Автокредит в банках: умови оформлення і поширені програми

  1. умови автокредитування
  2. Класичні програми кредиту на автомобіль
  3. Експрес-автокредит
  4. Факторинг - безвідсотковий автокредит
  5. BuyBack - безвідсотковий автокредит зі зворотним викупом

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

РЕКЛАМА

Коли потрібен хороший автомобіль - новий або старий, визначеної марки та ціни, - але грошей на покупку не вистачає, беруть автокредит у банку - кредит, що надається юридичним і приватним особам з метою придбання авто.

Розглянемо докладніше умови банківського автокредитування фізичних (приватних) осіб.

Отже, автокредит фізичним особам - це позика на придбання автомобіля, який видає банк за заявкою фізичної особи, яка бажає придбати новий або старий автомобіль.

умови автокредитування

Автокредитування проводиться банком, умови кредитів різні, проте, серед них виділяються три спрямованості:

  • стандартні автокредити:
  • - класичний,

    - експрес кредит,

  • факторинг - безвідсотковий автокредит,
  • BuyBack (бай-бек або зворотний викуп).

Класичні програми кредиту на автомобіль

Довгострокові форми кредитування, пропоновані банком, представлені такими програмами:

Широко поширений класичний автокредит скріплюється тристороннім договором між сторонами:

  1. покупець,
  2. банк,
  3. автосалон.

Рішення про видачу приймається протягом декількох днів. Для нього характерний невисокий початковий внесок, що становить 20-30, в інших прикладах 10 відсотків, і вигідні процентні ставки - 9-12%.

Термін виплат тут - один з найбільш довготривалих - п'ять-сім років. З метою отримання кредиту такого виду проводиться грунтовна підготовка. Набір документів, що надаються великий: і паспорт, і довідка про доходи, і права, і папери, підписані податковою інспекцією.

Спецумовах видачі кредитних коштів за такою програмою, в тому числі, є обов'язкове страхування КАСКО та ОСАЦВ.

  • Класичний автокредит без первісного внеску - різновид автокредитування, при якій позичальник вносить плату єдино за страховку.
  • Особливості подібного автокредиту полягають в наступному. Необхідна присутність поручителя. Існує обмеження по вартості. Кредитується покупка тільки нової автомашини. Комплект документів і страховка така ж, як і в попередньому випадку.

  • Класичний автокредит без страховки - тип автокредитування, основна відмінність якого полягає у відсутності необхідності купувати страховку.
  • При цьому набір документів і терміни стандартні, однак, процентна ставка - збільшена.

Експрес-автокредит

Експрес-автокредит

Експрес-автокредит дає можливість виїхати на власній машині прямо з салону, пред'явивши лише:

  1. паспорт,
  2. права, і
  3. заплативши початковий внесок не нижче 30%.

При експрес кредиті - Страхування КАСКО і ОСАГО обов'язково.

Термін погашення - 3 роки.

Специфікою експрес-автокредиту вважається підвищена процентна ставка і невелика сума позики.

Факторинг - безвідсотковий автокредит

Найбільш відомий варіант безпроцентної автокредиту називається факторингом. Автосалон передає автомобіль покупцеві, і продає його борг банку - зі знижкою. Фактично, це придбання авто в розстрочку. Щоб не платити відсотки, доводиться збирати чимало документів, в число яких входять:

  • паспорт (особистий і дружина),
  • водійські права,
  • трудова книжка (її копія, завірена нотаріально або печаткою і підписом роботодавця),
  • копії посвідчень водіїв покупця і всіх, хто буде допущений до керування автомобілем.

Крім страхування КАСКО і ОСАГО, слід застрахуватися від викрадення та інших непередбачених обставин. У 5-денний період банк приймає рішення щодо надання кредиту. Початковий платіж встановлюється в розмірі 10-30, іноді - 70 відсотків від вартості машини. Тривалість розстрочки залежить від величини першого внеску:

  1. при 30% - 1 рік,
  2. при 40% - 2 роки,
  3. при 50% - 3 роки.

Характерні риси безвідсоткового кредиту проявляються в штрафах за порушення термінів сплат, в комісії за користування кредитною карткою, в наявності кордонів в області вартості і марки автомобіля.

BuyBack - безвідсотковий автокредит зі зворотним викупом

BuyBack - поки що рідко використовується у нас безвідсотковий кредит: договірні сторони - банк і автосалон. Всю суму вартості автомобіля ділять на три частини:

  1. одна відшкодовується відразу;
  2. друга розподіляється на щомісячні внески;
  3. третя «заморожується» до закінчення терміну погашення.

Після закінчення терміну кредитування клієнт має право продати цю ж машину автосалону або «на сторону», а салону повернути частину боргу.

Альтернативою служить обмін автомашини в тому ж салоні, при якому «старий» автомобіль виступає в ролі першого внеску за нову машину. Нарешті, практикується переукладання договору із застереженням, що решта суми виплачується за 1-2 роки.

Банки, що дають автокредит, пропонують різні умови і ставки. Тому в наступних статтях ви можете ознайомитися з кращими умовами автокредитування від провідних банків Росії.

РЕКЛАМА

Публікації за темами: як взяти автокредит, яку машину вибрати в кредит, умови автокредитування в банках на нові та вживані автомобілі, як достроково погасити автокредит на машину, страхування КАСКО і ОСАГО для кредитного авто. Редакція сайту "Автомобіль в кредит" допомагає розібратися в питаннях отримання, погашення та обслуговування кредиту на автомобіль

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online