Ідеї ​​перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну

  1. Куди поставити ліжко?
  2. Кухня - потрібна чи не потрібна?
  3. Кухня і спальня в одній кімнаті
  4. Заміна стін легкими розсувними конструкціями
  5. З'єднання вітальні з частиною коридору
  6. Як зберігати речі
  7. Поради зі зберігання речей допоможуть впоратися з побутовими питаннями:
  8. Колірна гамма і освітлення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Не варто вважати однокімнатну квартиру малофункціонального житлом, яке підходить тільки холостим людям. Якщо використовувати квадратні метри з розумом, можна зробити повноцінну двушку, в якій з комфортом розміститься сім'я з чотирьох чоловік. Ідеї перепланування квартири варто шукати в її просторі, де виявляється непотрібною комора, занадто широкої кухня або довгою лоджія.

Найчастіше з однокімнатної квартири роблять двокімнатну, переносячи спальню в приміщення кухні, а місце для готування обладнають в коридорі. Якщо розгортати масштабну будівництво не хочеться, видозмінити житло допоможуть базові принципи зонування однокімнатної квартири . Також існують маленькі секрети удосконалення малогабаритного житла, які значно полегшують життя його власникам.

Куди поставити ліжко?

Мешканці однокімнатних квартир або змирилися спати на дивані, або мучаться питанням, як прилаштувати ліжко, щоб вона не заважала? Дизайнери теж не залишилися в стороні від актуальної дилеми і придумали кілька нестандартних рішень для розташування таких меблів.

Багатообіцяючий варіант - сховати спальне місце в шафу. Тепер таке ложе можна побачити не тільки в кінофільмах, але і в багатьох меблевих магазинах.

Плюс: Ліжко є найбільш габаритної меблями, тому, сховавши її, можна отримати багато вільного місця. Мінус: Конструкція підйому ліжка нелегка, і кожен раз її піднімати досить утомливо.

Ще одне практичне рішення - розміщення спального місця в ніші подіуму. Робочі ідеї зонування однушки включають в себе використання різних рівнів статі. На узвишші можна організувати робоче місце або гардеробну, а в його ніші встановити висувну ліжко.

Якщо квартира радує високими стелями, є сенс подумати про другому поверсі. Сконструювати його можна з дерев'яних дощок, які є доступним і легким в монтажі матеріалом. При вмілому підході на другому поверсі можна розмістити не тільки спальню, але і гардеробну.

Кухня - потрібна чи не потрібна?

Через бажання розширити квартиру господарі часто позбавляють себе нормальною кухні. Дизайнери допомагають уникнути цієї втрати, пропонуючи альтернативні рішення:

Кухня і спальня в одній кімнаті

Такий варіант схожий з квартирою-студією, тільки не вимагає знесення стін. Він підійде для вузьких одиничок, і нагадує собою вагончик. Спальне місце розміщують біля вікна, а кухонну зону - в протилежному кінці. Щоб заповнити недолік світла, вибирають хороше підсвічування, додаткове точкове освітлення і пастельну колірну гамму.

Заміна стін легкими розсувними конструкціями

Якщо приміщення дозволяє, стіни можна прибрати, а отримане простір розділити на зони, загородивши їх стіновими панелями або скляними розсувними дверима.

З'єднання вітальні з частиною коридору

Довгу передпокій можна урізати на користь кухні, відгородивши її дзеркальними панелями.

Як зберігати речі

Якщо в однокімнатній квартирі живе кілька людей, то розміщення предметів користування є головною проблемою.

Для зберігання речей використовуйте весь простір квартири: стіни, кути, дверні отвори і навіть стеля.

Поради зі зберігання речей допоможуть впоратися з побутовими питаннями:

  • Полиці можуть бути не тільки для книг. Їх доцільно використовувати для зберігання духів, прикрас, фотографій, косметичних засобів і т. Д.
  • Отвір вхідних дверей завжди широкий і порожній, а його можна використовувати під місце для засобів по догляду за взуттям, ключів і візиток. В отворі досить зробити кілька заглиблень і вмонтувати туди висувні ящики.
  • Стіни можна замінити перегородками з вбудованими шафами-купе або використовувати інші ідеї по організації місця для зберігання одягу .
  • У ванній кімнаті слід використовувати кожен сантиметр: під стелею зробити полку для зберігання тазиків і швабр, під ванною або умивальником - місце для побутової хімії.
  • Над міжкімнатними дверима можна організувати антресолі, замаскувавши їх під колір стін або стелі.
  • На балконі можна поставити шафу, де помістяться вологостійкі речі. А якщо балкон утеплити, з'явиться місце для зберігання верхнього одягу.

А якщо балкон утеплити, з'явиться місце для зберігання верхнього одягу

Колірна гамма і освітлення

Збільшення функціональності малогабаритного житла не проходить безслідно. Через з'єднання декількох зон, які не розраховане на це приміщення буде здаватися захаращені. Тому необхідно використовувати правильну колірну палітру, хороший світло і відображають його поверхні.

Правильне поєднання кольорів в інтер'єрі допомагає візуально розширити простір, а яскраве освітлення заповнить нестачу денного світла.

У перепланованої однушке має бути більше дзеркальних або скляних поверхонь і перегородок. Завдяки їм кімнати не будуть здаватися глухими. Також краще віддати перевагу натяжної стелі, який буде візуально витягати приміщення, стираючи його межі.

Колірна гамма повинна бути світлою або контрастною, абстракція теж розширює простір

На освітленні можна скупитися, для комфорту потрібно кілька джерел світла. Можна використовувати підсвічування, зональне або точкове освітлення.

Для того щоб перепланування пройшла успішно, її потрібно продумати заздалегідь, враховуючи всі деталі.

Куди поставити ліжко?
Кухня - потрібна чи не потрібна?
Куди поставити ліжко?
Мешканці однокімнатних квартир або змирилися спати на дивані, або мучаться питанням, як прилаштувати ліжко, щоб вона не заважала?
Кухня - потрібна чи не потрібна?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online