Ліцензія на таксі без ІП

  1. Ліцензія на таксі з ІП
  2. Ліцензія на таксі без ІП
  3. Умови отримання ліцензії
  4. Документи, необхідні таксі для ліцензування
  5. Ціна ліцензії на таксі без ІП
  6. Штрафи для таксистів без ліцензії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Отримати ліцензію таксі можна ставши на облік в якості індивідуального підприємця або без відкриття ІП. Який спосіб краще? Які документи необхідні? Скільки це коштує? Читайте в нашій статті.

Читайте в нашій статті

Правові норми, що регулюють діяльність таксистів, закріплені в законі 69-ФЗ. У 2014 році в нього були внесені важливі поправки, що включають пункт про обов'язкове ліцензування транспортного засобу для перевезення пасажирів. Тому вирішивши заробляти приватним візництвом, відразу визначитеся з тим, як краще отримати дозвільний документ.

Ліцензія на таксі з ІП

Якщо заробіток візництвом - основна стаття доходів, задумайтеся про оформлення в якості індивідуального підприємця. З цією метою зберіть необхідний пакет документів і відправте в податкову службу за місцем реєстрації. Тільки після видачі свідоцтва ІП, подавайте документи на отримання ліцензії.

Детально про те, як відкрити ІП читайте тут

При цьому враховуйте, що ставши на облік в якості індивідуального підприємця доведеться:

  • сплачувати податки;
  • вести бухгалтерську звітність;
  • формувати штат співробітників (не обов'язково);
  • відраховувати обов'язкові внески за себе на пенсійне та медичне страхування.

Такий варіант підходить не всім і вважається трудомістким. Є альтернативний спосіб працювати таксистом.

Читайте також: Як відкрити ІП через держпослуги або скористайтесь сервісом Головбух Асистент

Ліцензія на таксі без ІП

Для того, щоб отримати такий вид дозволу на роботу, досить влаштуватися водієм в будь-яку таксомоторів. Знімете з себе тягар відповідальності, який законодавство накладає на підприємців. Процедура отримання документів значно спроститься.

Умови отримання ліцензії

Залежно від регіону, вимоги до водіїв і транспортному засобу різняться. Тому краще заздалегідь уточнити цю інформацію в місцевому міністерстві транспорту.

Список загальних вимог до фізичної особи включає:

  1. Наявність громадянства РФ;
  2. Стаж роботи водієм не менш п'яти років або документальне підтвердження безперервного досвіду водіння терміном більше 3 років;
  3. Наявність легкового автомобіля.

Що стосується кольору машини, то тут є свої нюанси. Наприклад, в Москві зробити ліцензію на таксі без ІП реально тільки на автомобілі жовтого кольору. Це основна умова, яке доведеться дотримуватися.

У Московській області отримати ліцензію без ІП можливо в тому випадку, якщо автомобіль забарвлений в білий колір. Варто враховувати, що з 31 травня 2018 року в регіоні змінили деякі правила. По-перше, в свідоцтві транспортного засобу (СТС) змінилася формулювання в графі «Колір» з «білий» на «біло-жовто-сірий». По-друге, в рядку «Особи позначки» обов'язково повинен бути напис «таксі».

У зв'язку з нововведеннями доведеться змінити зовнішній вигляд своєї машини, а саме:

  • Наклеїти по всій довжині кузова світловідбиваючі смуги жовтого кольору (відстань від бічних вікон - не нижче 10 см);
  • Встановити на дах розпізнавальний ліхтар;
  • Наклеїти на бічні частини автомобіля шашковий пояс чорного кольору;
  • Обклеїти нижню поверхню кузова і задній бампер темно-сірими смугами.

Наклеїти по всій довжині кузова світловідбиваючі смуги жовтого кольору (відстань від бічних вікон - не нижче 10 см);   Встановити на дах розпізнавальний ліхтар;   Наклеїти на бічні частини автомобіля шашковий пояс чорного кольору;   Обклеїти нижню поверхню кузова і задній бампер темно-сірими смугами

В інших регіонах не пред'являють таких жорстких вимог до кольорової гами автомобілів таксі. Однак відповідність іншим загальним нормативам обов'язково при оформленні дозволу.

Читайте також: Бізнес-план таксі

Документи, необхідні таксі для ліцензування

Процедура отримання ліцензії займе від 10 до 20 днів. Процес прискориться, якщо не буде помилок в документах. Перевірте пакет паперів, в якому повинні бути:

Заява, заповнене від руки в довільній формі. Зразок надається працівником Мінтрансу. Іноді готові бланки заяви видаються на місці і їх легко заповнити.

  1. Копії сторінок паспорта (основні відомості, прописка). Якщо не самі будете подавати документи, доведеться зробити довіреність на посередника.
  2. Паспорт транспортного засобу (ПТС) і СТС, що містять дані водія ідентичні з общегражданским паспортом.
  3. Якщо ви не власник машини, потрібно інший документ, який доводить право на керування транспортним засобом (довіреність, договір оренди, лізингу).
  4. Запис у трудовій книжці або договір найму, що фіксує працевлаштування в таксомоторів (для фізосіб).
  5. Квитанція, де вказано факт сплати державного мита;
  6. Поліс ОСЦПВ.

Ціна ліцензії на таксі без ІП

Вартість дозвільного документа не регламентована. Її розмір встановлює транспортний департамент конкретного регіону. У більшості областей ціна на ліцензію варіюється від 4 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (з урахуванням послуг посередників). У Москві і Санкт-Петербурзі на 3-4 тисячі дорожче. Ліцензія видається на 5 років.

Втім, якщо оформляти ліцензію минаючи посередників, то отримати дозвіл на таксомоторні перевезення в Москві можна безкоштовно. За даними столичного департаменту транспорту , З квітня 2014 року ці фірми оформляються тільки в електронному вигляді. Правда, для того, щоб подати всі документи онлайн доведеться обзавестися електронним підписом, а вона коштує грошей.

Як правило, автомобілісти звертаються в різні компанії, що пропонують послуги з оформлення ліцензії в короткі терміни. Це зручний варіант. Але будьте обережні, щоб не стати жертвою шахраїв.

Якщо ліцензія отримана в Москві або Підмосков'ї її справжність можна перевірити на сайті регіонального Мінтрансу або на порталі держпослуг . В інших суб'єктах - в уповноваженому органі (найімовірніше це місцеве міністерство транспорту).

Штрафи для таксистів без ліцензії

В останні п'ять років покарання за роботу без ліцензії таксомоторів посилили, у 2018 році штраф складе 30 тисяч рублів. Повторне порушення тягне за собою не тільки сплату штрафу, а й позбавлення водійських прав на півроку. Отримання ліцензії на роботу в таксі в різних регіонах має свої особливості. Головне - орієнтуватися на норми законодавства та кожні п'ять років оновлювати ліцензію.

Читайте також: Скільки коштує відкрити ІП самостійно в 2018 році

Який спосіб краще?
Які документи необхідні?
Скільки це коштує?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online