Як повернути 13 відсотків за споживчий кредит

  1. Чи можна повернути відрахування по кредиту споживчому?
  2. Податкові відрахування: загальна інформація
  3. Відео - Як повернути податки?
  4. Повертаємо ПДФО з кредиту споживчого
  5. Що потрібно для отримання повернення по кредиту?
  6. підводимо підсумки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багато росіян приходять в банківські відділення, щоб отримати кредит - грошова потреба особливо гостро виникає в період свят і відпусток. Багато банків дають рішення по кредиту дуже швидко, що дозволяє залагодити на час проблеми з фінансами або дозволити собі бажану або вимушену покупку. Назвавшись грибом, платники лізуть в кузовок і часто, не мають уявлення про свою спроможність повернути кошти, витрачені на виплати відсотків за споживчими позиками. Існує два шляхи реалізації цієї можливості: погасити борг в достроковому порядку або отримати повернення з податку. Другий варіант ми детально розглянемо в тексті нижче і розберемося, як повернути 13 відсотків за споживчий кредит і хто може це зробити. Багато росіян приходять в банківські відділення, щоб отримати кредит - грошова потреба особливо гостро виникає в період свят і відпусток

Як повернути 13 відсотків за споживчий кредит

Чи можна повернути відрахування по кредиту споживчому?

Відповідь в даній ситуації звучить категорично - не можна. Для того, щоб банк повернув позичальникові покладені тринадцять відсотків, позику повинен бути цільовим, наприклад, для покупки житла або оплати лікування. Простіше кажучи, гроші, отримані від банку, повинні бути витрачені на одну з ситуацій, за якими держава допускає податкове вирахування. Розглянемо, що це за ситуації, і які категорії громадян можуть претендувати на повернення кредиту споживчого.

У Росії офіційно встановлений податковий збір на трудові та інші доходи громадян становить тринадцять відсотків. До останнього типу грошових надходжень відносяться дивіденди, прибуток від орендної плати за нерухомість або транспорт, великі виграші і подібне. Від цих грошей і відчужується частина на користь держави. Незважаючи на те, що трудові податки платять і іноземні співробітники, отримати податковий повернення можуть лише резиденти нашої країни. Щоб мати цей статус, в Росії потрібно проживати не менше 183 днів протягом дванадцяти поспіль місяців.

Хто є податковим резидентом Російської Федерації? У цьому допоможе розібратися наша стаття. У ній розглянемо, від чого залежить податковий статус, документи для підтвердження, а також нормативну базу для резидентів і нерезидентів.

Податкові відрахування: загальна інформація

Податковим вирахуванням або пільгою називається сума, що скорочує виплати в скарбницю держави. НК РФ містить інформацію про шести типах відрахувань. Два з них вважаються вузьконаправленими і стосуються інвестиційних товариств та операцій з цінними паперами. Чотири більш популярні, і скористатися ними може практично кожна людина. Розберемо докладніше.

Стандартні відрахування з податків не пов'язані з несенням платником податків тих чи інших витрат. Дана виплата покладена громадянам, які належать до однієї з встановлених законом категорій. В першу входять сім'ї з неповнолітніми дітьми або студентів-очників. Їм пільга дається автоматично, за допомогою роботодавця, який бере на себе всі нюанси щодо цього типу вирахування. До другої категорії відносяться ветерани та військові, герої Союзу і Росії, «чорнобильці», колишні блокадників і в'язні концтаборів, інваліди та люди, що перенесли і страждають важкими захворюваннями.

Майновий вирахування покладено будь-якому російському громадянинові, який збудував або яка придбала об'єкти житлової нерухомості - будинок, котедж, квартиру та інше, включаючи окремі кімнати або частки. Ця пільга обмежена максимальною виплатою в 260 тисяч рублів (держава лімітує вартість житла двома мільйонами рублів). Але громадяни, які залучили кредитні кошти і придбай нерухомість в іпотеку, отримують відрахування за іншими правилами. Сума ліміту збільшується до трьох мільйонів рублів, так як банківські відсотки також грають роль. Виходить, що максимум, що держава може повернути в цій ситуації - 390 тисяч рублів.

Багато хто вважає, що це оформлення вирахування відніме багато сил і часу. Це хибна думка. В спеціальній статті ми розповімо, як виплачується податкове вирахування при купівлі квартири, і з нюансами якого характеру може зіткнутися платник.

У ичет професійний покладається платникам, які мають у трудовій діяльності деякі відмінності. Найчастіше, це ІП-шники і приватно практикуючі фахівці: нотаріуси, детективи, адвокати, репетитори, народні цілителі і подібне. Сюди ж відносяться автори і спадкоємці значущих для культури країни і суспільства творів.

Нарешті, відрахування соціальний розрахований на громадян, які витратилися на важливі сфери життя будь-якої людини: освіта, здоров'я, благодійність, страхування і пенсійні внески. Держава зацікавлена ​​в постійному зростанні якості життя населення, і дозволяє громадянам повернути кошти не тільки за власне лікування або навчання, але одержати відрахування за близьких родичів.

Відео - Як повернути податки?

Податкові відрахування по кредитному займу

Держава не обмежує громадян їх власними засобами - в рахунок перерахованих вище розтрат входять споживчі кредити.

Держава не обмежує громадян їх власними засобами - в рахунок перерахованих вище розтрат входять споживчі кредити

Поліпшити якість життя можна і на позикові кошти

Виходить, що перераховуються за 13-ти відсоткової ставки виплати можна повернути на наступні витрати:

  1. споруда (З нуля / часткова) або придбання житлових об'єктів нерухомості (кімната, квартира, приватний будинок, котедж або частки в них).
  2. отримання освіти , Сюди входить і оплата навчання близьких родичів і неповнолітніх дітей.
  3. Медична допомога , Надана громадянину або його близьким, включаючи послуги стоматологічні і придбання фармацевтичних препаратів.

