Аероекспрес

  1. Павелецького вокзалу - аеропорт Домодєдово
  2. Київський вокзал - аеропорт Внуково
  3. Савеловський вокзал - станція Лобня - аеропорт Шереметьєво
  4. Білоруський вокзал - аеропорт Шереметьєво
  5. Владивосток - аеропорт Кневічі (закритий)
  6. Казань - Міжнародний аеропорт Казань
  7. Вітебський вокзал Санкт-Петербурга - Пулково (проектується)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Аероекспрес - найменування електропоїздів, що курсують між вокзалами великих міст і аеропортами. Аероекспрес забезпечують доставку пасажирів на авіарейси і з авіарейсів строго за розкладом.

Аероекспрес

Павелецького вокзалу - аеропорт Домодєдово

Перший експресний маршрут між Павелецькому вокзалі і платформою Аеропорт-Домодєдово в міжнародному аеропорту Домодєдово був відкритий в 2002 році на вже існувала лінії з маршрутами звичайних електропоїздів. З 2006 поїзда також слідували в аеропорт від Білоруського вокзалу по Олексіївської сполучної гілки з зупинками на станції «Каланчевская» і Курськом вокзалі, потім по Бірюлёвской сполучної гілки (з Курського на Павелецькому напрямок), але в 2008 році були скасовані. Під контроль ТОВ "Аероекспрес" лінія була передана 9 липня 2008.

Київський вокзал - аеропорт Внуково

У 2004 році було відкрито рух поїздів-експресів від Київського вокзалу по вже існувала лінії до наземної станції Аеропорт, розташованої в стороні від аеровокзального комплексу. Від неї пасажири доставлялися на автобусах. 7 серпня 2005 року була відкрито продовження лінії приблизно на 1,5 км до підземної платформи Аеропорт Внуково з безпосереднім переходом в термінал аеропорту. Під контроль ТОВ "Аероекспрес" лінія була передана 15 травня 2008 року.

У 2008 році деякий час ранкові та вечірні Аероекспрес робили додаткову зупинку на платформі Передєлкіно.

Савеловський вокзал - станція Лобня - аеропорт Шереметьєво

До будівлі відгалуження від Савеловського напрямку в аеропорт «Шереметьєво» була відкрита лінія від Савеловського вокзалу до станції Лобня. До аеропорту пасажирів доставляли автобусами. З червня 2008 року, після завершення будівництва залізничного терміналу "Аероекспрес" в аеропорту Шереметьєво, поїзди почали курсувати з Савеловського вокзалу до Шереметьєво. При цьому маршрут "Савеловський вокзал - Лобня" продовжив існувати. У вересні 2009 року Аероекспрес був перенесений з Савеловського вокзалу Москви на Білоруський. З 3 жовтня 2011 року перевезення на маршруті "Савеловський вокзал - Лобня" здійснює «Рекс: регіон-експрес».

Білоруський вокзал - аеропорт Шереметьєво

27 серпня 2009 року відбулося відкриття нового терміналу «Аероекспрес» на Білоруському вокзалі і був дан старт курсування електропоїздів між Білоруським вокзалом і станцією Аеропорт Шереметьєво. Інтервал руху поїздів складає переважно 30 хвилин, в години пік - 20, час у дорозі - 35 хвилин. Потяги слідують в аеропорт Шереметьєво і в зворотному напрямку без зупинок. [14] Дотримання здійснюється по Олексіївської сполучної гілки до Савеловського вокзалу і далі по Савеловський напрямку.

27 серпня 2014 року компанія «Аероекспрес» відзначила п'ятиріччя маршруту «Білоруський вокзал - Шереметьєво».

Владивосток - аеропорт Кневічі (закритий)

20 липня 2012 була запущена в експлуатацію лінія електропоїзди Владивосток - аеропорт Кневічі з проміжними зупинками Друга річка, Вугільна, Артем. Інтервал руху становить 2 години (з 8 до 20 годин), таким чином, на липень 2012 року діяло сім рейсів в день в кожному напрямку. Вартість проїзду в економ-класі: 200 руб., В бізнес-класі: 350 руб. Тривалість поїздки становить 48 хв [23]. 3 липня 2012 року було проведено тестовий запуск прем'єр-міністром РФ Д. А. Медведєвим .

У січні 2013 кількість рейсів було збільшено до 10 пар поїздів на добу.

З самого початку відкриття регулярного руху Аероекспрес його подальша доля знаходилася під питанням. Примор'я є одним з найбільш автомобілізованих суб'єктів Російської федерації - до 90% домогосподарств мають особисті автомобілі, тому жителі Владивостока не схильні використовувати дорогий Аероекспрес в якості приміського транспорту, а пасажирів аеропорту недостатньо, щоб зробити Аероекспрес таким, що окупається. Генеральний директор «Аероекспрес» Олексій Криворучко неодноразово заявляв про збитковість перевезень у Владивостоці і погрожував піти з регіону. Уряд РФ обіцяло відшкодувати збитки компанії, але питання так і не було вирішене. З 01.03.2015 обслуговуванням маршруту Владивосток - аеропорт Кневічі займається компанія ТОВ «Експрес Примор'я». Рухомий склад перефарбований в символіку РЖД і поставлений на інші напрямки

Казань - Міжнародний аеропорт Казань

22 травня 2013 року була запущена лінія між Казанню і міжнародним аеропортом Казань. У день курсує 9 пар поїздів, вартість поїздки в економ-класі - 200 руб. Тривалість поїздки становить 20 хвилин. З 1 червня 2014 року компанія "Аероекспрес" ввела проміжну зупинку на станції "Ювілейна". Час в дорозі при цьому залишилося колишнім - 20 хвилин від залізничного вокзалу Казані до аеропорту. З 01.01.2015 Аероекспрес припинив обслуговування даного маршруту. З 05.01.2015 обслуговуванням маршруту Казань - аеропорт Казань займається ВАТ ППК «Співдружність».

Вітебський вокзал Санкт-Петербурга - Пулково (проектується)

Рішення про запуск сполучення між Санкт-Петербургом і аеропортом Пулково Уряд Петербурга приймає вже кілька років (наприклад, розроблявся проект надземного експреса).

Див. також ТОВ "Аероекспрес"

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online