Договір оренди автомобіля

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

1. Взяла автомобіль в оренду у юридичної особи для таксі. Договір був складений в одному примірнику-залишився у них. Ніякої ліцензії та дозволи вони мені не видавали. Відпрацювала тиждень як і покладено платила 1500 в добу, вони контролювали кілометраж, забирали відсотки з поїздок, а також оренду. Після робочого тижня за станом здоров'я вирішила повернути авто, на що мені відповіли "Ви взяли машину в оренду на місяць, тепер компенсуйте повернення в розмірі 10000 руб, або відпрацьовуйте» (можливо співпрацюють з компанією таксі), машину без компенсації назад приймати відмовляються. Договір не видають, навіть копію. Що робити в такому випадку?

1.1. Добрий день.
Розривати договір за його умовами. Є і ст.450 ГК РФ.

450 ГК РФ

2. Допоможіть, що робити куди йти. Здав в оренду автомобіль в 15 році, склали договір. Протягом приблизно місяця справно платив виходив на зв'язок. Після пропав разом з машиною. У вересні 17 року машина була переоформлена, без моєї участі. А після перепродана ще раз, в грудні 17. За цей час перебуває у володінні у людини який її взяв в грудні 17 року.

2.1. Вам потрібно звертатися до суду з соотв. Позовом (про витребування автомобіля)! Іншого не дано.

2.2. Пізно звернулися зі своїм питанням, чого чекали 4 роки?

2.3. Доброго дня! Заява в поліцію за фактом шахрайства, тут підтягнутий ще і співробітників ГИБДД за реєстрацію договору купівлі продажу без вашого підпису в 2017 році, після того як всі обставини буде встановлено, всі фігуранти опитано, можете паралельно з позовом до суду про стягнення заборгованості та відсотків за користування + упущену вигоду і т.д.! А останній власник швидше за все сумлінну!

2.4. У поліцію звертайтеся. Машину Вам повернуть або під гарантійну розписку, або після вироку суду. Автомобіль залишиться у Вас, останній "власник" не добросовісним набувачем, а й про упущену комерційну вигоду і т.д. можете забути. В рамках кримінальної справи необхідно подати позов про відшкодування моральної та матеріальної шкоди, якщо злочинець відмовиться йти на контакт і відшкодовувати збитки добровільно.

3. Допоможіть, що робити куди йти. Здав в оренду автомобіль в 15 році, склали договір. Протягом приблизно місяця справно платив виходив на зв'язок. Після пропав разом з машиною. У вересні 17 року машина була переоформлена, без моєї участі. А після перепродана ще раз, в грудні 17. За цей час перебуває у володінні у людини який її взяв в грудні 17 року.

3.1. Ви можете заперечити дану угоду в суді. Потрібно звертатися з позовною заявою до суду.

3.2. Микола Володимирович! А ви гроші берете і не чого не робите, Ви тільки обманювати можете.

4. Взяв автомобіль в оренду з оформленням договору оренди автомобіля не приїжджав до господаря авто на огляд 3 тижні він подав авто в розшук.

4.1. Привіт, якщо ви порушили умови договору, значить власник таким чином примушує ВСА до їх виконання.

5. Компанія надала автомобіль, договір був розірваний раніше чим закінчилася оренда, оплатив ті дні що використовувалося авто, обпалив пошкодження, за куріння авто, тепер вони здали авто іншій людині після чого дзвонять і кажуть що хто орендував машину каже що є плями від сигарет, виставили мені рахунок в розмірі 34000, погрожують судом.

5.1. Загрожувати можуть що завгодно, потрібно дивитися документи, акт прийому-передачі є?

6. У мене вже кілька місяців оформлений договір оренди мого автомобіля з фізичною особою. Зараз на реєстраційні дії по автомобілю накладено обмеження приставами і вони вже вимагають надати документи для обмеження користування ним і передачі мені на відповідальне зберігання. Чи можу я на підставі даного договору відстрочити арешт автомобіля. Адже дані дії з боку приставів можуть порушити цивільні права орендаря. Може бути є інший спосіб позбавити на деякий час автомобіль з-під арешту. Мені потрібен час щоб погасити заборгованість.

