Автокредитування комерційних автомобілів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Популярність кредитів на придбання автотранспорту зростає рік від року, експерти вважають, що більше половини машин будуть куплені на позикові кошти. Для кредиторів це вигідно, адже куплений і застрахований автомобіль продовжує залишатися у них в заставі до останнього повернутого рубля.

Для кредиторів це вигідно, адже куплений і застрахований автомобіль продовжує залишатися у них в заставі до останнього повернутого рубля

Специфіка автокредиту полягає в тому, що він береться виключно для придбання транспортного засобу, не має значення, вітчизняного або імпортного.

Перші кредити на покупку авто стали з'являтися в дев'яності роки, причому, банки сміливо давали в борг споживчі кредити фізичним особам, не звертаючи уваги на те, що машини, бувало, використовувалися в комерційних цілях. Економічна криза пригальмувала дію таких практик: банки зазнали збитків і стали обережніше, але сьогодні автокредит на комерційний транспорт знову стає перспективними.

Кожен банк по-своєму визначає, що вважати комерційним транспортом. Зазвичай це пасажирські автобуси, що мають більше 8 сидячих місць (категорія «D»), вантажні автомобілі категорії «С», спецтехніка, автомобілі з причепом (категорія «Е») і легкі вантажні машини, маса яких не більше трьох з половиною тонн (категорія «В»).

Вимоги до позичальника

Позичальником може бути юридична особа або індивідуальний підприємець. Рідше зустрічаються пропозиції кредитувати купівлю комерційного транспорту фізичним особам. Але якщо банк це практикує, вік позичальника повинен бути працездатним: від 21 до 65 років, і обов'язковим є російське громадянство.

Початковий внесок, який зажадають внести банки, залежить, звичайно ж, від вартості транспортного засобу і від того, новий або старий автомобіль ви збираєтеся купувати. У першому випадку він складе приблизно 20 відсотків від вартості машини, у другому - приблизно 30 відсотків. Якщо ви збираєтеся страхувати транспорт з кредитних коштів, то початковий внесок буде більше. придбання поліса КАСКО , Що захищає транспортний засіб від пошкоджень і викрадення - як правило, обов'язкова умова, і оформляється він на користь банку. Деякі банки вимагають і страховку ОСАЦВ, що передбачає виплати постраждалим в разі, якщо позичальник влаштував ДТП.

Розглянемо, як взяти кредит на купівлю комерційного транспорту. Залежно від того, купує машину фізична особа або юридична, потрібно різний пакет документів.

Автокредит юридичній особі

Позичальником може бути юрособа або бути ІП з річним доходом не більше 150 мільйонів рублів. Повинно пройти не менше півроку з моменту реєстрації вас як юридичної особи.

Будуть потрібні документи юридичного характеру: ліцензії та свідоцтва, баланс і т.д .. Але якщо ви маєте розрахунковий рахунок в банку-кредиторі, то надавати цю документацію не потрібно.

У вас попросять бухгалтерські звіти, останні податкові звіти. Індивідуальний підприємець повинен надати декларацію за останній податковий період. Потрібна виписка з ЕРГЮЛ для юридичних осіб та з ЕГРІП для приватників. Якщо у вас є рахунки в інших банках, у вас попросять довідку про їх стан.

Після отримання кредиту на комерційний автотранспорт вам буде необхідно зареєструвати його і надати банку ПТС і супутні документи, так як автомобіль буде знаходиться в заставі у банку весь термін кредиту.

Автокредит фізичній особі

Максимальна сума, на яку вам можуть відкрити автокредит, обмежена тільки вашими доходамі.Вместе із заставою банки зажадають поручительство. Відсоткова ставка в середньому коливається від 14,5 до 20 відсотків річних, залежно від суми початкового внеску, терміну погашення і від того, скільки років автомобілю.

Процедура оформлення автокредиту в цілому стандартна. Від вас зажадають заповнення анкети, паспорт громадянина РФ і документ, що підтверджує вашу платоспроможність.

Сума погашення кредиту включає в себе обов'язок і винагороду за послуги банку, відбувається за ануїтетним графіком - регулярними однаковими за розміром виплатами. Майже всі банки передбачають можливість відстрочки платежу - «кредитні канікули».

Як вибрати кредитну організацію?

У кожного банку є свої особливості у вимогах і пропозиціях.

ВТБ24 дає кредит до мільйона навіть без трудової книжки та інших документів, що підтверджують вашу зайнятість. «АК БАРС» банк пропонує держателям своїх зарплатних карт і клієнтам з гарною кредитною історією автокредит на комерційний транспорт без першого внеску і без підвищених процентних ставок, кредитор передбачає можливість включення в суму кредиту витрати на додаткове обладнання та вартість КАСКО за перший рік. Банк «Радянський» не вимагає страховки по КАСКО.

Альф-Банк кредитує фізичних осіб без першого внеску. Московський кредитний банк і Татфондбанк пропонує автокредити тільки на нові автомобілі для використання в комерційних цілях.

Банк «Авангард» готовий надати кредит на легковий комерційний транспорт з власної кредитною карткою MasterCard World Auto без обов'язкового страхування автомобіля і позичальника і навіть без надання довідки про доходи.

Сбербанк Росії надає позичальникам кредит «Бізнес-Авто» з початковим внеском від 10 відсотків і терміном до 7 років. В рамках одного договору можна придбати кілька транспортних засобів. Сбербанк передбачає і можливість кредитування на покупку автомобіля за схемою «trade-in», тобто, надаючи стару машину в якості початкового внеску.

При виборі зверніть увагу, чи працює банк або лізингова компанія з малим і середнім бізнесом, чи є для нього спеціальні програми і пільги.

Можливе укладання лізингового договору з приватними особами, готовими придбати комерційний транспорт. Відсоткова ставка при лізингу менше, але через довгої розстрочки платежу переплата виявляється значніше, ніж при кредиті.

Як вибрати кредитну організацію?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online