Граничні розміри земельних ділянок для ЛПХ, КФГ і С / Г

  1. Законодавство про розміри
  2. Граничні розміри для ЛПГ, СФГ і с / г
  3. максимальні параметри

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

При формуванні землі для ЛПГ, СФГ і С / Г обов'язково враховувати граничні розміри ділянок. Такі розміри визначаються або законом суб'єкта або розпорядженням місцевої адміністрації. Недотримання встановлених розмірів ділянок спричинить неможливість постановки на кадастровий облік землі.

Законодавство про розміри


Кожен знову утворений ділянку землі, незалежно від встановленого виду цільового використання, володіє певними параметрами, розміри яких повинні відповідати нормам, закріпленим законодавством.

Якщо ви хочете дізнатися, як в 2019 році вирішити саме Вашу проблему, звертайтеся через форму онлайн-консультанта або телефонуйте за телефонами:

Площа утвореного ділянки землі, що передбачає ведення особистого підсобного (ЛПГ), селянського (фермерського) господарства (СФГ) або сільськогосподарського виробництва (С / Х) не повинна перевищувати або бути менше допустимої площі.

Певні в законодавстві граничні розміри дозволяють не тільки уникнути дроблення землі на дрібні ділянки, а й допоможуть не допустити скупчення великої кількості гектарів землі в руках одного землевласника.

Граничні максимальні і мінімальні параметри земельних ділянок, регламентуються Земельним кодексом і Містобудівною кодексом РФ, а також законами суб'єктів і нормативними актами місцевих органів самоврядування.

Містобудівний кодекс передбачає встановлення граничних параметрів в регламентах (містобудівних), що включають в себе правила землекористування відповідної території і її забудови (ПЗЗ).

Граничні розміри ділянок землі, за якими такі регламенти не встановлені, регулюються законодавством на рівні суб'єкта або місцевого самоврядування в залежності від виду цільового використання ділянки.

Дізнатися граничні розміри, що допускаються при формуванні земельної ділянки, можна на офіційному сайті місцевої адміністрації в розділі «Містобудівна документація» (такі нормативні акти, як генеральні плани і ПЗЗ, повинні бути доступними для широкого загалу).

Як визначити вартість оцінки квартири для іпотеки ? Як визначити   вартість оцінки квартири для іпотеки

Як виділити частку із загальної власності, ви дізнаєтеся в нашій тематичної статті .

Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему, звертайтеся через форму онлайн-консультанта або телефонуйте за телефонами:

Як взяти необхідну вам виписку з будинкової книги, ви можете дізнатися в матеріалі по засланні .

Граничні розміри для ЛПГ, СФГ і с / г


мінімальні параметри

Не допускається формування ділянки землі з меншим розміром площі , Ніж передбачено законодавством як гранично-мінімального.

Федеральний закон від 07.07.2003 року № 112 "Про особисте підсобне господарство" визначає, що мінімальні розміри ділянок для такого використання встановлюються розпорядженням місцевих органів самоврядування.

Федеральний закон від 11.06.2003 року № 74 "Про селянське (фермерське) господарство", як і Федеральний закон від 24.07.2002 року № 101 "Про обіг земель сільськогосподарського призначення" передбачає встановлення мінімальних граничних розмірів ділянок для сільськогосподарського виробництва і ведення фермерського законодавством відповідного суб'єкта.

Таблиця 1. Мінімальні площі ділянок

Міста Для ЛПГ, га Для СФГ, га Для С / Г, га Москва 0,02 2 + 2 Санкт-Петербург 0,06 1 0,02 Ростов-на Дону 0,08 1 Відповідно до проектної документації П'ятигорськ 0,06 30 30 Нижній Новгород 0,03 2,5 Не менш розміру однієї земельної частки Єкатеринбург 0,1 1 га на кожного члена СФГ 0,1 Новосибірськ 0,04 0,5 200 Хабаровськ 0,1 3 1

максимальні параметри

Формування земельної ділянки для ЛПГ, СФГ або с / г площею більше тієї, що встановлена ​​як гранична максимальна, не допускається.

Максимально-можливі параметри земельних ділянок також, як і мінімальні, передбачаються законодавством суб'єкта для селянського господарства і сільськогосподарського виробництва, а для підсобного господарства - нормативно-правовим актом місцевого самоврядування.

Таблиця 2. Максимальні площі ділянок

Міста Для ЛПГ, га Для СФГ, га Для С / Г, га Москва 0,25 40 Не більше 25% від площі с / г земель Санкт-Петербург 0,25 1 Не більше 10% від площі с / г земель Ростов-на Дону 1 50 Не більше 20% від площі с / г земель П'ятигорськ 0,15 50 Не більше 10% від площі с / г земель Нижній Новгород 0,2 50 Не більше 50% від площі с / г земель Єкатеринбург 0,25 50 Чи не більше 10% від площі с / г земель Новосибірськ 0,15 25 Не більше 10% від площі с / г земель Хабаровськ 0,2 300 Не більше 10% від площі с / г земель

При формуванні ділянки для ведення підсобного або фермерського господарства, а також для сільськогосподарського виробництва, обов'язкове дотримання граничних розмірів, дозволених чинним законодавством.

Ті ділянки землі, які вже утворені, поставлені на кадастровий облік і мають правовласника, не потрібно «підганяти» до необхідних параметрів.

Встановлення тих чи інших граничних нормативів, що застосовуються до розмірів земельних ділянок, в першу чергу залежить від наявності достатньої кількості вільних земель у відповідному регіоні, а також від затребуваності використання землі в сільськогосподарських і особистих підсобних цілях.

Дорогі читачі, інформація в статті могла втратити свою актуальність. Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему, телефонуйте за телефонами:

Або задайте питання юристу на сайті. Це швидко і безкоштовно!


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online