Нічим платити кредит

  1. Що робити, якщо нема чим платити кредит: огляд основних варіантів
  2. Як використовувати кожен з варіантів?
  3. Коментарі користувачів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Більшість прострочених заборгованостей і зіпсованих кредитних історій виникає саме тому, що позичальникові стає нічим платити кредит. Що робити в такій ситуації?

Практика показує, що боржники в цілому готові шукати вихід з положення, оскільки вони зацікавлені у подальшій співпраці з кредитними організаціями, не хочуть псувати власну репутацію, а також розлучатися із зайвими грошовими коштами і майном. Єдина перешкода - недолік знань, оскільки пересічному клієнту банку буває непросто знайти вихід з такої критичної ситуації.

Що робити, якщо нема чим платити кредит: огляд основних варіантів

Наступні основні дії може зробити практично будь-який позичальник, який зіткнувся з фінансовими проблемами в процесі погашення боргу:

  • Звернутися в інші кредитні організації з метою рефінансування існуючої заборгованості;
  • Скористатися правом на відстрочку платежу, яке міститься в кредитному договорі;
  • Укласти з банком додаткову угоду, що змінює раніше затверджений графік погашення кредиту та сплати відсотків.

Найчастіше один з цих варіантів вдається використовувати в тому випадку, коли немає чим платити кредит. Зверніть увагу, що в наведеному переліку відсутні варіанти звернення за фінансовою допомогою до родичів і знайомих, реалізації певного майна і деякі інші, оскільки даний список містить виключно загальнодоступні способи, що не припускають додаткових матеріальних витрат.

Як використовувати кожен з варіантів?

Коли позичальник задається питанням про те, що робити, якщо нема чим платити кредит, то найчастіше він навіть не бере до уваги наведені вище способи врегулювання цієї ситуації. Тим часом, їх правильне застосування дозволить вирішити проблему з мінімальними втратами, оскільки витрати в більшості випадків залишаться колишніми, а кредитна історія не буде зіпсована. Тим не менш, важливо розуміти, коли і як застосовується кожен з позначених варіантів дій.

Так, звертатися за рефінансуванням кредиту в інший банк слід тільки в тому випадку, якщо на момент звернення та розгляду заявки не було допущено прострочень за чинним займу. При цьому слід вибирати саме цільові кредитні продукти, оскільки при зверненні за звичайним споживчим кредитом співробітники банку обов'язково виявлять, що у Вас є непогашена заборгованість в іншій кредитній організації, що може стати підставою для відмови. Не рекомендується при спілкуванні з працівниками кредитної організації і заповненні заявки акцентувати увагу на власних фінансових проблемах. Найкраще вказати, що рефінансування кредиту, що діє Вам необхідно для зниження власних витрат на сплату основного боргу і відсотків.

Іноді позичальник, якому нема чим платити за кредит, має можливість вплинути на подібну ситуацію в рамках поточного договору з банком. Багато боржників навіть не підозрюють про те, що в їх кредитній угоді за ними закріплено право на відстрочку платежу за позикою. Таку можливість надають не всі банки, але при її наявності рекомендується використовувати це для вирішення поточних фінансових проблем.

Нарешті, навіть при відсутності спеціального права на кредитні канікули в договорі можна спробувати домовитися з банком про надання відстрочки чергового платежу або складанні нового графіка погашення заборгованості. Якщо раніше Ви не допускали серйозних порушень, то кредитна організація цілком може піти назустріч такому проханні. Витрати на погашення позики в даному варіанті збільшуються, оскільки зростає період внесення платежів, але боржник отримує можливість оптимізувати свої витрати на поточний момент часу.

Матеріал підготувала Шевцова Олена
cпециально для www.spb-bankir.ru Дата публікації: 14.03.2014

Коментарі користувачів

Для нас важлива ваша думка!
Поділіться своїм коментарем або залиште відгук про якість послуг Ощадбанку.

Що робити в такій ситуації?
Як використовувати кожен з варіантів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online