Як оформити дитячий біометричний закордонний паспорт дитині: інструкція

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Марина Назарова

Близько року тому громадяни України отримали можливість подорожувати до Європи без віз. Для цього потрібно отримати закордонний паспорт, в якому містяться ваші біометричні дані.

Напередодні літніх відпусток, багато хто цікавиться тим, як оформити біометричний паспорт , З якого віку його можна оформляти дітям і що для цього потрібно.

Редакція сайту Kolobok.ua підготувала для вас всю необхідну інформацію на цю тему.

З якого віку можна оформити біометричний паспорт? Оформити дитячий біометричний паспорт можна навіть для новонародженого. Дитячий закордонний паспорт зовні нічим не відрізняється від дорослого. Але деяка різниця все-таки є. Діткам, які не досягли 12 річного віку, не потрібно вносити в закордонний паспорт відбитки пальців. А термін дії документа, який видають до 16 річного віку - всього 4 роки. Після 16-річчя його видають терміном на 10 років.

Де оформляти дитячий закордонний паспорт? Оформити паспорт можна в будь-якому підрозділі міграційної служби, незалежно від реєстрації та місця проживання. Відповідні підрозділи, в яких є технічна можливість для оформлення біометричних документів, є в кожному обласному центрі. Зокрема, в Києві таких підрозділів - 11; в Харківській області - 15, у Львівській - 27. Або ж в паспортному сервісі .

Хто повинен подавати документи на дитячий біометричний паспорт? Для оформлення біометричного закордонного паспорта дитині до 16 років з ним в підрозділ міграційної служби повинен прийти один з батьків (опікунів). Супроводжуючий повинен мати при собі, документ підтверджує особу. З 12 років присутність дитини при подачі документів обов'язкове. Так як необхідно зробити сканування відбитків пальців рук. Роблять його з 12 років, з дозволу батьків або законних представників. Підпис дитини при оформленні паспорта ставиться з 14 років.

Які документи потрібні, щоб оформити дитячий закордонний паспорт?

Документи для дітей, які проживають з одним із батьків:
У разі, якщо дитина (до 16 років) проживає з одним з батьків, крім документів зазначених вище, на оформлення дитячого біометричного закордонного паспорта потрібно надати:

Документи для дітей-сиріт або дітей позбавлених батьківського піклування
Для оформлення біометричного закордонного паспорта дітям-сиротам чи дітям позбавлених батьківського піклування, віком до 16 років потрібно надати в МСУ один з таких документів:

Можна подати нотаріально завірену копію одного з цих документів.

Скільки коштує дитячий біометричний закордонний паспорт? Вартість закордонного паспорта для дитини нічим не відрізняється від вартості для дорослого. У разі оформлення протягом 20 робочих днів, сума адміністративного збору становить 557 гривень 32 копійки (з них вартість адміністративної послуги - 253 гривні та вартість бланка паспорта - 304 гривні 32 копійки). У разі термінового (протягом 7 робочих днів) оформлення це буде коштувати 810 гривень 32 копійки.

А ще обов'язково дізнайтеся про те, чому вам обов'язково варто відправитися з дітьми на вікенд до Праги

З якого віку можна оформити біометричний паспорт?
Де оформляти дитячий закордонний паспорт?
Хто повинен подавати документи на дитячий біометричний паспорт?
Які документи потрібні, щоб оформити дитячий закордонний паспорт?
Скільки коштує дитячий біометричний закордонний паспорт?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online