Знак негабаритний вантаж

  1. Знак негабаритний вантаж згідно з правилами штату Квінсленд Австралія Знак негабаритного вантажу...
  2. Вантажний автомобіль перевищує в ширину 2.5 метра повинен володіти:

Знак негабаритний вантаж згідно з правилами штату Квінсленд Австралія

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Знак негабаритний вантаж згідно з правилами штату Квінсленд Австралія

Знак негабаритного вантажу при перевищенні максимальної стандартної ширини вантажного автомобіля

Вантажний автомобіль для перевезення негабаритних вантажів - це вантажний автомобіль, який за будь-якими з параметрів, в тому числі за габаритами вантажу, що перевозиться, не відповідає стандартам, викладеним в третій частині Правил транспортних операцій від 2005 р

Вантажний автомобіль перевищує в ширину 2.5 метра повинен володіти:

  1. Одним попереджає знаком на передній частині;
  2. Одним попереджає знаком на задній частині, в разі наявності причепа - на задній частині причепа;
  3. Чотири попереджувальних прапорця, по одному з кожного боку в передній і задній частині автомобіля, в разі наявності причепа - на задній частині причепа.

При ширині вантажного автомобіля перевищує 3 метри на ньому повинен обов'язково встановлюватися застережливий сигнал.

Попереджувальний сигнал повинен бути включений при пересуванні вантажного автомобіля, або його зупинки в положенні, що може становити небезпеку для інших автомобілів на дорозі.

У разі, якщо вантаж виходить за межі кузова більш ніж на 150 мм, а причіп в товщину не перевищує 500 мм, на автомобілі повинні бути присутніми:

  1. Попереджувальний сигнал;
  2. Принаймні два жорстких шматка матеріалу, один з яких повинен бути закріплений спереду, а інший - позаду вантажу, в тих місцях, де він виходить за межі кузова.

Примітка: У разі, коли вантаж виходить за межі кузова більш ніж на 150 мм, на автомобілі повинні бути закріплені як мінімум чотири жорсткі шматка матеріалу, по два спереду і позаду вантажу.

Знак негабаритного вантажу при перевищенні максимальної стандартної довжини вантажного автомобіля

Вантажний автомобіль з вантажем перевищує в довжину 22 м, але не перевищує в ширину 2.5 метра, повинен мати одну попереджає знаком, встановленим ззаду. У разі, якщо вантаж виходить назовні з кузова ззаду, застережливий знак повинен бути закріплений на ньому.

Знак негабаритного вантажу при перевищенні максимальної стандартної висоти вантажного автомобіля

Вантажний автомобіль з вантажем перевищує по висоті 2.5 м, але не перевищує в ширину 4.6 метра, повинен мати як мінімум:

  1. Одним попереджає знаком спереду;
  2. Одним попереджає знаком позаду. У разі, якщо вантаж виходить назовні з кузова ззаду, застережливий знак повинен бути закріплений на ньому.

Знак негабаритного вантажу при перевищенні максимального стандартного показника заднього свеса

У разі, якщо вантаж, що знаходиться в вантажному автомобілі, виходить назовні на більш ніж 5.5 метрів від лінії заднього свеса, бічні частини вантажу повинні бути забезпечені попереджувальними сигналами.

Знак негабаритного вантажу при перевищенні максимального стандартного показника переднього свеса

У разі, якщо вантаж, що знаходиться в вантажному автомобілі, виходить назовні в передній його частині на більш ніж 1.2 метрів, бічні частини вантажу повинні бути забезпечені попереджувальними сигналами, на максимально допустимої з практичної точки зору площі.

Вимоги до перевезень негабаритного вантажу в нічний час

при перевезенні негабаритних вантажів в нічний час повинні дотримуватися всі вимоги до їх перевезення в денний час, а також ряд додаткових вимог, зазначених нижче.

при перевезенні негабаритних вантажів в нічний час вантажний автомобіль повинен забезпечуватися наступними знаками:

  1. Бічні маркери - жовті вогні спереду, і червоні або жовті вогні позаду автомобіля, на відстані не більше ніж 2 метрів один від одного, по обидва боки вантажного автомобіля, і уздовж виходить назовні негабаритного вантажу. Примітка: перший і останній маркер повинні бути розташовані по краях кузова або виходить назовні вантажу.
  2. Задні габаритні ліхтарі - два червоних ліхтаря закріплених на задній частині кузова, або на вихідному назовні вантаж, на відстані до 400 мм, з кожного боку вантажу, і на відстані 1 - 2.1 метрів від поверхні дороги.
  3. Всі використані сигнальні засоби повинні повністю відповідати вимогам ADR (Australian Design Rules - національний стандарт від 1989 року).