6.1. Даний договір не має ніякої сили для судових приставів. Орендар сам в такому випадку повинен звернутися в суд і оскаржити дії приставів Згідно статті статті 122, Федеральний закон від 02.10.2007 N 229-ФЗ (ред. Від 06.03.2019) "Про виконавче провадження, якщо орендар вважає що ці дії порушують його законні права.

6.2. Ні, на підставі даного договору оренди автомобіля Ви не зможете відстрочити виконавчі дії, для судових приставів це не документ. Ні до чого тут абсолютно цивільні права орендаря. В даному випадку Ви можете або погасити борг в повному обсязі. Або отримати розстрочку або відстрочку виконання рішення суду в порядку ст.203 ЦПК РФ .
У разі надання боржнику відстрочки виконання виконавчі дії не відбуваються і заходи примусового виконання не застосовуються протягом терміну, встановленого судом, іншим органом або посадовою особою, які надали відстрочку.
Федеральний закон від 02.10.2007 N 229-ФЗ (ред. Від 06.03.2019) "Про виконавче провадження" (з ізм. І доп., Вступ. В силу з 17.03.2019)
Стаття 37. Надання відстрочки або розстрочки виконання судових актів, актів інших органів і посадових осіб, зміна способу та порядку їх виконання
1. Стягувач, боржник, судовий пристав-виконавець має право звернутися із заявою про надання відстрочки або розстрочки виконання судового акта, акта іншого органу або посадової особи, а також про зміну способу і порядку його виконання в суд, інший орган або до посадової особи, яка видала виконавчий документ.
2. У разі надання боржнику відстрочки виконання судового акта, акта іншого органу або посадової особи виконавчі дії не відбуваються і заходи примусового виконання не застосовуються протягом терміну, встановленого судом, іншим органом або посадовою особою, які надали відстрочку.
3. У разі надання боржнику розстрочки виконання судового акта, акта іншого органу або посадової особи виконавчий документ виконується в тій частині і в ті терміни, які встановлені в акті про надання розстрочки.

6.3. Порядок накладення і зняття службою судових приставів обмеження прав користування майном, в тому числі автомобілем, регулюється законом 229-ФЗ «Про виконавче провадження».
Арешт, накладений на машину, знімається в наступних випадках: Здійснення боржником всіх вимог виконавчого документа (погашення боргу, виплата штрафів, пені, зборів);
Припинення виконавчого виробництва на вимогу суду або іншого органу, який виписав виконавчий лист;
Якщо є судове рішення про неправомірне накладення арешту на майно боржника;
Припинення виконавчого виробництва з ініціативи стягувача і в інших випадках, зазначених у законі.
Можете подати позов до суду про скасування арешту на автомобіль в зв'язку з тим, що він є джерелом доходу (а саме дохід від здачі в оренду).

6.4. Оренда не перешкоджає діям приставів щодо арешту ТС. В силу ст. 122, ФЗ від 02.10.2007 N 229-ФЗ (ред. Від 06.03.2019) "Про виконавче провадження" орендар має право самостійно оскаржити дії приставів якщо ці дії порушують його законні права.

6.5. Добрий вечір Михайло.
Для відстрочки виконання рішення суду ви можете скористатися своїм процесуальним правом звернувшись до суду із заявою про призупинення виконавчих дій та роз'яснення порядку виконання суду в порядку ст.203 ЦПК РФ
Існують випадки, коли виконавче провадження зупиняється судом в обов'язковому порядку. До них відносяться: подача позовної заяви про звільнення майна з-під арешту; якщо оскаржується оцінка майна; якщо виникла суперечка з виконавській збору.
Також є випадки, коли виконавче провадження зупиняється на розсуд суду: коли оскаржується судове постанову; в разі відрядження боржника; при оскарженні дій судового пристава-виконавця; при подачі заяви про роз'яснення рішення суду.

6.6. На підставі прав власника Ви маєте право і розпоряджатися належним Вам майном. Для встановлення часу, необхідно встановити обставини необхідно оскаржити незаконні рішення, і звернутися до суду.

7. Чи є договір оренди автомобіля розірваним, якщо орендодавець просто письмово написав на договорі що він розірваний за обопільною згодою, від якого числа, з підписами 2-ух сторін. При цьому угода про розірвання не складали, також як і акт прийому-передачі транспортного засобу, що повертається орендарем орендодавцю.

7.1. Договір розривається відповідно до порядку, зазначеним в договорі. Швидше за все, потрібно саме угода про розірвання та акт приймання-передачі ТЗ (або поєднати їх). Все в двох примірниках.

