Імміграція в Австрію: як отримати ВНЖ в Австрії? → Іммігрант Інвест

  1. Імміграція в Австрію: основні переваги
  2. Види ВНЖ в Австрії
  3. Отримання ВНЖ в Австрії для фінансово незалежних осіб
  4. Як отримати посвідку на проживання в Австрії для роботи?
  5. Червоно-біло-червона карта
  6. Червоно-біло-червона карта для висококваліфікованого фахівця
  7. Червоно-біло-червона карта для фахівця на ключовий спеціальності
  8. Червоно-біло-червона карта для випускників вузів
  9. Червоно-біло-червона карта для підприємців
  10. блакитна карта
  11. Як виїхати до Австрії на навчання?
  12. Спеціальний ВНЖ в Австрії
  13. Як отримати ВНЖ в Австрії?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багатьох цікавлять можливості отримання ВНЖ і подальшого громадянства в одній з найбільш розвинених країн Європи. Імміграція в Австрію - це гарантовано стабільне майбутнє.

Є безліч способів отримати ВНЖ в Австрії . Природно, в країну з таким високим рівнем розвитку, потрапити нелегко. Проте, це можливо.

Про те, які умови для цього потрібно виконати і якими способами можна оформити посвідку на проживання в Австрії, ми розповімо в даній публікації.

Імміграція в Австрію: основні переваги

Імміграція в Австрію: основні переваги

  • Надійні і безпрограшні інвестиції в одну з найстійкіших економік світу.
  • Надзвичайно високий рівень життя.
  • Можливості для активного відпочинку. Близькість і доступність альпійських курортів.
  • Австрія входить до числа найбільш безпечних у світі.
  • Ваші заощадження і активи зберігаються в твердій валюті і надійних банках.
  • Вас більше не стосуються економічні та фінансові кризи.
  • Ваш бізнес працює в зоні стійкої економічної стабільності.
  • Ваші діти здобувають освіту в провідних вузах Європи.
  • Для ваших батьків доступні кращі медичні клініки ЄС.

Види ВНЖ в Австрії

Види ВНЖ в Австрії

Вид на проживання в Австрії буває як з правом на трудову діяльність, так і без нього. Є категорії ВНЖ, для яких необхідно окремо запитувати дозвіл на роботу.

На даний момент в Австрії пропонуються для отримання наступні види ВНЖ:

1. ВНЖ без права на трудову діяльність (даний документ видають, як правило, забезпеченим громадянам та пенсіонерам);

2. робочий ВНЖ Австрії:

  • «Червоно-біло-червона картка» (її отримує персонал високої кваліфікації, представники рідкісних професій, громадяни, що займають керівні посади, бізнесмени, іноземці-випускники австрійських ВНЗ);
  • «Блакитна карта ЄС» (забезпечує вид на проживання Австрії на 2 роки).
  • «Червоно-біло-червона карта плюс» (для членів сім'ї власників червоно-біло-червоною і блакитною карт або громадян, які перебувають в Австрії на ПМЖ);

3. ВНЖ для змінної робочої сили;

4. спеціальний ВНЖ Австрії (за інвестиції);

5. ВНЖ для студентів;

6. ВНЖ для школярів;

7. ВНЖ для самозайнятих;

8. ВНЖ для діячів мистецтва;

9. ВНЖ по возз'єднанню сім'ї;

10. ВНЖ для відрядження;

11. ВНЖ для волонтерів;

12. ВНЖ для дослідників;

13. ВНЖ, що видається у виняткових випадках.

Отримання ВНЖ в Австрії для фінансово незалежних осіб

Отримання ВНЖ в Австрії для фінансово незалежних осіб

Як і більшість європейських, країн Австрія дає можливість отримати статус ВНЖ особам, готовим підтвердити фінансову незалежність. Серед умов:

  • дохід в 2 тис. євро на місяць на кожного члена сім'ї;
  • на банківському рахунку - 20 тис. євро на дорослу людину;
  • 10 тис. Євро на кожну дитину;
  • додаткові документи: довідка про відсутність судимості, диплом про вищу освіту і ін.

Кількість квот на даний вид ВНЖ-різному в окремих федеральних землях Австрії. Потрібно враховувати, що бажаючих отримати його досить багато. Найменше шансів потрапити до квоти у Відні, найбільше - в малопопулярних федеральних землях (наприклад, Нижньої Австрії). Бажано мати нерухомість на цій території і дохід від оренди.

Важливо! Одержувач статусу не має права на трудову діяльність, повинен володіти німецькою мовою на початковому рівні. При наступним продовженням статусу знання доведеться вдосконалювати.

Як отримати посвідку на проживання в Австрії для роботи?

Австрійський уряд надає людям, влаштовуються на роботу в Австрії, два види робочого ВНЖ: Червоно-біло-червону і Блакитну карти. Перевага в тому, що квоти на їх отримання не встановлені. Проте, правила видачі дуже жорсткі.