На вантажній машині для перевезення негабаритних вантажів, довжина якої перевищує 22 метра, або ширина якої перевищує 2.5 метра, повинен бути поміщений застережливий сигнал.

У разі, коли вантаж або обладнання, встановлене на автомобілі, в висоту перевищує 5.0 метрів, на автомобілі повинен бути встановлений білий світ, достатній для того, щоб висвітлити передню і найвищу частину кузова автомобіля і вантажу. Світло не повинен при цьому засліплювати ні водія вантажівки, ні інших водіїв на дорозі.

У разі, якщо вантаж або обладнання, встановлене на автомобілі, виходить назовні за межі лінії переднього свеса на відстань, що перевищує 1.2 метра, на кожній стороні цього вантажу повинен бути встановлений жовтий застережливий знак - якнайдалі попереду, і заслоненних від погляду водія вантажівки. Обидва знаки повинні бути добре помітні з автомобілів, що рухаються в зворотному напрямку, а також з автомобілів, що йдуть на обгін вантажівки з будь-якого боку дороги.

Попереджувальні знаки при перевезенні негабаритних вантажів

Попереджувальні знаки при перевезенні негабаритних вантажів повинні відповідати наступним вимогам:

  1. Передня частина знака повинна володіти жовтої поверхнею відповідно до вимог 1-го і 2-го класу Австралійських стандартів AS 1906 (світловідбиваючі матеріали і пристосування для регулювання руху транспорту).
  2. Передня частина знака повинна володіти чорної облямівки в ширину як мінімум 20 мм.
  3. Зовнішній кордон повинен знаходитися на відстані як мінімум 10 мм від знака, за винятком випадків, коли знак розташований на краю ящика.
  4. Попереджувальний знак повинен показувати найменування компанії-виробника або брендовий знак в буквах висотою в 3 - 10 мм, в будь-якому легко доступному для огляду місці знака. Інформація про виробника може наноситься на будь-яку видиму частину попереджувального знаку.

Попереджувальний знак повинен бути виготовлений з:

  1. Жорсткого, плоского, водостійкого матеріалу, або
  2. У разі, коли установка жорсткого знака не представляється практично здійсненною, він може бути зроблений з гнучкого матеріалу.

Примітка: передні попереджувальні знаки на вантажному автомобілі, що виконує перевезення негабаритних вантажів, в будь-якому випадку повинні бути виготовлені жорсткого матеріалу.

На лицьовій стороні попереджувального знаку, встановленого на вантажному автомобілі, призначений для перевезення негабаритних вантажів, повинні бути присутніми:

  1. Напис «OVERSIZE» ( «негабаритних вантажів») виконана чорними великими буквами, відповідно до Австралійським стандартом AS +1744.
  2. Висота літер повинна складати як мінімум 200 мм.
  3. Нижня і верхня межа букв повинні бути розташовані як мінімум на відстані 125 мм від нижньої і верхньої частини попереджувального знаку, відповідно.

Довжина попереджувального знаку негабаритного вантажу повинна складати як мінімум 1200 мм, а висота - 450 мм.

Попереджувальний знак негабаритного вантажу, що розділяється на дві половини, повинен володіти загальною довжиною як мінімум 1200 мм.

Попереджувальний знак негабаритного вантажу, що розділяється на дві половини, повинен володіти:

  1. Написом «OVER» в лівій частині, Б) написом «SIZE» у правій частині;
  2. Між двома частинами не повинно бути розділової лінії.

Попереджувальний знак негабаритного вантажу повинен бути встановлений:

  1. У місці, де ймовірність його зміщення є мінімальною;
  2. Нижня частина знака повинна розташовуватися:
  • Над нижньою частиною буферного бруса або передньою захисною дуги;
  • У разі відсутності буферного бруса, по крайней мере, на висоті 500 мм від поверхні дороги.
  • У разі використання попереджувального знак негабаритного вантажу, разделяемлого на дві половини, обидві його частини повинні бути розташовані на однаковій висоті.

попереджувальні сигнали

Попереджувальні сигнали негабаритного вантажу повинні:

  1. Займати площу як мінімум 0.16 кв.м (напр. 100 мм X 1600 мм);
  2. У разі, коли площі поверхні для цього недостатньо, займати максимальне практично здійсненне простір на цій поверхні.

Попереджувальний сигнал повинен складатися з змінюють один одного за кольором діагональних смужок завширшки як мінімум 150 мм:

  1. Чорні та білі смужки;
  2. Або червоні і білі смужки.
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online