7.2. Добрий день. А орендар поставив свій підпис?

8. Готель уклала договір з фіз. особою на оренду автомобіля (менше 8 посадочних місць) для перевезення постояльців з аеропорту до готелю. Чи потрібна в цьому випадку ліцензія на перевезення пасажирів?

8.1. Ні, Непотрібна. Тому що менше 8 посадочних місць. Вимоги закону не порушено. Досить наявності договору оренди (ст. 632 ЦК РФ)

8.2. Добрий день.
Стаття 12 Федерального закону "Про ліцензування окремих видів діяльності" передбачає ліцензування лише пасажирських перевезень автобусами, тобто має бути більше 8 посадочних місць.
Отже, для вашого випадку ліцензія не передбачена законом.

8.3. Ні, ліцензія на перевезення пасажирів на автомобілі до 8 місць не потрібно.
Федеральний закон від 04.05.2011 N 99-ФЗ (ред. Від 15.04.2019) "Про ліцензування окремих видів діяльності"
Стаття 12. Перелік видів діяльності, на які потрібні ліцензії

8.4. Ні не потрібна ліцензія, якщо місткість пасажирів менше 8 чоловік. Відповідно до ст. 12 ФЗ «Про ліцензування окремих видів діяльності ліцензуванню підлягає діяльність з перевезень пасажирів автомобільним транспортом, обладнаним для перевезень більше восьми осіб (за винятком випадку, якщо зазначена діяльність здійснюється на замовлення або для забезпечення власних потреб юридичної особи або індивідуального підприємця).
30 жовтня було прийнято Федеральний закон № 386-ФЗ "Про внесення змін до окремих законодавчих актів Російської Федерації в частині вдосконалення ліцензування діяльності з перевезень пасажирів та інших осіб автобусами".
Ліцензувати діяльність з перевезень повинні також і в тих випадках, коли перевезення здійснюються в автобусах з обладнаними місцями більше восьми осіб за замовленнями або для забезпечення власних потреб юридичної особи або ІП.

8.5. В силу ст. 12 ФЗ "Про ліцензування окремих видів діяльності" ліцензуються тільки пасажирські перевезення автобусами бути більше 8 посадочних місць. У Вашому випадку ліцензія не потрібна.

8.6. Доброго дня! Давайте по порядку. Згідно п.2 Правил перевезень пасажирів і багажу автомобільним транспортом та міським наземним електричним транспортом (затв. Постановою Уряду РФ від 14 лютого 2009 р N 112) є такі категорії транспортних засобів:
"Транспортний засіб категорії" М 1 "- транспортний засіб, який використовується для перевезення пасажирів і має крім місця водія не більше 8 місць для сидіння;
"Транспортний засіб категорії" М 2 "- транспортний засіб, який використовується для перевезення пасажирів, має крім місця водія більше 8 місць для сидіння і максимальна маса якого не перевищує 5 тонн;
"Транспортний засіб категорії" М 3 "- транспортний засіб, який використовується для перевезення пасажирів, має крім місця водія більше 8 місць для сидіння і максимальна маса якого перевищує 5 тонн.
В силу ст.3.2 Закону від 8 листопада 2007 р N 259-ФЗ
"Статут автомобільного транспорту та міського наземного електричного транспорту" склад відомостей встановлюється положенням про ліцензування цієї діяльності. А саме Положенням про ліцензування діяльності з перевезень пасажирів та інших осіб автобусами (затв. Постановою Уряду РФ від 27 лютого 2019 р N 195)
"Автобус ліцензіата" - транспортний засіб категорії М 2 або М 3, що належить ліцензіату на праві власності або іншій законній підставі (за винятком оренди транспортних засобів з екіпажем), відомості про який внесені до реєстру ліцензій на здійснення ліцензованого виду діяльності (далі - ліцензія на ліцензовану діяльність), і використовується ліцензіатом для здійснення ліцензованого виду діяльності;
"Автобус здобувача ліцензії" - транспортний засіб категорії М 2 або М 3, що належить здобувачеві ліцензії на ліцензовану діяльність (далі - здобувач ліцензії) на право власності або іншій законній підставі (за винятком оренди транспортних засобів з екіпажем).
Тобто категорії М 1 в числі ліцензованих немає, відповідно Ваше ТЗ не підпадає під дію підпункту 24 пункту 1 статті 12 Федерального закону від 4 травня 2011 N 99-ФЗ "Про ліцензування окремих видів діяльності", тобто під діяльність з перевезень пасажирів та інших осіб автобусами. Удачі Вам у вирішенні Вашого питання!

