Як повернути гроші витрачені на покупку квартири

  1. Діємо в інтересах пенсіонерів
  2. Відрахування для подружжя та оформлення квартири на дитину
  3. А що робити тим, у кого є іпотека?
  4. Які документи треба зібрати для отримання податкового вирахування?
  5. Куди йти з підготовленими документами?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ви можете придбати будинок або квартиру і повернути гроші частково. Це передбачено нормами законодавства Російської Федерації. Відповідно до податкового законодавства з 2014 року громадяни можуть повернути частину вартості майна. І сама сума може не перевищувати два мільйони рублів або бути рівною їй. До речі, до 2014 року неможливо було оформити пільги більш ніж один раз. Але ситуація змінилася в кращу сторону і відрахування став поширюватися на платника податків, а не на житло.

Діємо в інтересах пенсіонерів

Громадянам пенсійного віку покладені певні пільги. Зокрема, якщо пенсіонери купують житло, то вони можуть подати документи для вирахування в податкові органи. Можна навіть перенести залишок невикористаного податкового вирахування, який не застосовувався на минулі роки. Відповідно пенсіонери можуть одноразово отримати всю суму вирахування через деякий час.

Відрахування для подружжя та оформлення квартири на дитину

З 2014 року відповідно до норм цивільного законодавства на пільги при купівлі нерухомого майна можуть розраховувати дружини. Зокрема, можна повернути собі податкове вирахування з загальної суми покупки, що дорівнює не більше чотирьох мільйонів рублів. Але звертатися з документами в федеральну податкову службу треба в тому випадку, якщо ваше житло було куплено не пізніше першого жовтня 2013 року.

А що буде, якщо оформити квартиру на свою дитину? Відповідно до нових правил, відбитими в положеннях статті 220 Податкового кодексу Росії повернення грошей вимагати від державних органів можна, якщо житлове приміщення реєструється на дітей. І не важливо, прийомні чи це діти або власні. Тому до списку документів, що подаються в ФНС, має бути ще докладено свідоцтво про народження дитини.

А що робити тим, у кого є іпотека?

Зміни в законі торкнулися і осіб, які придбали своє житло по системі іпотечного кредитування. Раніше не було обмежень, але тепер максимальна виплата не повинна перевищувати більше 390 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян незалежно від первісної вартості житлового приміщення. Пункт статті 220 Податкового кодексу Росії зазнав змін щодо суми повного вирахування. Крім цього повернення горезвісних тринадцяти відсотків доходу здійснюється протягом усього періоду погашення боргових зобов'язань перед банківською організацією.

Які документи треба зібрати для отримання податкового вирахування?

Підготувати в федеральну податкову службу треба свідоцтво про право власності або передавальний акт про право власності на нерухоме майно. Ще вам буде потрібно стандартна декларація 3-ПДФО. Заповнювати її самостійно не варто, так як вірогідні помилки. Краще зверніться за допомогою до фахівців, які з вас недорого візьмуть і при цьому, ви не будете переживати за результати податкової перевірки.

З собою треба взяти договір про придбання землі, житла, довідку 2-ПДФО за один календарний рік заявленого податкового вирахування. Вам доведеться ще підтвердити свої доходи і витрати (платіжні документи, розписки, квитанції, виписки про перерахування грошових коштів). Якщо житло було придбано в ході програми іпотечного кредитування, то тоді необхідний сам договір між позичальником і банком. При наявних неповнолітніх дітей ще представляє свідоцтво про народження.

Куди йти з підготовленими документами?

Повернути свої тринадцять відсотків від вартості придбаного житла можна через роботодавця або за допомогою звернення до податкової інспекції за місцем проживання. Перевірка може зайняти приблизно два-три місяці. Якщо ви маєте намір виконати цю процедуру через роботодавця, то тоді треба подати документи до податкових органів, щоб перевірити ваше право на отримання вирахування.

У тих випадках, коли житло купується за договором обміну або міни на повернення тринадцяти відсотків поширюються ті ж правила, що і на стандартну угоду купівлі-продажу. Згідно з положеннями статті 567 Містобудівного кодексу Росії обидві сторони можуть вважатися покупцями і продавцями житла.

Скористатися пільгами можна при покупці таунхауса, так як відповідно до норм Містобудівного кодексу воно вважається половиною житлового будинку. Можна повернути навіть кошти, витрачені на обробку дому. Будівельні матеріали входять в систему витрат на нерухоме майно.

Як бачите, проблем особливих немає. Достатньо лише зібрати необхідний пакет документів і просто звернутися в податкову службу. Можна підстрахуватися і проконсультуватися з юристами, які можуть супроводжувати цей процес, підготувати довідки 3-ПДФО і пояснити основні тонкощі і нюанси повернення податку.

Юрій Федоров

Безкоштовно подати оголошення про продаж квартири

Які документи треба зібрати для отримання податкового вирахування?
Куди йти з підготовленими документами?
А що буде, якщо оформити квартиру на свою дитину?
А що робити тим, у кого є іпотека?
Які документи треба зібрати для отримання податкового вирахування?
Куди йти з підготовленими документами?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online