Вбудована шафа і перепланування

  1. Вбудована шафа і його роль в переплануванні квартири
  2. Документи для перепланування квартири з влаштуванням вбудованої шафи

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Проводити перепланування можна по-різному. Можна повністю змінити початкову конфігурацію приміщень вашої квартири, це дозволить виконати планування приміщень на власний смак і облаштувати квартиру в дусі сучасних проектів, з максимальною зручністю та комфортом.

Але для багатьох типових квартир варіант перепланування з демонтажем внутрішніх конструкцій і перенесенням приміщень може виявитися неприйнятним. Реалізувати на практиці гарні сучасні проекти в умовах типового багатоквартирного будинку вам можуть перешкодити діючі будівельні норми і конструктивні особливості будинку вашої серії.

Вбудована шафа і його роль в переплануванні квартири

Пристрій вбудованої шафи

Відмовившись від стандартних і звичних громіздких шаф, ви можете замінити їх або на вбудована шафа, або організувати гардеробну , Відгородивши для цього частину кімнати за допомогою перегородки. Нерідко перепланування з пристроєм шаф проводять в малогабаритних квартирах.

Здавалося б, який сенс відокремлювати частину приміщення під гардеробну, якщо і без цього в квартирі мало місця. Але досвід дизайнерів говорить про те, що заміна шаф на гардеробну або вбудовані шафи дозволяє істотно заощадити корисну площу в квартирі, зробити квартиру візуально просторіше і прибрати частину тимчасово непотрібних речей.

Відмінності вбудованої шафи від звичайного в рамках перепланування

Очевидно, що установку меблевої шафи, будь то великий на всю стіну або шафу-купе, не потрібно узгоджувати . Тоді виникає питання, чому для перепланування вбудованої шафи необхідно узгодження, якщо фактично, він виконує ті ж функції.

А ключова відмінність в тому, що "класичний" шафа не буде відображений на поверховій плані і експлікації БТІ, в той час як вбудована шафа відображається як окреме приміщення, має окремий номер і його площа вказані в експлікації.

А ключова відмінність в тому, що класичний шафа не буде відображений на   поверховій плані і експлікації   БТІ, в той час як вбудована шафа відображається як окреме приміщення, має окремий номер і його площа вказані в експлікації

Будь-які розбіжності поточної планування квартири з поверховим планом БТІ вважаються переплануванням.

Будь-які розбіжності поточної планування квартири з поверховим планом БТІ вважаються переплануванням

Винятком з правил, при якому узгодження перепланування з демонтажем вбудованої шафи не потрібно, є випадок, коли вбудована шафа з самого початку не був зазначений в поверховий план технічного паспорта БТІ . Відповідно, після його демонтажу в плані нічого не зміниться і погоджувати нічого.

Приклад, вбудована шафа не вказано на план БТІ і експлікації:

Документи для перепланування квартири з влаштуванням вбудованої шафи

Отже, якщо ви хочете виконати перепланування і прибрати шафа, які документи вам можуть знадобитися для проведення робіт? На сьогоднішній день, навіть для таких простих перепланувань, як демонтаж або пристрій вбудованої шафи, потрібно розробка проекту перепланування.

Для цього вам буде потрібно зібрати наступний пакет документів:

Якщо квартира знаходиться не у вашій власності, слід підготувати копію договору соціального найму. У тому ж випадку, якщо квартира знаходиться у власності банку, то буде потрібно отримати і його дозвіл , Попередньо переглянувши договір з ним на предмет наявності заборони щодо здійснення перепланування.

При тому, що узгодження перепланування шафи вимагає офіційного узгодження, багато власників квартир вирішують провести зміни самостійно, минаючи процес оформлення робіт.

Чим це загрожує?

Якщо ви самостійно вмонтовуєте перегородку, вбудована шафа, перепланування в цьому випадку буде вважатися незаконною , І навіть якщо такі роботи не призведуть до аварійної ситуації, ви повинні будете виплатити адміністративний штраф, а потім житлова інспекція все-одно зобов'яже вас узаконити вже виконані роботи.

Виявитися перепланування шафи може в тому випадку, якщо ви захочете, наприклад, продати квартиру, або оформити у власність. В цьому випадку квартира з виконаної самовільно переплануванням шафи не буде вважатися юридично чистою, а вас зобов'яжуть виконати узгодження "заднім числом" .

У разі якщо в рамках вашої перепланування передбачені заходи стосуються не тільки вбудованої шафи, то вам буде потрібно розробити проект перепланування , Чим і займається наша компанія на протязі ось вже десяти років.

З усіх питань ви можете звернутися до наших телефонним консультантам або задати питання онлайн .

Чим це загрожує?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online