8.7. Після поправок в закон ліцензуванню підлягають всі види перевезень за винятком зазначених у п. 24 закону
Федеральним законом від 30 жовтня 2018 № 386-ФЗ внесені зміни в ст. 24 Федерального закону від 4 травня 2011 року № 99-ФЗ "Про ліцензування окремих видів діяльності" та Тепер пункт 24 звучить наступним чином:
«Діяльність з перевезень пасажирів та інших осіб автобусами. У цьому Законі ліцензування не здійснюється стосовно перевезень, виконуваних автобусами пожежної охорони, швидкої медичної допомоги, поліції, аварійно-рятувальних служб, військової автомобільної інспекції, федерального органу виконавчої влади в галузі забезпечення безпеки, федерального органу виконавчої влади в галузі державної охорони, Збройних Сил Російської Федерації, військ національної гвардії Російської Федерації, слідчих органів Слідчого комітету Російської Фед рації, а також щодо перевезень, які виконуються автобусами без використання автомобільних доріг загального користування ».

9. Чи може водій здавати службовий автомобіль в оренду і від себе укладати договір оренди?

9.1. Здавати в оренду автомобіль може тільки власник цього автомобіля.
Якщо у водія є оформлена довіреність на вчинення таких дій, то все можливо.

9.2. Якщо тільки у нього є доручення від власника автомобіля на право укладення договору оренди.

10. Я взяв автомобіль в оренду з правом викупу у ІП шника, склали договір, при якому я за умови добросовісної оренди авто на протязі 24 місяців отримаю його у власність. А мінімальний термін оренди становить 6 міс, з подальшим продовженням за бажання. Я хотів віддати авто раніше цього терміну, на що орендодавець став мені погрожувати штрафними санкціями, прописаними нібито в договорі, за достроковий розрив договору 50000 р, і так по кожному пункту. Договір мені на руки не дає, не дає навіть ознайомитися. Як вести себе в цій ситуації, і чи є ймовірність того, що якщо я все таки поверну до терміну авто, він виграє суд і мені доведеться все це виплачувати?

10.1. Вірогідність його виграшу - прагнути до нуля.

10.2. Привіт, Костянтин!
Якщо я правильно розумію, Ви не підписали договір. Якщо так, то між вами не виникло договірних відносин, а "орендодавець" так само як і Ви посилаєтеся на умови неіснуючого договору.

11. При укладанні договору між ТОВ і фіз особою на оренду вантажного автомобіля без екіпажу, чи зобов'язане ТОВ працевлаштовувати на час оренди автомобіля екіпаж?

11.1. Альбіна, є можливість не влаштовувати, треба подумати. Потрібно більше інформації від Вас.
З повагою.

11.2. Якщо є автомобіль, то, щоб він їздив потрібен водій))). Можете взяти на роботу за трудовим договором водія. Якщо поїздки на автомобілі будуть носити епізодичний характер, то в цьому випадку краще укласти цивільно-правовий договір на надання послуг з управління автомобілем.

12. Ми укладали договір оренди автомобіля під викуп. По закінченню договору господар вимагає заплатити оренду авто за 2 місяці зустрічатися і домовлятися відмовляється. Ми оплатили всі
гроші але за його підрахунку якимось чином опинився борг. Що нам робити в цій ситуації?

12.1. Марія, нехай доведе цей борг документально, а не на словах.
З повагою.

12.2. Добрий день, направте на адресу продавця, вказаний в договорі рекомендованим листом з повідомленням, так званий акт звірки розрахунків по оренді з пропозицією, щоб він або підписав якщо не заперечує, або вказав свої розрахунки.
Після звірки розрахунків побачите, хто правий.
Якщо продавець відмовляється підписати акт звірки або не отримує листи, звертайтеся до суду. Ви повинні представити в суд докази оплати і свій розрахунок.

13. Слал особистий автомобіль в оренду за договором на 11 місяців потрібно сплачувати податок і реєструвати його в податковій?

