Складнощі автокредитів на вітчизняні автомобілі

  1. Що таке вітчизняний автомобіль?
  2. Основна причина кредитних обмежень на автомобілі вітчизняного виробництва.
  3. Державна підтримка у продажу вітчизняних автомобілів
  4. Вітчизняні машини не в пошані

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На сьогоднішній день, кредити на автомобілі від вітчизняного виробника одними банками зовсім не надаються, іншими - надаються, але тільки під високі процентні ставки або ж за умови внесення більшої авансової суми коштів, порівняно з позиками на іноземні марки від тієї ж фінансової установи.

На сьогоднішній день, кредити на автомобілі від вітчизняного виробника одними банками зовсім не надаються, іншими - надаються, але тільки під високі процентні ставки або ж за умови внесення більшої авансової суми коштів, порівняно з позиками на іноземні марки від тієї ж фінансової установи

Що таке вітчизняний автомобіль?

Що ж конкретно ставитися до поняття «вітчизняний автомобіль» - якщо ж значна частина нашого автопрому, а також сусідніх держав, становить або ж крупно вузлову збірку іномарок, або ж безпосереднє ліцензійне «освоєння» іноземних автомобілів під новими чи старими іменами. На дане питання, банківські співробітники дають досить суперечливий один одному відповідь. Під вітчизняними автомобілями банки розуміють машини, які мають безпосереднє відношення до радянського автопрому: ГАЗ, ВАЗ, ЗАЗ і т.п. Однак висновок вам варто зробити самостійно, так як банки вирішують питання «вітчизняності» автомобіля кожен по-своєму. Однією позиції банкірів не існує, навіть по відношенню до інших моделях ГАЗ або Daewoo. Саме тому, якщо потенційний позичальник вивчає інформацію щодо автомобіля, зібраного в одній з країн СНД, йому рекомендується особисто переговорити з банківським представником кредитующего установи. Цілком ймовірно, може виявитися, що обраний вами автомобіль буде кредитуватися як іномарка (на більший термін і з меншим авансовим внеском), або може як вітчизняний авто (з певними обмеженнями, в тому випадку, якщо такі є для таких видів машин у конкретного банку) .

Основна причина кредитних обмежень на автомобілі вітчизняного виробництва.

Термін кредитування автомобіля безпосередньо пов'язаний з періодом експлуатації транспорту. На превеликий жаль, вітчизняні машини характеризуються, як менш якісні, ніж автомобілі іноземного виробництва. Зокрема, вони починають швидше зношуватися і, відповідно втрачати свій товарний вигляд, а також падати в ціні. Після закінчення п'яти років експлуатації, ліквідність даного застави буде досить низькою. Саме тому, більшість банківських установ встановлюють найбільш короткі терміни кредитування для таких машин.

Державна підтримка у продажу вітчизняних автомобілів

Збільшення попиту на даний вид автомобілів, в першу чергу було спровоковано тим, що вітчизняні автовиробники почали враховувати всі потреби покупця і, таким чином, більш за все орієнтуються на попит. Важливу роль зіграло і держава, яка постійно контролює рівень виробництва автомобілів, а також темпи їх продажу. Для того щоб простимулювати збут вітчизняних машин, уряд, час від часу, впроваджує пільгове кредитування. Не виключено, що і в подальшому подібна практика також триватиме. Саме завдяки безпосередній допомозі держави, процентні ставки по кредитах на вітчизняні автомобілі часом знижувалися до 8% і нижче, що є менше ставки рефінансування.

Вітчизняні машини не в пошані

Ті банківські установи, які не співпрацюють з вітчизняними виробниками, навіть якщо і погоджуються на видачу кредитів під їх продукцію, то тільки на досить невигідних умовах. Процентні ставки такого кредитування, порядком вище стандартних показників для цього виду позик. Крім усього цього, банківські установи чітко і жорстко ставлять питання щодо страхування, при цьому змушуючи потенційного позичальника купувати, як ОСАЦВ, так і КАСКО. Причиною цього є те, що вони вважають машини вітчизняного виробництва запорукою з низькою ліквідністю. Напруженим моментом, також вважається ситуація з кредитуванням старих автомобілів від вітчизняного виробництва. Їх просто на просто ніде не видають, хоча на просту стару іномарку, розшукати досить вигідні кредитні умови не так вже й складно.

Як можна побачити, сегмент ринку кредитування старих автомобілів досить малий. Особливо, якщо враховувати те, що реальні процентні ставки за цими видами позик - вище середніх на всьому ринку. Втім, і перелік обмежень на кредитується автомобіль за такою програмою також досить серйозний. Що ж з приводу відродження даного ринкового сегменту, банківські фахівці відгукуються з даного питання досить скептично. Єдине, що слід виконати всім бажаючим взяти вітчизняну машину, це оформити споживче кредитування готівкою, після чого цими ж засобами оплатити покупку.

Вигідні автокредити - відео

Що таке вітчизняний автомобіль?
Що таке вітчизняний автомобіль?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online