Особова картка працівника (Т-2) 50 шт

  1. Нормативні матеріали:
  2. Особова картка працівника (Т-2) 50 шт
  3. Корисна інформація:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Особисті картки працівників (Форма Т-2) застосовуються в організаціях для повного і всебічного обліку персоналу. На їх підставі формується картотека особового складу. Як бланка застосовується уніфікована форма № Т-2, яка відображає всі необхідні відомості про особу працівника і його трудової діяльності.

Форма складається з 4 сторінок, що містять тематичні блоки. Перша і друга сторінки містять загальні відомості про працівника і заповнюються при його прийнятті на роботу; третя і четверта - заповнюються в процесі роботи.

Згідно з Постановою Держкомстату Росії від 05.01.2004 р №1, ведення особистих карток працівників обов'язково для організацій.

У картці Т-2 обов'язково повинні бути підписи співробітника:

  • на 2 сторінці, що підтверджує правильність внесених даних,
  • на 3 сторінці, поруч з кожним записом в розділі "Прийом на роботу і переклади на іншу роботу",
  • на 4 сторінці, при звільненні.

Наслідком цієї вимоги є неможливість ведення форми Т-2 виключно в електронному вигляді.

Нормативні матеріали:

Особова картка працівника (Типова форма № П-2)
Затверджено Постановою Держкомстату РФ від 5 січня 2004 р N 1

Витяг з Постанови Держкомстату РФ від 5 січня 2004 р N 1 "Про затвердження уніфікованих форм первинної облікової документації з обліку праці та її оплати":

Заповнюється працівником кадрової служби на осіб, прийнятих на роботу, на підставі:

  • наказу (розпорядження) про прийом на роботу (форма N Т-1 або N Т-1а);
  • паспорта або іншого документа, що посвідчує особу;
  • трудової книжки або документа, що підтверджує трудовий стаж;
  • страхового свідоцтва державного пенсійного страхування;
  • документів військового обліку - для військовозобов'язаних і осіб, які підлягають призову на військову службу;
  • документа про освіту, про кваліфікацію або наявність спеціальних знань - при вступі на роботу, що вимагає спеціальних знань або спеціальної підготовки,
  • а також відомостей, викладених про себе працівником.

В окремих випадках з урахуванням специфіки роботи відповідно до чинного законодавства Російської Федерації може передбачатися необхідність пред'явлення додаткових документів.

При заповненні п.5 "Знання іноземної мови" розділу 1 форм вказується ступінь знання мови:

  • "Володію вільно",
  • "Читаю і можу порозумітися",
  • "Читаю і перекладаю зі словником".

Стаж роботи (загальний, безперервний, що дає право на надбавку за вислугу років, що дає право на інші пільги, встановлені в організації та ін.) Розраховується на підставі записів у трудовій книжці і (або) інших підтверджують відповідний стаж документів.

При зміні відомостей про працівника в його особисту картку вносяться відповідні дані, які засвідчуються підписом працівника кадрової служби.

Основними документами, на підставі яких заповнюється розділ II "Відомості про військовий облік", є:

  • військовий квиток (або тимчасове посвідчення, видане замість військового квитка) - на громадян, які перебувають в запасі;
  • посвідчення громадянина, що підлягає призову на військову службу - на громадян, які підлягають призову на військову службу.

На громадян, які перебувають в запасі:

  • п.1 "Категорія запасу" на офіцерів запасу не заповнюється;
  • п.3 "Склад (профіль)" - заповнюється без скорочення (наприклад, "командний", "медичний" або "солдати", "матроси" і т.п.);
  • п.4 "Повне кодове позначення ВУС" - записується повне позначення (шість цифр, наприклад "021101" або шість цифр і буквений знак, наприклад, "113194А");
  • п.5 "Категорія придатності до військової служби" - записується літерами: А (придатні до військової служби), Б (придатні до військової служби з незначними обмеженнями), В (обмежена придатні до військової служби) або Г (тимчасово не придатні до військової служби ). При відсутності записів у відповідних пунктах військового квитка проставляється категорія "А";
  • в п.7 "Складається на військовому обліку" заповнюється (простим олівцем):
    • рядок а) - у випадках наявності мобілізаційного приписи і (або) штампа про видачу і вилучення мобілізаційних розпоряджень;
    • рядок б) - на громадян, заброньованих за організацією на період мобілізації та на воєнний час.

На громадян, які підлягають призову на військову службу:

  • пункти: п.1 "Категорія запасу", п.3 "Склад (профіль)", п.4 "Повне кодове позначення ВУС" і п.7 "Складається на військовому обліку" не заповнюються;
  • п.2 "Військове звання" - робиться запис "підлягає призову";
  • п.5 "Категорія придатності до військової служби" - записується літерами: А (придатні до військової служби), Б (придатні до військової служби з незначними обмеженнями), В (обмежена придатні до військової служби), Г (тимчасово не придатні до військової служби ) або Д (не годні до військової служби). Заповнюється на підставі запису в посвідченні громадянина, що підлягає призову на військову службу;

Заповнення пунктів, спеціально не обумовлених в Інструкції, проводиться на підставі інформації з перерахованих документів.