13.1. Автомобіль особистий, зареєстрований в ОГИБДД. Здали в оренду - впишіть орендаря в поліс ОСАГО. Реєструвати договір в податковій - не треба оскільки податок прийде на Вас.

14. Здала автомобіль в оренду за договором оренди автомобіля, в якому зазначено, що при втрати автомобіля орендар виплачує вартість автомобіля. Орендар потрапив в ДТП машина ремонту не підлягає, гроші за втрачені автомоьіль повертати не хоче. Що робити? Звертатися в суд?

14.1. Так, оскільки, за фактом, автомобіль "втрачений", але не в результаті крадіжки або викрадення, а в результаті знищення в ДТП. Результат приблизно один і той же.
Дуже важливо знати, скільки коштував автомобіль (о котрій був оцінений) на момент укладення договору, щоб знати суму пропонованих позовних вимог.

15. Чи потрібна форма договору.
Моя організація "ВВВ" дає в оренду автомобіль співробітнікам "РРР" юр. особини. Альо це "РРР" юр. особа платити нам через "ААА" іншу організацію. Так ось потрібна форма договору з тієї інший "ААА" організацією яка отримує гроші і перераховує їх "ВВВ" нам.
Дякуємо! Терміново!

15.1. Доброго дня! Можете в інтернеті пошукати, або замовити роботу заданої юристу на сайті. Вартість роботи можете уточнити у обраного юриста в особистих повідомленнях.

15.2. Таке готові не нагугліть. Хороший договір коштує 1 - 2 тис.

Хороший договір коштує 1 - 2 тис

16. Автомобіль, який знаходиться в оренді у підприємства за договором оренди муніципального майна потрапив в ДТП, винуватцем якого є інший автомобіль (водій без ОСАГО). Зараз вирішується питання хто звертається до суду про стягнення збитків, орендар або орендодавець?

16.1. Звернутися до суду повинен власник.

17. Хочу розірвати договір оренди автомобіля з викупом, т.к орендар більше 2 разів порушив термін оплати за договором. Як це зробити і повернути авто?

17.1. Вимагати розірвання та повернення претензією, отримати відмову або почекати розумний строк і звернутися до суду. Можемо допомогти в складанні претензії і позову, але це платно.

17.2. Олег, спочатку звертайтеся з претензією-заявою про розірвання договору, далі до суду з відповідним позовом.
Зверніться до юриста за допомогою в цьому.

18. Будь ласка вважається договір оренди автомобіля між фіз. особами є дійсним без друку.

18.1. У фіз. особи друку бути не може. Звісно так.

18.2. А у фізосіб є друку)? Вважається, звичайно.

18.3. Зрозуміло такий договір має силу.

18.4. У фізичних осіб друку не може бути в принципі, договір дійсний скріпленням підписами.

19. Я власник автомобіля хотів би про договором оренди працювати водієм на своєму автомобілі у ВП. Підкажіть, будь ласка, це законно і які є підводні камені?

19.1. Абсолютно законно, якщо взаємини належним чином будуть врегульовані договором.
З повагою, адвокат - Степанов Вадим Ігорович.

19.2. Добрий день, ви маєте право працювати на своєму автомобілі але роботодавець повинен вам компенсувати витрати на автомобіль поїздки і тд. Це можна прописати в трудовому договорі. Також це дасть змогу укласти договір оренди але тут мінус вам повинні будуть платити орендні платежі а з них ви повинні сплачувати податки, але організаці я зможе користуватися вашим автомобілем а не тільки ви.

20. ІП, КВЕД пов'язаний з торгівлею автомобіля, чи зможемо ми ТОВ укласти з ним договір оренди нежитлового приміщення у якого немає реєстрації КВЕД на оренду приміщення.

