Пенза: За Росію без Путіна і олігархів!

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

6 травня о пензенському сквері ім. Дзержинського з ініціативи Лівого Фронту відбулася акція несистемної опозиції «Нам потрібна законна влада. Обговорення інавгурації Володимира Путіна ». У заході, приуроченому річниці подій на Болотній площі в Москві 6 травня 2012 року і майбутньої інавгурації Володимира Путіна, крім активістів Лівого Фронту, взяли участь представники Об'єднаної комуністичної партії, Ленінського комуністичного союзу молоді, національно патріотичних сил, ініціативної групи ошуканих пайовиків компанії «Пензастрой» і просто небайдужі пензенцев. 6 травня о пензенському сквері ім

Протестуючі обговорили підсумки президентських виборів, висловили критику соціально-економічної політики влади, а також виступили на захист політичних в'язнів. На відміну від несанкціонованої акції лібералів, що відбулася напередодні, сьогодні все пройшло мирно, без провокацій і затримань. При цьому в сквері ім. Дзержинського чергувало велика кількість співробітників правоохоронних органів і спецслужб.

Учасники мітингу розгорнули банер «Соціалізм замість Путіна!» І плакати «Ваші« вибори »- цирк!», «Путін - не мій президент!», «Путін, ми тебе не вибирали!», «Підсумки виборів президента не визнаємо!», «Нам потрібна законна влада!», «Даєш уряд народної довіри!», «Свободу - в'язням совісті!».

Мітинг відкрив координатор руху Лівий Фронт в Поволжі Сергій Падалкін. Він нагадав про події весни 2012 року, коли десятки тисяч людей виходили на акції протесту, наймасовіша з яких відбулася в Москві напередодні інавгурації президента 6 травня. Масові протести 2011-2012 років закінчилися «закручуванням гайок» і пішли на спад, але жити люди краще не стали, тому протестні настрої дуже сильні. «Людей, які незадоволені владою багато. У Пензі вже півроку ошукані пайовики виходять на акції протесту, першотравнева демонстрація комуністів пройшла досить масово і об'єднала різних людей. Протест не завжди висловлюють на кухнях або в інтернеті, іноді він виходить на вулиці. Але все ще попереду! », - сказав Сергій Падалкін. Він також зазначив, що на відміну від ліберальної опозиції, комуністи і ліві сили вимагають докорінних змін в країні, а не передачі влади від однієї ліберально-олігархічної зграї до іншої. «Піде Путін, прийде який-небудь умовний Шойгу, але хіба нам від цього буде легше? Ми виступаємо за злам всієї олігархічної і ліберальної системи, за зміну соціально-економічної політики, за лівий поворот. І якщо ліберали кажуть «Росія без Путіна!», То ми говоримо «Росія без Путіна! Росія без олігархів! », - зазначив координатор Лівого Фронту.

», - зазначив координатор Лівого Фронту

Представник національно-патріотичних сил Росії Олександр Фроленко виступив на захист політв'язнів, активістів ініціативної групи з проведення референдуму «За відповідальну владу» Юрія Екішева, Кирила Барабаша, Валерія Парфьонова, Олександра Соколова, а також Володимира Квачкова. «Ми багато років добиваємося їх звільнення. Але олігархічний режим боїться їх, тому вони кинуті в катівні », - зазначив опозиціонер. Громадський активіст Руслан Бармаки підвів підсумки акції протесту, яка пройшла в Пензі напередодні і була організована прихильниками Олексія Навального з організації ліберального спрямування «Покоління нового часу». Опозиціонер розкритикував, як чиновників міської адміністрації, які проґавили строк відповіді на повідомлення, так і організаторів акції, які закликали людей вийти на вулицю і не попередили їх про відповідальність, запевняючи, що акція законна.

Опозиціонер розкритикував, як чиновників міської адміністрації, які проґавили строк відповіді на повідомлення, так і організаторів акції, які закликали людей вийти на вулицю і не попередили їх про відповідальність, запевняючи, що акція законна

«Потрібно бути відповідальним перед країною і перед тими, хто йде за вами. Не кидайте людей, як це сталося вчора. Поки одні перебували в катівнях і в судах, організатори святкували перемогу і своє звільнення », - зазначив Руслан Бармаки, очевидно, маючи на увазі ситуацію, коли активіст ПНВ, організатор акції прихильників Олексія Навального Іван Фіногеев після свого звільнення з поліції, повів протестуючих з вулиці Долгова в сквер ім. Дзержинського, знаючи, що у відділенні продовжує перебувати один із затриманих, лівий активіст Альберт Герасимов. Раніше Руслан Бармаки на своїй сторінці в facebook дав жорсткішу оцінку цьому вчинку.

