Payza (Alertpay) - опис і реєстрація

  1. Типи рахунків Payza (Alertpay)
  2. Реєстрація в Payza
  3. Введення-виведення грошей з рахунку в Payza
  4. Верифікація рахунку в Payza (Alertpay)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

- порівняно нова система електронних платежів (ЕРС) - порівняно нова система електронних платежів (ЕРС). Вона заснована однойменної приватною компанією створеної в 2004-му році. Онлайн діяльність розпочато влітку 2005 року. Центральний офіс компанії розташований в Канаді, м Монреаль. У 2012 році Alertpay була перейменована в PAYZA.
Основний напрямок діяльності: надати користувачеві можливість проводити розрахунки через сайт https: // secure.payza.com /, службовець для того, щоб здійснювати оплату або прийом он-лайн платежів "швидко, рентабельно і надійно".

Завдяки незвичайним маркетингових ходів по просуванню і заохочення учасників із залучення нових користувачів, Payza фактично замінив канули в лету E-Gold і може цілком скласти серйозну конкуренцію для PayPal.
Трохи про особливості системи:

  • Відкриття рахунку безкоштовно і доступно громадянинові будь-якої держави.
  • Верифікація аккоунта - бажана, але аж ніяк не обов'язкова.
  • Можливість приймати / відправляти платежі користувачам, які не мають рахунку в Payza (AlertPay).
  • Відносно висока комісія для бізнес-рахунків, в порівнянні з тими ж WebMoney, Liberty Reserve.
  • Alertpay не пов'язаний безпосередньо з будь-яким певним банком, як, наприклад, RBKMoney або LiqPay і є самостійною організацією.

Типи рахунків Payza (Alertpay)

Попередньо розглянемо види рахунків в гаманці Payza (AlertPay):

  1. Personal Starter (персональний початковий). Цей тип рахунку підійде для більшості користувачів, які вперше реєструються в системі. Він підходить для отримання і відправки невеликих платежів. Однак існує ліміт щомісячного поповнення рахунку - $ 400. Таким чином, протягом року на свій аккаунт можна перевести на більше $ 2000. До персонального початкового рахунку можна прив'язати максимум 2 E-mail адреси. Крім того, для персональних акаунтів не передбачено використання інструментів прийому платежів від клієнтів зі своїх сайтів. З 20.08.2008 змінено ставки: комісії для даного типу рахунків - замість 1 $ з одержувача платежу, стало 0 $. При очікуваних надходженнях по 1-10 $ краще зареєструвати саме цей тип рахунку.
  2. Personal Pro (особистий професійний). В рамках використання даного типу аккаунта, ніяких лімітів на відправку / отримання грошових коштів вже не існує. Користувачеві доступний повний набір інструментів для прийому платежів на своїх сайтах через веб-інтерфейс системи, втому числі і за допомогою пластикових карт. Комісія, що стягується системою з одержувача платежу, складає: 2.5% + $ 0.25 за транзакцію (операцію).
  3. Business (Діловий). Цей тип гаманця розрахований на тих, хто має намір всерйоз скористатися наявними можливостями платіжної системи Payza у власному онлайновому бізнесі. Комісія системи, яка утримується з одержувача платежу - власника такого аккаунта, становить 2,5% + $ 0,25. До 20.08.2008 р комісійні з одержувача були 3.9% + $ 0.59 з операції.

Реєстрація в Payza

відкриваємо сайт Payza

Процес реєстрації проходить в кілька етапів. Початківцю, що має слабкі знання в англійській мові, відкриття рахунку (аккоунта) може створити складнощі. На малюнку 2 приведені назви полів, які заповнюють при реєстрації, російською мовою. Введена інформація повинна бути точною і повною. В першу чергу це необхідно у випадках звернення в службу підтримки, коли потрібно відновити доступ до рахунку або розшукати платіж. При заповненні полів не користуйтеся кирилицею - тільки латинськими буквами! Тепер про кроки реєстрації:

Тепер про кроки реєстрації:

  • Сторінка вибору країни реєстрації та первинного типу аккаунта (опис нижче на картинках).
  • При початковій реєстрації вказуйте Personal Starter Account. Заповнюємо всі поля уважно. Поля з позначкою (optional) можна залишати незаповненими.
  • Після цього на вказаний e-mail приходить лист, що містить лінк для верифікації призначеного для користувача поштової скриньки. Ця електронна адреса була і буде служити номером рахунку в AlertPay.
  • Перейшовши по лінку в листі, вводимо той же самий пароль, який вказали в персональних даних.
  • Останній крок, який необхідно виконати, перш ніж ми потрапимо в особистий кабінет свого Payza рахунку - придумати допоміжний пароль. Саме він буде необхідний для підтвердження кожної операції, що здійснюється оплати. Оскільки пароль відомий тільки вам і він відрізняється від пароля входу, побоюватися злому власного облікового запису і крадіжки грошей немає причин.

