Як відкрити меблевий магазин з нуля: Бізнес план

  1. Визначаємося з форматом меблевого магазина
  2. Де взяти гроші на відкриття магазину?
  3. Банківський кредит
  4. Грошова допомога від держави
  5. інвестор
  6. Реєстрація меблевого бізнесу
  7. Де вигідно орендувати приміщення?
  8. Місцезнаходження меблевого магазину
  9. Виготовлення меблів на замовлення або готова продукція?
  10. Створюємо бізнес план
  11. Зміст бізнес-плану:
  12. Як залучити клієнтів?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Організувати свій бізнес здатний практично будь-яка людина

Організувати свій бізнес здатний практично будь-яка людина. Бажання стати підприємцем виникає у кожного з нас на певному етапі життя. У цей момент ми і починаємо шукати, що можна відкрити в маленькому місті або мегаполісі, в селі або селищі. Найважливіше - це знайти справу, яке приносило б не тільки прибуток, але і задоволення.

У попередній статті ми розповідали про те, як відкрити ювелірний магазин з нуля , В сьогоднішній нашій публікації, я хочу поділитися з вами черговою ідеєю заробітку - відкриттям меблевого магазину з нуля. Давайте розберемося, наскільки вигідним є цей бізнес і як міцно закріпитися в сфері торгівлі меблями.

Визначаємося з форматом меблевого магазина

Напевно кожен з нас купував меблі і побутову техніку і неодмінно стикався з ситуацією, коли доводилося вибирати між ціною і якістю, готовим товаром або зробленим під замовлення за індивідуальними мірками. Відповідно можна зробити висновок, що всі магазини умовно діляться на кілька видів, відрізняються за форматом, цінової категорії і асортименту.

Тому перш за все, підприємцю необхідно визначитися з форматом своєї майбутньої магазину.

Щоб було зрозуміло, я наведу вам кілька основних форматів меблевих магазинів.

  • Меблевий магазин вузької спеціалізації. Це заклад, який пропонує клієнтам певний вид товару, наприклад, виключно м'які дивани, кухонні куточки і стільці. У цій ніші, даний магазин вважатися повноправним господарем, пропонуючи покупцям широкий асортимент певної групи товарів. Необхідна площа для такої торговельної точки від 300 кв. м.
  • Меблевий гіпермаркет. У такому магазині представлений широкий вибір гарнітура в вітальню, спальню, офіс, ванну кімнату. Для відкриття подібного магазину потрібно велике приміщення, необов'язково в центрі, можна навіть за містом. Рекомендована площа від 1000 кв. м.
  • Салон меблів. Даний заклад істотно відрізняється від своїх братів тим, що тут представлений широкий асортимент дорогою, елітних меблів від відомих виробників. Такі магазини відвідують люди з високим матеріальним достатком, які можуть дозволити собі купити, диван за кілька тисяч доларів. Як правило, подібних меблевих салонів навіть у великих містах не дуже багато. Замовити товар там можна виключно за каталогом, все знаходиться в магазині меблі, представлена ​​лише в якості виставкового матеріалу.
  • Магазин-склад. Такі заклади пропонують своїм клієнтам готові меблі з заводу. Тут ви вже не зможете замовити диван або ліжко за індивідуальними мірками, можна лише вибрати товар виключно з запропонованої сітки стандартних розмірів. Перевага покупки таких меблів в її вартості і можливості придбати товар за один день, а не чекати декілька тижнів поки його виготовляти.

Варто відзначити, що вартість відкриття меблевого магазину безпосередньо залежатиме від обраного формату.

Де взяти гроші на відкриття магазину?

У нашій статті ми обіцяли вам розповісти про те, як відкрити меблевий магазин з нуля. Існує кілька варіантів, які ви можете використовувати окремо або всі разом.

Банківський кредит

Якщо у вас не вистачає грошей на відкриття бізнесу, покупку нерухомості або придбання побутової техніки, то їх без проблем можна взяти в борг. А чи варто? Зв'язуватися з банками - справа ризикована, але іноді цілком виправдане. Я рекомендую вам, перед прийняттям цього важливого рішення, все грамотно обміркувати. По-перше, необхідно переконатися в рентабельності бізнесу, визначити його приблизні терміни окупності і рівень конкуренції. Тільки переконавшись у правильності вибору, вирушайте оформляти кредит.

Грошова допомога від держави

Напевно, багато хто з вас чули про подібну можливість отримати енну суму на розвиток своєї справи. Все що потрібно від вас це:

  • Стати на облік в службу зайнятості як безробітний;
  • Пред'явити довідку про дохід з попереднього місця роботи;
  • Скласти детальний бізнес-план з розрахунками і представити його на розгляд комісії, яка і винесе свій вердикт з приводу отримання грошової допомоги або її відмову.

Таким чином, ви безоплатно отримаєте грошову допомогу на розвиток свого бізнесу. Погодьтеся, навіть невеликий стартовий капітал вам не завадить.

інвестор

Ще один варіант отримання грошей і можливість відкрити меблевий бізнес з нуля. Знайти компаньйона або інвестора досить складно, але якщо ви впевнені в рентабельності своєї ідеї, розробили детальний бізнес-план по досягненню мети, тоді можете спробувати знайти людину, яка погодиться фінансово підтримати ваш проект.

Реєстрація меблевого бізнесу

Щоб отримати дозвіл на торгівлю меблями, вам слід зібрати і оформити певний пакет документів і дозволів.