При цьому на отримання вирахування не можуть претендувати громадяни, яким покладено відрахування професійний - бізнесмени, що працюють на режимах УСНО або ЕНВД. Якщо ж дохід громадянина складається з офіційної заробітної плати в фірмі, де працюють по OCHO і прибутку від діяльності, що обкладається за ССО, компенсація за споживчий цільову позику зважить тільки по першій половині доходів. Чому це важливо?

Тому, що за звітний рік платник не може одержати відрахування в сумі більший, ніж ПДФО, вже виплачений їм.

Наведемо приклад: якщо з громадянина Суворова за рік утримали податкових зборів по тринадцятивідсотковій ставкою на загальну суму в п'ятдесят тисяч рублів, то і максимальний відрахування за цільовим кредитом може складати тільки п'ятдесят тисяч рублів. Сума не зміниться, навіть якщо кредитних грошей Суворовим було отримано в десять разів більше.

Повертаємо ПДФО з кредиту споживчого

Повернути тринадцять відсотків ПДФО позичальники, які оформили споживчий кредит, зможуть тоді, коли в договорі чітко вказано: гроші витратяться або на лікування, або на отримання освіти або інше навчання (автошкола, наприклад), або на поліпшення умов житлових. Обговоримо докладніше.

Найпростіше питання йде з позикою на медичну підтримку. Якщо з платіжними документами і паперами, дійсно фіксують оплату лікування або придбання препаратів, все в порядку, податок в розмірі 13% повернути вийде тільки з «тіла» кредиту, але не з відсотків. Максимальна сума, витрачена на своє здоров'я або здоров'я близьких, не може перевищувати сто двадцять тисяч рублів - понад повернення не нараховується. Дороге лікування не має ліміту.

Що стосується навчання в кредит, тут є нюанси. Позичальники повинні пам'ятати про такі моменти:

  1. Виплати можливі лише за навчання на очній, денною формою.
  2. Заклад, в якому громадянин отримував освіту або нові навички, має бути ліцензованим і мати права на надання подібних послуг.
  3. Якщо мова йде про студентів, то вони повинні закінчити навчання не пізніше, ніж у двадцять чотири роки.
  4. Держава встановлює ліміт на максимальну суму пільги - вона обмежена сумою в п'ятдесят тисяч рублів.
  5. Повернення від споживчого кредиту, взятого на навчання, може бути отриманий не тільки батьками, але і братами або сестрами, оплатили навчання для своїх рідних.

Якщо споживчий позику був оформлений для поліпшення житлових умов, повернути 13% можна від усієї суми з відсотками. Подивимося на прикладі.

Приклад. Сергій Іванович тюхтій оформив кредит споживчий на будівництво будинку в розмірі мільйона рублів. Він може одержати відрахування в розмірі 130 тисяч рублів (тринадцять відсотків від суми «тіла» кредиту ». За роки користування грошима банк« накинув »350 тисяч рублів в якості відсотків (кредит брався під 35% річних), тому від виплачених відсотків тюхтій може отримати ще 13%, що складе 45,5 тисяч рублів.

Документи для податкового вирахування повинні бути ретельно перевірені на помилки і правдивість даних

Що потрібно для отримання повернення по кредиту?

Громадяни, які бажають отримати належний їм податкові відрахування, повинні звернутися в інспекцію, надавши фахівцям заяву про пакет документів. Щоб звернення було розглянуто швидко і безпроблемно, слід заздалегідь підготувати довідку 2-ПДФО з місця роботи і доповнити пакетом документів.

Завантажити декларацію 2-ПДФО

Таблиця 1. Документи для отримання повернення по кредиту

Мета позики Документи Кредит взято на лікування

  • документи, що засвідчують особу позичальника;
  • копія ліцензії медичного закладу;
  • договір на надання платних послуг (на ім'я заявника);
  • платіжні документи, що підтверджують оплату медичної допомоги чи придбання лікарських препаратів.

Кредит взято на навчання

  • документи, що засвідчують особу позичальника;
  • копія ліцензії на освітні послуги;
  • договір і платіжні документи;
  • якщо вчився не сам заявник - свідоцтво про народження або паспорт родича.

Кредит взяти на покупку або будівництво житла

  • договір купівлі-продажу";
  • платіжні документи, що підтверджують придбання житла або витрати на будівництво і ремонт;
  • документи, що фіксують право власності;
  • квитанції, що підтверджують, що кредит витрачений на житлові цілі.

Протягом трьох місяців співробітники інспекції перевірять надані їм документи, і, при відсутності претензій, схвалять податкову пільгу. Гроші можуть повернутися як на розрахунковий рахунок громадянина єдиної сумою, так і частково - заробітною платою, одержуваної без 13-ти відсоткового відрахування.

підводимо підсумки

Податковий резидент Росії, який оформив цільової споживацьки кредит, має повне право для повернення тринадцяти відсотків в рахунок раніше сплаченого прибуткового податку. Щоб повернути кошти, треба прийти з відповідним пакетом документів в ФНС за місцем прописки. Якщо ж позику був нецільовим, повернути переплату за відсотками можна лише одним способом - погасивши зобов'язання достроково. В цьому випадку направляти заяву потрібно в сам філія банку, або ж вирішувати ситуацію, що склалася через суд.

Чи можна повернути відрахування по кредиту споживчому?
Хто є податковим резидентом Російської Федерації?
Відео - Як повернути податки?
Чому це важливо?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online