Росії загрожує масштабна криза: експерти забили тривогу, Економіка Оглядач

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Росії стурбовані можливим різким підвищенням цін, незважаючи на слова президента РФ Володимира Путіна про те, що його не буде. Експерти пророкують країні повторення кризи 2008-го року.

Як сказано в матеріалі агентства "Федерал прес" , Головною причиною інфляції стане підвищення ПДВ і те, що сталося в 2018 році ослаблення рубля.

За словами аналітика Гірея Бекирова, в Росії в 2019-му році виростуть ціни практично на всі товари.

"У 2019 зростуть ціни практично на все. Але потрібно розуміти, що підвищення цін буде перш за все не через зростання ПДВ на 2%, а через знецінення валют. ПДВ підвищують через зниження обсягу податкових зборів, щоб компенсувати збитки . Це може підвищити вартість товару для споживача максимум на 3%, але в реальності вона виросте приблизно на 10-15%, в першу чергу на імпортні товари. Ретейл підніме ціни на сільгосппродукцію за рахунок подорожчання бензину та інших складових ", - пояснив він.

Аналітик відзначив, що економічні проблеми Росії пов'язані насамперед з геополітичним кризою.

"Фіксується криза споживання, який пов'язаний зі зниженням платоспроможності населення, грошова маса" схлопивается ", зупиняє рух. Це триває з 2014 року. Йде зміна глобальної моделі економіки: від єдиної фінансової системи до умовно регіональним системам, потужним місцевим економікам. Криза ще не увійшов в гостру фазу. Експерти прогнозують падіння міжнародних ринків і повторення кризи 2008 року в наступному році, але більш розтягнутого за часом. протягом двох років зупиняться всі капітали ", - вважає він.

За його словами, для населення це означає гарантоване підвищення цін, так як підприємці будуть компенсувати недолік попиту, падіння доходів громадян і знецінення валют, які не матимуть повноцінного забезпечення.

"Пом'якшити ситуацію і задовольнити попит в умовах відсутності грошей можна за рахунок легального бартеру всередині виробничих або споживчих кооперативних систем. Тобто якщо грошова маса падає і йдуть касові розриви, люди всередині кооперацій можуть обмінюватися товарами", - уклав Бекіров.

Володимир Путін

як повідомляв OBOZREVATEL , Аналітики вважають, що найближчим часом не варто чекати глобальної світової кризи, а лише незначне уповільнення економічного зростання.

Нагадаємо, в Росії серед населення росте паніка через вказівки банків перевіряти безготівкові платежі. Громадяни все частіше стикаються з тим, що кредитні установи блокують банківський переказ на невелику суму і просять пояснити його призначення.

Чи не набридаємо! Тільки найважливіше - підписуйся на наш Telegram-канал

Читайте все "Новини Росії" на OBOZREVATEL.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online