Перший крок - реєстрація в податковій службі. Необхідно подати заяву на реєстрацію юридичної особи (ТОВ) або індивідуального підприємництва.

Другий крок - отримання дозволів від санітарної та пожежної служби. Приміщення магазину має відповідати стандартам і нормам безпеки. Після перевірки спеціалізованих служб, вам буде видано дозвільний документ.

Третій крок - отримання дозволу від Росспоживнагляду.

Де вигідно орендувати приміщення?

Для того щоб реалізувати товар, в даному випадку меблі, потрібно орендувати відповідне приміщення. Як вже зазначалося вище, спочатку потрібно визначитися з форматом магазину, після чого ми зможемо зробити висновки про необхідної площі. Після цього, слід відремонтувати орендоване приміщення торгової точки, щоб воно відповідало всім вимогам пожежної безпеки.

Місцезнаходження меблевого магазину

Що стосується місця розміщення магазину, то тут враховується все той же формат торгової точки. Якщо ви плануєте, відкриття елітного меблевого салону, то необхідно орендувати місце в центрі міста, адже багаті клієнти не будуть їхати до вас у віддалений спальний район. Відкриття меблевого гіпермаркету вимагає наявності великої території, на якій буде розташовуватися сам магазин, а також стоянки і складу. Тому відкривати гіпермаркет найвигідніше за містом або в спальному районі міста, де ціна оренди набагато нижче, ніж в центрі.

Що стосується дизайну приміщення, то у випадку з гіпермаркетом особливого ремонту робити не потрібно, цілком достатньо дотримуватися норм зберігання меблів і відповідати вимоги пожежної та санітарної служб.

У разі відкриття салону елітних меблів, вам варто подбати про інтер'єр в приміщенні. Даний магазин не потребує великої площі, цілком достатньо 30 кв. м., адже в подібних закладах клієнти вибирають весь товар по каталогам і тільки роблять і оплачують замовлення. Тому потреби в оренді великого приміщення немає, цілком достатньо обладнати місце для співробітників (стіл, стільці, комп'ютер) і місце для клієнтів (м'які дивани).

При відкритті меблевого салону основними вашими витратами буде оплата оренди і витрат на рекламу, яка приверне багатих клієнтів. Що стосується прибутку, то певний відсоток ви будете отримувати від кожного зробленого замовлення. В даному випадку ви як магазин не вкладаєте грошей в покупку товару, витрати несе покупець, який і оплачує всі витрати. Таким чином, ваш салон лише надає можливість вибору і замовлення товару по каталогу і гарантує його доставку.

Виготовлення меблів на замовлення або готова продукція?

Вам необхідно визначитися в якому форматі ви будете працювати. Перш за все, потрібно сформувати асортимент. Є два варіанта.

Виготовлення та реалізація продукції. В даному випадку ваш магазин займається самостійним виробництвом меблів і її реалізацією. У попередніх наших публікаціях ми, як-то обговорювали можливість відкриття своєї справи в гаражі по виготовленню меблів та інших товарів, якщо цікаво прочитайте. В даному випадку виробництво і реалізація поєднуються. Це досить-таки непоганий спосіб заробітку, але фінансово затратний для починаючого підприємця.

Другий варіант - виключно продаж меблів. Цей варіант має на увазі посередництво між виробником продукції і клієнтом. Прибуток торгова точка отримує з кожного замовлення, встановивши націнку на товар, який реалізує.

Як правило, другий варіант використовується частіше, адже він менш витратний і ризикований.

Створюємо бізнес план

Бізнес-план меблевого магазину - це документ з розрахунками витрат на реалізацію ідеї з виробництва меблів.

Зміст бізнес-плану:

  • Оцінка рентабельності ідеї;
  • Реєстрація бізнесу;
  • Оренда і ремонт приміщення;
  • Укладення контрактів з виробниками меблів;
  • Рекламна компанія.

Способи залучення клієнтів

Навіть новачки прекрасно розуміють, що без реклами практично нереально обійтися і отримати багато клієнтів. Тому необхідно грамотно вивчити цей процес.

Тому необхідно грамотно вивчити цей процес

Схема: звернення в меблевий магазин з претензією

Як залучити клієнтів?

  • Реклама по місту. Використовуйте банери, роздавайте рекламні листівки з адресою магазину в людних місцях, залучайте людей за допомогою оголошень, розвішаних по місту.
  • Реклама в інтернет. Продаж меблів через інтернет-сайти і аукціони - це вигідна справа. Рекламуйте свій магазин в соціальних мережах, створивши тематичну групу. Крім цього, обов'язково створіть сайт, де буде розміщуватися інформація про місце розташування магазину, контактні номери для зв'язку, а також буде доступний перегляд асортименту товарів, що реалізуються.
  • Акції та знижки. Обов'язково використовуйте ці хитрі методи залучення клієнтів. Робіть знижки постійним покупцям, розширюйте асортимент, проводите акції. Все це допоможе залучити більше людей, а відповідно отримати багато замовлень і стабільний дохід.
  • Бізнес по торгівлі меблями нічим не відрізняється від відкриття магазину будматеріалів , Про який ми писали раніше. У цій другій випадку ви працюєте як посередник між клієнтом і виробником. Важливо налагодити зв'язки, контактами та зібрати базу клієнтів. Тільки тоді ви досягнете успіху.

Не бійтеся починати свій бізнес!

Де взяти гроші на відкриття магазину?
А чи варто?
Де вигідно орендувати приміщення?
Виготовлення меблів на замовлення або готова продукція?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online