Введення-виведення грошей з рахунку в Payza

Що стосується способів поповнення гаманця Payza, то тут користувачеві пропонується досить-таки скромний набір можливостей. Гроші можна відправити за допомогою традиційного банківського переказу Wire Transfer, кредитної карти або чека. Можна також скористатися обміном через ряд обмінників, зазначених на сайті, але відсоток там як правило драконівський від 10% і вище, а кінцева валюта може зажадати подальшої конвертації для перекладу в Webmoney або висновок в банк. Тому для виведення краще розглядати варіант прямого виведення на банк або карту. Виводити гроші з гаманця Payza з недавніх пір стало трохи простіше: крім перекладу Wire Transfer, і відправки чека поштою, доданий переклад на пластикову карту. Нагадаю, що прямого офіційного обміну Alertpay на Webmoney немає - це заборонено обома платіжними системами.

Верифікація рахунку в Payza (Alertpay)

Ще один важливий аспект це - верифікація вашого гаманця Payza. Відразу скажу, що справа ця:

  • добровільне
  • безкоштовне
  • виконати його можна в будь-який момент.

Причинами може послужити ваше бажання підвищити довіру покупців, збільшити ступінь безпеки вашого аккаунта або ж вимога сайту, з якого бажаєте вивести кошти, а вивід здійснюється тільки на верифіковані рахунку Payza.

Стара схема верифікації (до червня 2010 року): Вам необхідно надіслати звичайною поштою або завантажити на сайт, що дешевше і швидше, скан-копії або ксерокопії документа з фотографією (наприклад, водійських прав або паспорта) або документа, що підтверджує вашу адресу проживання (квитанції про оплату послуг, виписка з банківського рахунку і т.п.). Важливо, щоб останній містив адресу вашого проживання, що співпадає з зазначеними даними при реєстрації.
Для верифікації аккаунта досить підтвердження тільки ОДНОГО з цих пунктів.
В процесі проходження процедури верифікації статус вашої заявки на розгляд надісланих документів можна контролювати в обліковому записі.

Можливі статуси етапів верифікації:

  • Submitted - завантажений документ отримано.
  • Processing - заявка в стадії розгляду.
  • Approved - аккоунт верифицирован, тобто документ прийнятий і визнаний достатнім для верифікації ваших даних.
  • Declined - Документ НЕ визнаний достатнім для верифікації. Причину відмови можна узать в розділі Нотатки (Notes) цього документа. В цьому випадку необхідно врахувати зауваження і вислати новий документ
  • Expired - Переданий документ не відповідає поточній інформації, зазначеної у вашому обліковому записі. Таке може статися, якщо ви змінюєте дані в налаштуваннях свого рахунку (облікового запису) Payza. В цьому випадку вам потрібно пройти процедуру верифікації заново.

Увага! З початку літа 2010 року введена нова схема верифікації рахунку за допомогою телефону або карти - все стало набагато простіше.

  • Вхід в обліковий запис Payza не «прив'язаний" жорстко до E-Mail, яка була вказана при реєстрації. До облікового запису можна вільно додати будь-який інший E-mail і, наприклад, вказувати для отримання коштів його, а не основний E-mail. Незалежно від кількості поштових адрес прив'язаних до рахунку, тільки один з них буде основним, тобто буде використовуватися в системі для здійснення критичних до безпеки операцій. Управляти E-mail-ами можна через меню Profile -> E-Mail addresses.
  • У Payza не можна робити кілька рахунків в одній валюті (як, наприклад, в Webmoney, Z- або R- гаманці). Якщо є доларовий рахунок, то він може бути тільки один. Проте, можна відкрити рахунок в іншій валюті, наприклад в Євро (меню Overview -> Manage). Можна конвертувати кошти з однієї валюти в іншу, перекидаючи їх в межах профілю (Overview -> Exchange). Чи береться при цьому комісія і які курси застосовуються точно сказати не можу - не пробував.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online