20.1. Привіт, Єлизавета,
У відповідь на ваше запитання пояснюю наступне.
У зв'язку з відсутністю повної інформації, в тому числі про систему оподаткування, яка застосовується ІП, можу сказати, що в такій ситуації у ІП виникає ризик донарахування податку ПДВ (якщо їм не застосовується ССО).
З вашого боку можливий ризик невизнання витрат, при цьому під час розгляду справи таке можливо при сукупності інших доказів. Приклади судових справ: А 63-14453 / 2012, А 33-20819 / 2011.
При цьому існує і позитивна практика, в якій суди підтримую платнику податків, вказуючи, що саме по собі розбіжність видів діяльності контрагента з зазначеними в ЕГРП чи не свідчить про нереальність господарських відносин з ним. Приклади судів: А 55-30696 / 2009, А 40-704442010.
Схоже справа була розглянута в Волго-Вятському окрузі (постанова ФАС Волго-Вятського округу від 02.04.2014 # А 11-2839 / 2013). Тому при укладанні договору необхідно буде відразу вирішити питання про оподаткування і вірно прописати умови договору.
Також, в разі прийняття вами рішення про укладення договору оренди, можете вказати в договорі умова, за яким у разі виникнення у вашій компанії будь-яких збитків у зв'язку з неправильним оформленням своєї діяльності ІП, він зобов'язується їх компенсувати.
При наявності необхідності скласти вірний договір під вашу ситуацію можете звернутися до мене за наданням послуги.
Вдало вам вирішити зазначене питання!

Вдало вам вирішити зазначене питання

21. Договір оренди автомобіля між юр.особою і юр.особою.

21.1. Юлія, відповідно до ГК РФ треба складати. Зразки можете знайти в інтернеті або замовити у будь-якого юриста на сайті, звернувшись в особисті повідомлення.
З повагою.

21.2. Звертайтеся, допоможу скласти, працюю в грізному.

22. Мій бухгалтер говорить що договір про безоплатну оренду автомобіля без екіпажу неможливий. Для податкової потрібна сума хоча б 10 тис на місяць. Мені це незручно.

22.1. І яке питання до юристів?

22.2. Він не можливий і з екіпажем, але не зрозуміло посилання на 10 тис. В принципі податкова це серйозний орган але і він повинен керуватися ЗАКОНОМ.
Іноді фірми і бізнесмени не хочуть брати грошей за оренду, встановлюючи ціну «0 руб. 00 коп. »Або взагалі не обумовлюючи умова про розмір орендної плати. Такі дії не є законними. Так як за загальним правилом договір оренди передбачає БЕЗОПЛАТНО характер, значить, оренда завжди платна (ст. Ст. 606 і 614 ГК РФ). А ось безкоштовно передавати майно дозволяється тільки за договором безоплатного користування, тобто позики (п. 1 ст. 689 ЦК України).
При отриманні будь-якого майна (як рухомого, так і нерухомого) в безоплатне користування (позичку) треба оформити у двох примірниках (один для позикодавця, другий для ссудополучателя) два документа:
- договір безоплатного користування (позички) (п. 1 ст. 689 ЦК України). Якщо в позику передається нерухомість, договір реєструвати в Росреестра не треба;
- акт приймання-передачі майна.
Для цілей податку на прибуток і при ССО при отриманні майна в позику треба на останнє число кожного звітного (податкового) періоду, протягом якого організація користується майном, визнавати позареалізаційні доходи в сумі, яка дорівнює ринковій вартості оренди ідентичного майна (п. 2 Інформаційного листа Президії ВАС від 22.12.2005 N 98, Листи Мінфіну від 17.02.2016 N 03-03-06 / 1/8746, від 25.08.2014 N 03-11-11 / 42295). Її можна підтвердити одним з наступних документів:
- або довідкою, складеної самою організацією на основі доступної інформації про орендну плату за таке ж майно (наприклад, зі ЗМІ); (ринкова вартість)
- або звітом незалежного оцінювача. (Теж ринкова вартість)
Як бачимо ніяких вимог про мінімумі 10 тис немає. І якщо Вам це не зручно то робіть так як наказує закон і тоді все у вас вийде!

22.3. Шановна Світлана, укладіть Договір безоплатного користування автомобілем. Хай щастить.

22.4. Дивно а в законі говориться інше, що зазначені договори мають право на існування !? Назвіть цей договір "Договір надання послуг з надання тс в особисте користування, без екіпажу") Може так він більше їй сподобатися !?

23. Скажіть будь ласка чи вважається договір оренди автомобіля між фіз. особою і юр.особою укладення, якщо є підписи, а печатки юрособи немає?

23.1. Тільки в одному випадку вважається неукладеним - якщо в тексті самого договору прописано таку умову про визнання договору неукладеним, в разі відсутності на ньому печатки.

24. Скажіть будь ласка, чи є договір оренди автомобіля укладеного між фізичною особою і юрособою, підписаний між сторонами, без проставлення печатки юридичної особи?

