Середня зарплата в Москві доходить до 59 тисяч рублів - HeadHunter

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Поділитися в соціальних мережах: Поділитися в соціальних мережах:   Фото: ТАСС / Дмитро Рогулін   Середня зарплата в Москві за підсумками 2014 року становитиме трохи більше 50 тисяч рублів, заявив глава департаменту економічної політики Максим Решетніков

Фото: ТАСС / Дмитро Рогулін

Середня зарплата в Москві за підсумками 2014 року становитиме трохи більше 50 тисяч рублів, заявив глава департаменту економічної політики Максим Решетніков. У HeadHunter наводять інші цифри - за даними компанії, доходи москвичів вище на 8-9 тисяч рублів, розповів в ефірі радіостанції "Москва FM" керівник прес-служби фірми Іван Тютюнджі.

"Середня зарплата в столиці зараз в районі 58-59 тисяч рублів. Це дані, отримані на основі тих вакансій, які розміщують роботодавці", - сказав він. Експерт зазначив, що таку зарплату в столиці можуть запропонувати бухгалтеру з досвідом роботи 2-3 року, починаючому програмісту без досвіду, а також продавця-консультанта в салонах стільникового зв'язку. Він додав, що всього в базі компанії 370 тисяч вакансій по всій Росії, половина з яких припадає на Москву.

За словами Решетнікова, зарплату в 50 тисяч рублів отримують працівники соціальної сфери, міського господарства, будівництва та малого підприємництва. Чиновник зазначив, що в 2014 році зростання зарплат спостерігається в усіх галузях міської економіки. При цьому в останні три роки він удвічі випереджає інфляцію.

За прогнозами мерії, в цьому році рівень інфляції в Москві складе 8 відсотків, а в наступні роки зростання інфляції буде знижуватися: в 2015 році він складе 7,5 відсотків, в 2016 - 6,3 відсотків, а в 2017 році - 6 відсотків.

Посилання по темі

Нагадаємо, на початку вересня 2014 року глава департаменту економічної політики Максим Решетніков заявив, що за підсумками минулого року середня зарплата в Москві досягла 55 тисяч рублів. Чиновник підкреслив, що приблизно 10 відсотків москвичів отримують більше 200 тисяч рублів на місяць. При цьому найвищі зарплати зафіксовані в секторі державного управління, найбільших банках і корпораціях. Зокрема, найкраще себе почувають топ-менеджери "Газпрому", "Ощадбанку" і "Роснефти".

Як раніше повідомляло M24.ru, за даними Росстату, середня зарплата в Росії становить майже 32 тисячі рублів. При цьому вакансій з високим окладом зараз мало, на ринку найбільш затребувані рядові співробітники. За словами заступника керівника Росстату Костянтина Лайкама, більше всіх в Росії отримують не тільки топ-менеджери, а й військові. Зарплати контрактників з вищою освітою зараз доходять до 80 тисяч рублів без надбавок за досягнення і кваліфікацію. Дослідження відомства також показало, що близько 15 мільйонів росіян офіційно не отримують зарплату.

Поділитися в соціальних мережах:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online