Депутат зборів представників Сердобський району Олександр Смирнов в своєму виступі підкреслив, що необхідна змінюваність влади всіх рівнів, що чиновники не повинні засиджуватися в своїх кріслах десятиліттями. Він додав, що за радянських часів країна розвивалася, будувалися заводи і фабрики, були розвинені промисловість і сільське господарство, люди мали роботу, соціальні гарантії, забезпечену старість. А сьогодні нас всього цього позбавили, соціальними благами користується вузьке коло людей.

Представник ініціативної групи ошуканих пайовиків компанії «Пензастрой» Дмитро Цвєтков розповів учасникам акції протесту про досвід взаємодії пайовиків з владою. «Виявилося, що ми нікому не потрібні. Ми їздили в Москву, зустрічалися в Пензі з представником президента Михайлом Бабичем, з губернатором Іваном Белозерцева. Одні обіцянки, одна балаканина і нічого не робиться. Будинки, як стояли, так і стоять недобудованими. Провладні ЗМІ нас постійно поливають брудом. Мені хочеться запитати у них: ми хіба стали не громадянами своєї країни? Чому не можна нам допомогти? Навіщо нам будують стадіони, розповідають про якусь Сирію? Ми тут живемо, а не в Сирії. Нас викинули з наших будинків і зробили бомжами. І це проблема не тільки пензенська, це проблема загальноросійська », - розповів Дмитро Цвєтков. За його словами, влада своєю бездіяльністю і брехнею перетворила рух «Бездомний полк», в яке об'єдналися пайовики компанії «Пензастрой» в опозиційну політичну силу. «Ми пішли в« Єдину Росію », з нами ніхто не став навіть розмовляти. Першими, хто відгукнулися, це представники КПРФ, потім нам допомагав Лівий Фронт. Влада лає опозицію, але хто вирощує цю опозицію? Три роки тому я б не пішов ні на які мітинги. А зараз виходжу, бо розумію, що крім опозиції, у нас ніхто нічого не робить. Влада зайняла глуху оборону, її все влаштовує і проблеми народу її не цікавлять. Це стосується не тільки ситуації з пайовиками, але і всього іншого. Все розвалюється, все сиплеться, заводи закриваються. Мені здається, що потрібно всіх прибирати з влади і ставити інших людей. Я не вірю тим людям, які зараз при владі. Вони ні на що не здатні і нічого не хочуть », - зазначив Дмитро Цвєтков.

Активіст ЛКСМ Олексій Лільп висловив думку, що різним ініціативним групам протестуючих необхідна консолідація та підтримка один одного. Ошукані пайовики протестують самі по собі, далекобійники виходили на мітинги самі по собі. «Коли були акції проти« Платона », на них вийшли далекобійники і опозиція. Коли почалися протести ошуканих пайовиків, їх теж підтримала опозиція, але там не було далекобійників, не було інших людей, які, наприклад, виходили проти блокування telegram або проти прийняття «пакета Яровий». Наша слабкість в цій розрізненості », - підкреслив Олексій Лільп.

На мітингу також виступили і інші активісти опозиції, які підняли в своїх виступах актуальні і злободенні теми, виступили за націоналізацію стратегічних галузей промисловості, перегляд підсумків грабіжницької приватизації 90-х, зміну соціально-економічного курсу.

На мітингу також виступили і інші активісти опозиції, які підняли в своїх виступах актуальні і злободенні теми, виступили за націоналізацію стратегічних галузей промисловості, перегляд підсумків грабіжницької приватизації 90-х, зміну соціально-економічного курсу

Лівий Фронт-Пенза, http://leftpenza.ru/news/v_penze_proshla_akcija_za_rossiju_bez_putina_i_oligarkhov/2018-05-06-1513

«Піде Путін, прийде який-небудь умовний Шойгу, але хіба нам від цього буде легше?
Мені хочеться запитати у них: ми хіба стали не громадянами своєї країни?
Чому не можна нам допомогти?
Навіщо нам будують стадіони, розповідають про якусь Сирію?
Влада лає опозицію, але хто вирощує цю опозицію?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online