Авторський нагляд будівництва - чому необхідний і хто здійснює.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Автор: Строй Документ Переглядів: 4978

Авторський нагляд здійснюється при будівництві об'єктів, що підлягають прийманню в експлуатацію і здійснюється протягом усього періоду будівництва. Мета Авторського нагляду - контроль за виконанням будівництва згідно проектно-кошторисної документації, затвердженої раніше.

Тобто завдання такого контролю в тому, щоб побудований об'єкт повністю відповідав проекту! Наприклад, якщо в проекті зовнішня обробка вказана "травертин", то в реальності фасад будинку повинен бути оброблений травертином. Або якщо в проекті товщина стін передбачена 45 см, то за фактом так і повинно бути.

Якщо ж в процесі будівництва забудовник порушує проектне рішення, то представник Авторського нагляду зобов'язаний зробити відповідний запис в Журналі Авторського нагляду і відправити пояснювальну записку в наглядовий орган. І тоді вже ДАБК буде вживати заходів щодо забудовника. Але зазвичай такі заходи вживати не доводиться, оскільки представник Авторського нагляду, виявивши відхилення в будівництві від проекту, спочатку доводить до відома забудовника і дає йому можливість усунути порушення.

Але зазвичай такі заходи вживати не доводиться, оскільки представник Авторського нагляду, виявивши відхилення в будівництві від проекту, спочатку доводить до відома забудовника і дає йому можливість усунути порушення

Служба Авторського нагляду виконує дуже важливу і корисну функцію, оскільки, якщо не здійснювати належного контролю і пропустити відхилення від проекту в процесі будівництва, то потім об'єкт не буде прийнятий в експлуатацію, а щоб усунути ці відхилення в готовому об'єкті, буде потрібно набагато більше зусиль і коштів , ніж в ході будівництва.

Чи обов'язковий аворскій нагляд і чи можна будувати без нього? Проведення Авторського нагляду обов'язково для замовника (!) Незалежно від форм власності! Це написано в пунктах 2-1 статті 34 Закону РК «Про архітектурну, містобудівної та будівельної діяльності в Республіці Казахстан».

Хто може здійснювати Авторський нагляд? Ліцензовані організації, в складі яких є атестовані фахівці. Ви можете самостійно знайти таку організацію і укласти з нею договір про Авторське нагляд на етапі отримання Повідомлення ДАБК про початок будівництва.

Також ви можете звернутися за Авторським наглядом в ТОО "Консалтинг Проект", фахівці якого надають інжинірингові послуги з ведення авторського нагляду за ходом будівництва, і мають відповідні атестати. Навіть якщо ви робили проект в іншій організації, ви можете звернутися до нас, оскільки відповідно до статті 34 Закону РК «Про архітектурну, містобудівної та будівельної діяльності в Республіці Казахстан» розробник проекту має право делегувати проведення авторського нагляду за будівництвом об'єкта іншій особі, що має відповідний атестат експерта або замовнику для самостійного вибору експерта з авторського нагляду.

Насправді, до нас ви можете звернутися з самого початку за такими послугами як Топозйомка, Геологія, Ескізний проект , Робочий проект , АПЗ , експертиза робочого проекту, а також Авторський та Технічний нагляд . Наші експерти мають великий досвід і можуть здійснювати повний супровід вашого будівництва з документів для узгодження будівництва в Архітектурі і до здачі готового об'єкта в експлуатацію.

Ще раз про, авторський нагляд. Якщо говорити більш детально, то експерти служби Авторського нагляду в процесі будівництва перевіряють відповідність виконаних робіт проектним рішенням, передбаченим робочими кресленнями, беруть участь в прийняття окремих відповідальних конструкцій, а також в огляді основних видів робіт, приховуваних подальшими роботами і конструкціями, від якості виконання яких залежить міцність і стійкість зведених будинків і споруд, беруть участь у проведенні випробувань і приймання окремих закінчених будівництвом систем.

Представники Авторського нагляду також беруть участь в прийманні об'єкта в експлуатацію, відповідно до законодавства про архітектурну, містобудівної та будівельної діяльності. Якщо ви тільки збираєтеся будувати житловий будинок або комерційний об'єкт або перебуваєте на етапі отримання Талону Повідомлення про початок будівництва, команда ТОО "Консалтинг Проект" готова допомогти вам, і для початку ми настійно рекомендуємо проконсультуватися з нашими фахівцями.

Зателефонуйте нам або напишіть на Тел / WhatsApp +77015128674, домовимося про час зустрічі в офісі. Консультуємо безкоштовно!

Чи обов'язковий аворскій нагляд і чи можна будувати без нього?
Хто може здійснювати Авторський нагляд?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online