Як відучити кішку гадити

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кішка в будинку здатна приносити не тільки радість, але деякі проблеми. Наприклад, ваша кішка початку гадити де попало. Ви в розгубленості. Як же Кішка в будинку здатна приносити не тільки радість, але деякі проблеми так? Чому? Що з нею сталося? Чому вона перестала ходити в свій лоток? І найголовніше питання - як відучити кішку гадити? У цій статті ми допоможемо вам розібратися з причинами такої дивної поведінки і знайти шляхи вирішення.

Чому кішка паскудить де попало

Почнемо з того, що для кішки така поведінка досить нетипово. Кішка тварина охайна і не в її манерах гадити де попало. Але раз таке трапилося, то треба знайти причину. Про те як привчити кішку до лотка ми в цій статті не будемо, про це можна почитати в цій статті . Ми розглянемо ситуацію коли кішка раптом перестала ходити в лоток і почала відкладати купки або робити калюжі в невідповідних для цього місцях.

хвороба

Проблеми з сечовипусканням або з дефекацією можуть «змусити» кішку шукати для цього невідповідне місце.

Що робити: не намагайтеся самостійно поставити кішці діагноз. Для визначення точної причини вам необхідно звернутися до ветеринара. Якщо ж з кішкою все в порядку, то переходимо до наступної можливої ​​причини.

лоток

лоток

Це, мабуть, найпоширеніша причина по якій кішки починають гадити. Проблеми, пов'язані з лотком можна розділити на кілька частин:

  1. Розмір лотка. Можливо купивши лоток для маленького кошеняти ви не врахували, що кішка виросте і лоток стане їй малий. В ідеалі він повинен бути в півтора рази довше тіла кішки.
  1. Не подобається наповнювач. Буває, що кішка звикла до певного наповнювача, а ви взяли і купили новий, незвичний для неї. Чи не сподобатися може що завгодно - запах, форма, розмір. З власного досвіду можу сказати, що стукіт деревного наповнювача про борти лотка сильно лякав одного з моїх котів. Поспостерігайте за своїм вихованцем, зверніть увагу на сам процес капання, охоче чи кішка закопує свої купки і калюжі, що не лякається вона в цей час.
  1. Запах з лотка. Кішка дуже охайна і не любить коли у неї брудні миски і туалет. Зустрічаються навіть занадто охайні кішки, які не підуть в лоток, якщо хоч раз сходили туди. Для таких кішок господарі ставлять не один, а два лотка. Ще однією причиною пов'язаної з запахом можна назвати запах побутової хімії, якою ви миєте лоток. Досить пари крапель мила, а не сильно пахне дезинфікуючого засобу.
  1. Розташування лотка. Місцезнаходження лотка грає велике значення. По-перше, лоток повинен бути розташований на велику віддаленість від мисок з їжею. В іншому випадку, охайність і гидливість кішки зроблять свою справу і кішка знайде містечко для справляння своїх потреб десь в далекому куточку, а не в лотку. По-друге, якщо лоток розташований в прохідному місці кішці це може дуже заважати. Для справляння природних потреб кішці потрібно затишний куточок, а не місце, де повз неї в ходитимуть і шуміти люди і домашні тварини.

Що робити:

-Переконайтеся, що лоток підходить вашій кішці за розміром;

- переконайтеся, що від нього не пахне миючими засобами;

- переконайтеся, що кішка спокійно копається в наповнювача, що не лякається і не злиться при цьому;

- переконайтеся, що лоток кішки не варто в прохідному місці і вона там почувається спокійно і самотньо.

чужинці

Іноді кішка починає робити свої справи в недозволеному місці як би позначаючи територію. Зазвичай це пов'язано з появою нового члена сім'ї або нового тварини в будинку.

Що робити: постаратися подружити нових членів сім'ї.

асоціації

Якщо кішка раптом почала ходити в туалет в незвичайне для неї місце, то можливо вона просто знайшла його схожим з її лотком. Наприклад, якщо ворс килима досить довгий і його зручно капати як наповнювач.

Що робити: килим краще прибрати хоча б на час.

Як відучити кішку гадити де попало

Тепер найголовніше - план дій 😉

1.Внімательно вивчіть всі можливі причини, перераховані в цій статті, проаналізуйте поведінку кішки (кота) і постарайтеся їх усунути.
2.Положіте змочену в котячої сечі серветку в її лоток і піднесіть кішку понюхати. Будьте делікатні, її не треба туди злісно тикати носом, а просто дати понюхати.
3.Обработайте ті місця, куди ваш кіт або кішка гаділа. Зробити це можна спеціальними засобами, які продаються в зоомагазинах або використовувати підручні засоби, наприклад яблучний оцет або будь цитрусове ефірне масло.

4.Поощряйте вашу кішку за кожне ходіння в лоток.

5.Наберітесь терпіння 😀

А тепер посміхніться!

А тепер посміхніться

У цьому відео ветеринарний лікар дасть поради на тему «Як відучити кішку гадити». Приємного перегляду!

Чому?
Що з нею сталося?
Чому вона перестала ходити в свій лоток?
І найголовніше питання - як відучити кішку гадити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online