Як повернути гроші, витрачені на лікування зубів?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Дорогі стоматологічні послуги можна полегшити за рахунок податкового вирахування Дорогі стоматологічні послуги можна полегшити за рахунок податкового вирахування.

як стало відомо інтернет-газеті «Криве дзеркало», витрати, понесені на оплату стоматологічних послуг, виявляється, можна офіційно розділити з державою. Для цього існує поняття «податкового вирахування».

Можливість така існує, але не для всіх. Кому і як можна повернути частину витрачених на лікування зубів грошей, розберемося разом.

Податкові відрахування за лікування зубів в 2018 році покладено кожному працюючому громадянину, чий роботодавець перераховував в казну 13% прибуткового податку. За винятком пенсіонерів, індивідуальних підприємців, оскільки вони платять ЕНВД, і безробітних.

Розмір виплати залежить від категорії проведеного лікування - звичайне або дороге. Відрахування оформляється за той рік, в якому було надано стоматологічна послуга.

Розрахувати суму вирахування досить просто. При зразковою зарплати в 20 000 рублів, ваш роботодавець щомісяця перераховує державі 2600 рублів - 31200 на рік. Витративши на лікування 50 000 рублів ми віднімемо цю суму із загального доходу за рік (240 000) і отримаємо 190 000. Тільки ці гроші тепер обкладаються прибутковим податком. І сума їх складе за рік 24 700. віднімемо те, що вийшло із загальної суми податків (31200) і отримаємо суму податкового вирахування - 6500 рублів.

Для отримання податкового вирахування вам знадобляться наступні документи та їх копії:

1. Заява на повернення прибуткового податку, де обов'язково повинен бути вказаний номер рахунку, на який податкова інспекція буде перераховувати суму повертаються вам коштів, а також всі суми, період, види лікування.
2. Декларація 3-ПДФО.
3. Довідка з бухгалтерії роботодавця за формою 2-ПДФО.
4. Паспорт. Якщо ви оплачували лікування рідних, то вам будуть потрібні документи, що підтверджують родинний зв'язок (свідоцтво про народження дітей, власне свідоцтво про народження, якщо платили за батьків, свідоцтво про шлюб).
5. Акт виконаних робіт з бухгалтерії стоматології.
6. Договір з медучреждением про надання конкретного виду послуг.
7. Копія ліцензії поліклініки або стаціонару, де ви отримали послугу.
8. Всі довідки, що підтверджують оплату за певні послуги, де вказані суми. Це можуть бути чеки, квитанції та інше.
Зібраний пакет документів потрібно подати до податкової інспекції за місцем прописки або через портал державних послуг, сайт ФНС або поштою. Ці документи будуть розглянуті протягом 3 місяців. Заявити про своє бажання одержати відрахування можна до 30 квітня кожного року.
Діана Єгорова
ФОТО: globallookpress

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online