Міська хроніка: важливе в Петербурзі 15 листопада 2018

  1. Ленобласть газує
  2. уклін субмарин
  3. КК дурити з квитанціями
  4. Лейб-медик Романових
  5. «Рогаті» змінять маршрут
  6. «Мерседес» з секонд-хендом
  7. Науково-популярне, безкоштовне

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Місто Місто   Ілюстрація Thomas LENNE / shutterstock

Ілюстрація Thomas LENNE / shutterstock.com

Ленобласть газує

Власникам транспорту, що працює на газі, в Ленінградській області знижений транспортний податок.

Як повідомляє прес-служба обласного уряду, відповідно до нових регіональних законом, платники податків, які мають у власності автомобільний транспорт, що працює на Газомоторні паливі, з 1 січня 2019 року зможуть платити 50% від встановленої ставки транспортного податку. Пільга встановлена ​​на термін до 2023 року.

Зниженою ставкою податку можуть скористатися як власники легкових автомобілів, так і компанії, які експлуатують автобуси, що працюють на газі. Паралельно створюється мережа газозаправних станцій.

На сьогоднішній день в Ленінградській області понад 100 автобусів працюють на Газомоторні паливі. В регіоні діє кілька газозаправних станцій - в Гатчинському, Тосненському, Тихвинском і Кінгісеппському районах.

уклін субмарин

«Безсмертний дивізіон. Повернулися з походу »- так називалася конференція, що почалася в школі № 504 Кіровського району і продовжилася в Військово-морської академії імені адмірала флоту Радянського Союзу Н. Г. Кузнецова.

Серед учасників були нащадки і родичі членів екіпажів підводних човнів Балтійського флоту, а також представники шкільних музеїв, пов'язаних з історією субмарин часів Великої Вітчизняної війни. Представники багаторічної міжнародної експедиції «Уклін кораблям Великої Перемоги» розповіли про пошукових роботах з виявлення підводних човнів, доля яких довгі роки була невідомою.

«З-12» була виявлена ​​в травні 2016 року поряд з островом Найссаар в Естонії, район пошуку вдалося встановити за допомогою даних з німецьких архівів; «Щ-317» була знайдена в

2017 році, «Щ-405» - в квітні нинішнього року на північ від острова Сескар. Всього експедицією виявлені місця героїчної загибелі 13 підводних човнів, встановлені їх точні координати, проведена відеофіксація всіх підводних об'єктів і розміщені пам'ятні дошки на корпусах підводних човнів або поруч.

КК дурити з квитанціями

Гендиректора і трьох співробітників керуючої компанії в Красносельском районі затримали вчора за підозрою в шахрайстві. Поліція вважає, що вони крали комунальні платежі, повідомила прес-служба ГУ МВС по Санкт-Петербургу і Ленобласті.

Відомо, що компанія працює з серпня 2016 року, а на початку 2017 го втратила право керування, але продовжила направляти мешканцям квитанції до кінця серпня 2018 року. Засоби переводилися на рахунки підконтрольних фірм і привласнювалися. Таким чином співробітники отримали не менше мільйона рублів, за оперативними даними, мова може йти про декілька десятків мільйонів, проте це має з'ясувати слідство.

Лейб-медик Романових

Вчора у Військово-медичному музеї (ст. Метро «Пушкінська», вул. Введенського Каналу, 6) відкрилася виставка «На чолі імперської медицини», присвячена 250-річчю від дня народження Якова Васильовича Вілліє. Майже півстоліття він стояв біля керма військової медицини Російської імперії, тридцять років очолював Медико-хірургічну (Військово-медичну) академію, довгий час був на посту головного по армії медичного інспектора, як хірург і організатор брав участь у всіх війнах, які вела Росія в першій половині XIX століття, був лейб-медиком трьох російських імператорів і був хранителем багатьох сімейних таємниць своїх пацієнтів.

«Рогаті» змінять маршрут

У зв'язку з проведенням робіт з демонтажу баштового крана з 1.30 17 листопада до 5.00 18 листопада закриється тролейбусний рух по Адміралтейському проспекту. Про це повідомляє прес-служба ГУП «Міськелектротранс».

Згідно з наданою інформацією, електробуси з динамічної підзарядкою маршруту № 17 пройдуть від кінцевої станції «Вулиця Костюшка» за чинною трасі до Малої Морської вулиці, далі до Невського проспекту, Казанської вулиці до кінцевої станції «Казанський собор». У зворотному напрямку рух здійснюється за діючою трасою.

«Мерседес» з секонд-хендом

Об'ємний схованку в пікапі «Мерседес Бенц Спринтер» виявили виборзькі митники. Сконструйований в багажному відділенні автомобіля, він вмістив в себе 45 автомобільних покришок.

Вантаж намагалися провезти через митний пункт «Брусничне» з Фінляндії в Росію. Причому, як повідомляється, покришки виявилися «зі слідами експлуатації». Товар секонд-хенд ні задекларований, і виявили його тільки після огляду за допомогою мобільного інспекційної-досмотрового комплексу, що має рентгенівську установку.

«За фактом приховування товарів від митного контролю з використанням тайника відносно громадянина порушено справу про адміністративне правопорушення», - повідомили нашій газеті в Виборзькій митниці.

Науково-популярне, безкоштовне

16 листопада в Петербурзі відкривається XIII міжнародний фестиваль науково-популярного кіно «Світ знань». Три десятка фільмів з Росії, США, Франції, Німеччини, Швейцарії, Білорусі, Німеччини, Чилі, Канади можна подивитися безкоштовно - досить зареєструватися.

«Мисливці за планетами з астрономічних обсерваторій Атакама і мешканці пустель, що працюють на суші і на морі, діляться своїм баченням зірок і планет», «Група європейських і малагасійських дослідників і захисників навколишнього середовища намагається врятувати рідкісного алаутранского лагідного лемура», «Протягом століть кожен год 8 вересня міріади крилатих мурах спрямовуються до гори Муравйов в Італії »,« Лауреат премії «Оскар» Джефф Бріджес сусідить на екрані з вченими, мислителями і величезним безліччю живих організмів »...

З рештою анотаціями можна ознайомитися на сайті фестивалю http://mir-znanij.info/2018/ і на ньому ж зареєструватися. Конкурсний майданчик - кіноцентр «Батьківщина», а й в інших місцях міста йтимуть спецпокази, ретроспективи і відкриються виставки. Наприклад, 18 листопада в проекційному музеї «Люм'єр-Хол» (наб. Обвідного каналу, 74A) чотири вчених з академічних інститутів і обсерваторій повідають, як нам вивчати Всесвіт, якщо в ній ми можемо спостерігати тільки 5%.

Матеріал опублікований в газеті «Санкт-Петербургские ведомости» № 213 (6322) від 15.11.2018 під заголовком «Міська хроніка: важливе в Петербурзі 15 листопада 2018».


матеріали рубрики


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online