24.1. Згідно статті 432 Цивільного кодексу РФ, договір вважається укладеним, якщо між сторонами, в необхідної в які підлягають випадках формі, досягнуто згоди з усіх істотних умов договору. Істотними є умови про предмет договору, умови, які названі в законі або інших правових актах як істотні або необхідні для договорів даного виду, а також усі ті умови, щодо яких за заявою однієї зі сторін має бути досягнуто згоди. Договір укладається шляхом направлення оферти (пропозиції укласти договір) однієї зі сторін і її акцепту (прийняття пропозиції) іншою стороною.
Сторона, яка прийняла від іншої сторони повне або часткове виконання за договором або іншим чином підтвердила дію договору, не має права вимагати визнання цього договору неукладеним, якщо заяву такого вимоги з урахуванням конкретних обставин буде суперечити принципу добросовісності (пункт 3 статті 1).
Як бачите, закон не містить обов'язкової наявності проставленою печатки юридичної особи на договорі. Важливіше, щоб він підписаний був уповноваженою особою.

25. Працівник влаштувався в організацію, в цей же день уклав договір оренди вантажного автомобіля з організацією, і підписав акт прийому автомобіля, трудовий договір не підписував, відпрацював всього 4 дні, на 5 день вирішив звільнитися. Як правильно розірвати договір оренди і що отримати на руки від організації? Дякуємо.

25.1. Якщо в договорі оренди не передбачено одностороннє розірвання договору оренди з ініціативи орендодавця, тоді вам потрібно підписати угоду про розірвання договору та акт прийому передачі. Від організації отримати виплати за 5 днів роботи і угоду про розірвання договору оренди та акт прийому-передачі.

26. Ситуація така, мною був узятий в оренду під викуп автомобіль, вартість автомобіля в договорі вказана 491400, хоча ринкова ціна авто становить 280000, чи можна знизити вартість автомобіля? За формулами розрахунку авто під викуп остаточна вартість повинна складати 349 272

26.1. Привіт, можна змінити умови договору, уклавши додаткову угоду, але це можливо тільки в добровільному порядку. ГК РФ Стаття 450. Підстави Зміни и Розірвання договору
1. Зміна та Розірвання договору Можливі за Згідно сторон, если інше НЕ предусмотрена ЦІМ Кодексом, іншімі законами або договором.
2. На вимогу однієї Із сторон договір может буті зміненій або розірваній за рішенням суду только:
1) при істотному порушенні договору другою стороною;
2) в других випадках, передбачених ЦІМ Кодексом, іншімі законами або договором.
Істотнім візнається Порушення договору однією зі сторон, Пожалуйста Тягном для Іншої Сторони така шкода, что вона значний мірою позбавляється того, на что мала право розраховуваті при укладенні договору.

26.2. Добрий день, Олена. Треба дивитися ваш договір на наявність пункту про внесення змін. Взагалі, якщо пункт про можливість внесення змін є - то можна, шляхом направлення вимог про внесення змін у зв'язку з ошибочностью розрахунку кінцевої вартості автомобіля.

27. Як правильно складати договір оренди на автомобіль, і на яких умовах?

27.1. Складання договорів - платна послуга.

27.2. Договорів автомобіля є дуже багато, з водієм без водія, природно якщо Ви власник, то чим більше вкажете в договорі пунктів де буде нести відповідальність орендар, то краще для Вас. Якщо Вам цікаво, то можу допомогти за оплату.

Що робити в такому випадку?
2.2. Пізно звернулися зі своїм питанням, чого чекали 4 роки?
5.1. Загрожувати можуть що завгодно, потрібно дивитися документи, акт прийому-передачі є?
А орендар поставив свій підпис?
Чи потрібна в цьому випадку ліцензія на перевезення пасажирів?
9. Чи може водій здавати службовий автомобіль в оренду і від себе укладати договір оренди?
Як вести себе в цій ситуації, і чи є ймовірність того, що якщо я все таки поверну до терміну авто, він виграє суд і мені доведеться все це виплачувати?
11. При укладанні договору між ТОВ і фіз особою на оренду вантажного автомобіля без екіпажу, чи зобов'язане ТОВ працевлаштовувати на час оренди автомобіля екіпаж?
Що нам робити в цій ситуації?
13. Слал особистий автомобіль в оренду за договором на 11 місяців потрібно сплачувати податок і реєструвати його в податковій?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online