У пункті 8 розділу II особової картки громадянина, яка досягла граничного віку перебування в запасі, або громадянина, визнаного не придатним до військової служби за станом здоров'я, у вільному рядку робиться відмітка "знятий з військового обліку за віком" або "знятий з військового обліку за станом здоров'я ".

У розділі "Прийом на роботу, переклади на іншу роботу" з кожним записом, що вноситься на підставі наказу (розпорядження) про прийом на роботу (форма N Т-1 або N Т-1a) і наказу (розпорядження) про переведення на іншу роботу ( форма N Т-5), адміністрація зобов'язана ознайомити працівника під розписку в графі 6 форм.

У розділі "Відпустка" ведеться облік всіх видів відпусток, що надаються працівникові в період роботи в організації.

Розділ "Додаткові відомості" заповнюється для повноти обліку відомостей про співробітників, які навчаються в навчальних закладах, обліку працюючих інвалідів та ін.

Особова картка працівника (Т-2) 50 шт

завантажити

Корисна інформація:

за матеріалами Бази даних «Пакет кадровика» . Консалтингова компанія «Стратегія

1. Яким документом затверджено особова картка?

Остання редакція уніфікованої форми Т-2 - особової картки - затверджена наказом Мінстату України від 05.01.2004г. №1 (далі - пост.№1).

2. Чи всі роботодавці повинні вести картки Т-2?

Вимога про ведення карток Т-2 поширюється на організації (п.2 пост.№1). До роботодавців-підприємцям ця вимога не стосується, але вони мають право їх вести.

Ведення особистих карток є не тільки обов'язком, але воно може бути і корисним заходом. По-перше, в управлінських цілях. По-друге, судової арбітражної практиці відомі випадки, коли роботодавець зміг захистити свої інтереси, використовуючи особисті картки для доказу правильного розрахунку середньооблікової чисельності працівників для обчислення податків, правомірного вирахування з доходів працівників і т.д.

3. Чи вправі роботодавець вести Т-2 в електронному вигляді, а не на паперовому носії?

Роботодавець має право вести картки Т-2 в електронному вигляді, але це не звільняє його від обов'язку роздруковувати їх і мати на паперовому носії. Та й працівник не зможе розписатися в комп'ютері. Держкомстат Росії не вказав рекомендовані формати бланків, але, як видно, форма особової картки спроектована так, що для її виготовлення потрібно папір формату А3. А в зв'язку з тим, що картка Т-2 є документом досить тривалого використання, то рекомендується при роздруківці використовувати щільний папір.

4. У нас в компанії відділ кадрів не виробляє заповнення картки Т-2, а доручає це працівникові. Наскільки це правильно?

Згідно Вказівок щодо застосування і заповнення форм первинної облікової документації з обліку праці та її оплати (далі - Вказівки Держкомстату) заповнення форми № Т-2 виробляє співробітник відділу кадрів, а при його відсутності - особа, якій в організації доручено ведення кадрової роботи. Працівник не повинен вносити будь-які записи в особову картку, за винятком свого підпису під час заповнення Т-2, коли працівника приймають на роботу, і при засвідченні змін свого трудового статусу.

5. На підставі яких документів має здійснюватися заповнення Т-2 при прийомі на роботу?

Згідно Вказівок Держкомстату особисті картки заповнюються при прийомі працівника на роботу на підставі наступних документів:

  • трудового договору, укладеного з працівником;
  • наказу (розпорядження) про прийом працівника на роботу;
  • паспорта або іншого документа, що посвідчує особу;
  • трудової книжки або документа, що підтверджує трудовий стаж;
  • страхового свідоцтва державного пенсійного страхування;
  • документів військового обліку - при прийомі на роботу військовозобов'язаних і осіб, які підлягають призову на військову службу;
  • документа про освіту, про кваліфікацію або наявність спеціальних знань - при прийомі на роботу, що вимагає спеціальних знань або спеціальної підготовки;
  • відомостей, викладених про себе працівником.

В окремих випадках з урахуванням специфіки роботи відповідно до чинного законодавства Російської Федерації роботодавець вправі вимагати пред'явлення додаткових документів.

Забороняється вимагати від особи, що надходить на роботу, документи крім передбачених Трудовим кодексом РФ,), іншими федеральними законами, указами Президента РФ і постановами Уряду РФ (ст. 65). Тому незаконні можуть бути вимоги відділу кадрів до працівника про надання свідоцтва про присвоєння ІПН, довідок, характеристик і т.п.

6. Коли саме має заводитися Т-2 на працівника?

Законом не передбачено, в який конкретно термін повинна заводитися особиста картка.

Рекомендується заводити Т-2 відразу після видання наказу (розпорядження) про прийом на роботу, так як запис в трудовій книжці працівника про його прийомі повинна одночасно дублюватися в особовій картці працівника.

7. Скільки років повинні зберігатися особисті картки?

75 років (!)

1. Яким документом затверджено особова картка?
2. Чи всі роботодавці повинні вести картки Т-2?
3. Чи вправі роботодавець вести Т-2 в електронному вигляді, а не на паперовому носії?
Наскільки це правильно?
5. На підставі яких документів має здійснюватися заповнення Т-2 при прийомі на роботу?
6. Коли саме має заводитися Т-2 на працівника?
7. Скільки років повинні зберігатися особисті картки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online