Чи потрібна ліцензія для ІП або ТОВ в Казахстані

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Привіт, шановні відвідувачі сайту babki.kz! Часто нам в коментарях в статті « Як відкрити ІП »Задають питання про ліцензії. Ми вирішили написати окрему статтю.

Дізнатися, чи потрібна ліцензія для вашого бізнесу, досить просто: треба просто прочитати Закон Республіки Казахстан «Про дозвіл і повідомленнях». А саме Главу №5 - « ліцензування «. У цій Главі все розписано дуже детально - від назв роду діяльності до потрібних дозвільних документів.

Якщо простежити історію змін Закону, то можна побачити що за останні роки було прибрано велику кількість пунктів. Наприклад, раніше існував пункт «фізкультурно-оздоровчі, спортивні послуги, за винятком діяльності в організаціях освіти». Тобто раніше для такого роду діяльності потрібно було мати ліцензію. Зараз немає.

Наскільки ми розуміємо, все це робиться для того, щоб поліпшити бізнес-клімат в країні, прибираючи зайві бар'єри. Залишили дійсно потрібні речі - наприклад, ліцензію на гральний бізнес, виробництво та обіг алкоголю і так далі.

Найчастіше ІП-шників і ТОО цікавить стаття 28: «Сфери ліцензування» . У цій статті вказані всі види діяльності, для здійснення яких потрібна ліцензія. Грубо кажучи, якщо вашого роду діяльності там немає, то вам ліцензія не потрібна. За більш детальною консультацією рекомендуємо звертатися за номером 1414 .

Також не забувайте, що для отримання ліцензій існує спеціальний портал elicense.kz . Електронні ліцензії в країні видаються з 2012 року. Для використання державного порталу elicense вам знадобиться ЕЦП. тут ми писали як отримати ЕЦП.

Додаткові запитання ви можете задати компетентним органам: колл-центр 1 408 (Центр Обслуговування Підприємців), 8-800-080-7777 (єдиний контакт-центр департаменту держприбутків Алмати) або 1414 . Найчастіше вони дуже добре допомагають людям, вони розуміють, що багато ІП-шники можуть погано розбираються у всіх нюансах.

Успіхів!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online