Жителів Дніпра навчать шпигувати за маршрутками і автобусами в інтернеті

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сайт може полегшити життя городянам. Фото: litsa.com.ua

Жителів Дніпра навчать шпигувати за маршрутками і автобусами в інтернеті Бондарчук Ольга https://cdn.segodnya.ua/img/article/3893/78_main.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/3893/78_tn.jpg 2012-10-12T09: 33: 34 + 03: 00 Дніпро в листопаді в місті планують облаштувати 10 скляних зупинок з табло на яких можна буде отримати інформацію про пересування транспорту

Дніпропетровськ став першим містом в Україні, де кожен городянин може відстежувати рух маршруток в інтернеті. Тепер жителям нашого мегаполісу не доведеться мерзнути на вулиці, чекаючи запізнілий громадський транспорт. Достатньо лише зайти на сайт transit.in.ua, вибрати номер потрібного маршруту - і на моніторі (комп'ютера або телефону) з'явиться карта Дніпра. Користувач інтернету побачить графічне зображення маршрутних таксі на кожній вулиці. Потім на потрібної вам вулиці потрібно натиснути на вашу "машинку" - і на моніторі з'явиться віконце, де буде вказано час наступного і найближчого рейсу аж до секунди!

"Завдяки впровадженню системи GPS-моніторингу ми отримали засіб об'єктивного контролю за маршрутними таксі. Сайт розробили за кошти переможців тендеру. 99% маршруток (1860) вже підключені до цієї системи. Самим перевізникам цей сайт дозволить спостерігати за роботою водіїв, чи не порушують вони швидкісний режим, де зупиняються, а для городян - це економія часу і безпека ", - розповів" Сегодня " директор департаменту транспорту і зв'язку міськради Валентин Мовчан і додав, що водіїв, які перевищили швидкість, керівники АТП позбавлятимуть премій, а за повторні порушення можуть навіть звільнити.

"Розробка такого сайту - це, звичайно, хороша ідея, проте швидкість на ньому дуже низька. Поки будеш дивитися в інтернет час прибуття маршрутки, 10" Спринтерів "проїдуть повз. До того ж не у кожного є така можливість кожен день кататися на маршрутках. краще б тролейбуси і трамваї до цієї системи підключили ", - говорить городянка Лідія Васильєва. У той же час в департаменті транспорту про проблему низької швидкості сайту знають. Кажуть, що це тимчасові неполадки, а через деякий час transit.in.ua буде просто літати! Тим часом в найближчих планах у департаменту транспорту підключити до системи онлайн автобуси великої місткості, трамваї і тролейбуси.

"У першу чергу ми почнемо запускати рух тролейбусів, тому що вони частіше застряють в дорожніх пробках. Через два тижні городяни зможуть спостерігати на сайті пересування тролейбусів № 10 і № 12 (на ж / м Перемога). А автобуси великої місткості ми будемо контролювати де вони зупиняються. Адже за законом вони мають право зупинятися тільки на зупинках! " - каже Валентин Мовчан і додає, що число заходів на онлайн карту збільшилася.

"Кожен день на телефон міського диспетчерського центру звертаються городяни: одні пишуть похвали сайту, інші скаржаться на його низьку швидкість, а треті пропонують свої варіанти щодо його поліпшення. Дзвонити можна цілодобово на номер 056 731 92 97 або відправляти повідомлення на e-mail: tov .mdc @ gmail.com

До слова, до сайту незабаром підключать і інші міста - Київ, Харків , Одесу та Вінницю. Для них на сайті вже залишили своє місце в розділі "Місто" і чекають лише ствердної рішення в місцевих департаментах транспорту і зв'язку.

Табло на зупинці. У листопаді в Дніпрі планують облаштувати 10 скляних зупинок з інтерактивним табло, де інформація про пересування маршруток буде оновлюватися кожні 10 секунд. "Перша така зупинка буде у ТЦ" Дафі ", - говорить глава комісії міськради з питань транспорту Олександр Бєляєв.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online