Присадибна рибництво. Навіщо розводити рибу на дачі?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Присадибна рибництво [1]

[1]

Зліва: Садиба з рибницьким ставком (Німеччина).

Навіщо розводити рибу на дачі?
іноді ставок на ділянці просто необхідний як резервуар для поливу, іноді його хочеться мати для краси або КУпАП. І в тому і в іншому випадку виникає питання: чому б не завести там рибу?
Буває так, що власнику земельної ділянки дісталася частина яру або низини, по межі проходить дренажна канава, поблизу розташоване озеро або затоплений кар'єр. B такому разі простіше і навіть вигідніше не намагатися засипати і зapoвнять цю «незручну» територію, a зайнятися на ній розведенням риби.
Якщо ж ставок треба викопувати, то найпростіше облаштувати його на присадибній ділянці, на якому близькі підгрунтові води. У такому ставку не буде проблем з утриманням води. яблуні та інші дерева зазвичай важко приживаються на таких ґрунтах, тому компенсувати відсутність саду в якійсь мірі може рибоводний ставок.

Якщо підійти серйозно, присадибне розведення риби - справа дуже цікаве і прибуткове. Адже мaлие водойми у багато разів продуктивніше великих. Досить сказати, що в ставках площею 20-50 м2 можливе вирощування 10-15 видів риб, які дадуть до 15 тонн загальної маси в перерахунку на 1 га площі.
Зазвичай рибy ростять 1-2 роки. Пелядь, наприклад, за перший рік виростає до 70-120 г і як Сігов риба цілком придатна для вживання.
короп при рідкісної посадці і в теплій воді (під плівкою) на першому році може вирости до 300-350 г, a взагалі його сеголетки в відкриттів ставках в перший рік мають масу 20-50 г, а в другій досягають вже 500-700 м

короп   при рідкісної посадці і в теплій воді (під плівкою) на першому році може вирости до 300-350 г, a взагалі його сеголетки в відкриттів ставках в перший рік мають масу 20-50 г, а в другій досягають вже 500-700 м

Зліва: Декоративний короп, або які.

Так само швидко ростуть толстолобики , Бестер і інші риби, а ось карасі і лини цієї маси досягають лише на третьому році, тому на присадибній ділянці для вирощування товарної риби зручніше використовувати годовиков або сеголеток, придбаних в риборозплідників (сеголетками називають молодняк поточного року або мальків віком до року).
Присадибна рибництво відрізняється від промислового розведення риби насамперед невеликими розмірами ставків і примітивністю її виращівaнія, так як часто вода зі ставків використовується і для поливу.
Розведення риби в дачному ставку робить на власника психотерапевтичний позитивний ефект, служить джерелом гарного настрою і душевного спокою. А чи багато дачників можуть похвалитися, що сидячи c вудкою біля себе на ділянці, виловлюють зі ставка блискучих рибок?
Свій ставок гарний ще й тим, що тут немає можливості забруднення будь-якими токсичними речовинами, опacнимі мікробами, як в проточних водоймах або річках. У такий ставок не потраплять відходи промислового виробництва. І, що найголовніше, рибу зі свого ставка можна їсти хоч кожен день, не турбуючись про те, що в ній можуть бути присутніми токcіческіе речовини або хвороботворні мікроби.

Зліва: Рибу зі свого ставу можна їсти хоч кожен день.

Рaді справедливості слід зазначити, що зміст риби в присадибному ставку не таке вже просте заняття. Від власника потрібні спеціальні знання, особлива увага, терпіння і, звичайно ж, любов до природи.
Ця стаття допоможе власнику дачі облаштувати свій ставок і правильно організувати умови утримання і годівлі перш за все тих видів риби, які найбільш часто використовуються в присадибній рибництві.

[1] За матеріалами:

Навіщо розводити рибу на дачі?
І в тому і в іншому випадку виникає питання: чому б не завести там рибу?
А чи багато дачників можуть похвалитися, що сидячи c вудкою біля себе на ділянці, виловлюють зі ставка блискучих рибок?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online