Червоно-біло-червона карта

Червоно-біло-червона карта

Дає право на проживання і заняття самостійної і несамостійною кваліфікованої трудовою діяльністю. Для отримання даного ВНЖ необхідно пройти тест за системою, де враховується безліч показників:

  • вік;
  • освіта;
  • стаж;
  • знання німецької мови та ін.

Червоно-біло-червона карта для висококваліфікованого фахівця

Якщо ви володієте високою кваліфікацією, то можете отримати візу на 6 місяців для пошуку роботи. Кваліфікацію необхідно підтверджувати - для цього необхідно набрати не менше 70 пунктів за спеціальною шкалою, в якій враховується безліч параметрів від тривалості навчання, до досвіду роботи за відповідною спеціальністю.

Мінімальний дохід висококваліфікованого фахівця повинен складати (дані 2015 року): 872 євро для однієї людини, 1308 євро - для сімейної пари плюс 134 євро на кожну дитину.

Червоно-біло-червона карта для фахівця на ключовий спеціальності

Для тих, хто має ті якості, що дозволяють займати ключові керівні позиції на підприємстві також передбачені карти з правом на роботу. При цьому карту ви отримаєте тільки в тому випадку, якщо служба працевлаштування Австрії не зможе надати підприємству співробітника тієї ж кваліфікації. У цьому випадку також працює система з підтвердженням кваліфікації.

Мінімальний дохід фахівця на ключовий спеціальності повинен бути не менше 2325 євро на місяць для осіб молодше 30 років і 2790 євро для осіб старше 30 років.

Червоно-біло-червона карта для випускників вузів

Випускники вузів, які протягом 6 місяців отримали пропозицію на роботу в конкретному підприємстві з підписанням трудового договору, отримують "Червоно-біло-червону карту" в разі, якщо роботодавець готовий платить вам не менше 2092 євро на місяць і випускник відповідає всім іншим критеріям вакансії . Набирати пункти і підтверджувати кваліфікацію в цьому випадку не потрібно.

Червоно-біло-червона карта для підприємців

Червоно-біло-червону карту також оформляють підприємці. Для її отримання потрібно пройти спеціальну комісію відомства з питань праці, де заявнику належить довести економічну користь своєї підприємницької діяльності для конкретної федеральної землі.

Важливо! Директор фірми повинен бути громадянином ЄС, а в самій компанії передбачені робочі місця для австрійців.

блакитна карта

блакитна карта

Даний ВНЖ видається громадянам країн, що не входять в ЄС. Він дає право здійснювати несамостійну трудову діяльність в більшості держав ЄС.

Основні умови:

  • вуз, що видав диплом заявнику, повинен бути визнаний в Австрії;
  • заявник повинен укласти договір з місцевим роботодавцем;
  • мінімальна зарплата заявника повинна становила 4100 євро на місяць.

Важливо! У переважній більшості випадків робочі ВНЖ видаються та продовжуються на рік. Як виняток можна оформити продовження на 1,5-2 роки. Але для цього потрібно демонструвати високий рівень інтеграції в австрійське суспільство: брати участь у волонтерських рухах, навчати дітей в школі, вдосконалювати мову і т.д.

Як виїхати до Австрії на навчання?

Студенти денних відділень австрійський вузів отримують право на студентський ВНЖ. У цьому випадку заявник повинен знати німецьку мову на базовому рівні і пред'явити документ про зарахування до вищого навчального закладу (надійти на окремі факультети іноземцям досить складно).

Важливо! Серед переваг студентського ВНЖ - можливість працювати до 10 годин на тиждень.

Спеціальний ВНЖ в Австрії

Спеціальний ВНЖ в Австрії

З 1985 року в Австрії існує спеціальна програма отримання громадянства Австрії без процедури отримання стандартного ВНЖ і ПМЖ. Паспорт громадянина Австрії видається в обмін на великі інвестиції в економіку країни. До моменту отримання громадянства, інвестор отримує спеціальний ВНЖ, що дає ряд переваг його власникові.

Однак, зараз ця програма практично не працює, так як через відсутність чітких критеріїв схвалення заяв і суб'єктивного фактора, є ймовірність провести інвестицію, але не отримати бажаного результату.

Як отримати ВНЖ в Австрії?

Отримання ВНЖ - прекрасна можливість емігрувати до Австрії для заможних людей, що піклуються про власне майбутнє. Ознайомитися з іншими варіантами отримання другого паспорта в ЄС ви можете в нашій статті « Громадянство в спрощеному порядку ».

Якщо ви хочете глибше вивчити питання імміграції в країни ЄС, підписуйтесь на наш блог і будьте в курсі найсвіжіших подій в європейській міграційній сфері. Якщо у вас залишилися питання про ВНЖ Австрії, залишайте коментарі під постом, ми обов'язково відповімо.

Як отримати посвідку на проживання в Австрії для роботи?
Як виїхати до Австрії на навчання?
Як отримати ВНЖ в Австрії?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online