З дитиною за кордон: які документи потрібні українцям

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Верховна Рада має намір змінити правила вивезення дитини за кордон. Так, 233 народних депутати підтримали прийняття за основу законопроекту, який дозволить дитині виїжджати за кордон, навіть якщо один з батьків не надав згоди. Все це можна буде зробити за рішенням суду.

Зокрема, документ передбачає вказати в Сімейному кодексі, що в разі відсутності згоди одного з батьків, інший з батьків або неповнолітня дитина (при наявності згоди одного з батьків) має право звернутися до суду, де може отримати дозвіл на виїзд за кордон.

Зокрема, документ передбачає вказати в Сімейному кодексі, що в разі відсутності згоди одного з батьків, інший з батьків або неповнолітня дитина (при наявності згоди одного з батьків) має право звернутися до суду, де може отримати дозвіл на виїзд за кордон

При цьому в ході розгляду народні депутати вилучили із законопроекту норми про можливість тимчасового виїзду дитини за кордон за згодою одного з батьків при наявності документів, які підтверджують необхідність надання медичної допомоги за кордоном або участь дитини в міжнародних олімпіадах, конкурсах або спортивних заходах.

Раніше портал "Знай.ua" розповідав про маловідомі способи розпорядитися майном. Виявляється, існує не тільки один документ - заповіт. Найпоширеніші способи розпорядитися майном - це заповіт і акт дарування. Поширені, але далеко не єдині. Так, людина може укласти відказ, договір довічного утримання або спадковий договір.

Популярні статті зараз показати ще

Спадковий договір від заповіту відрізняється тим, що отримати спадщину людина може тільки при виконанні певної умови. Якого саме - вирішувати тільки вам. Відзначимо, що обидва документи мають однакову юридичну силу. Також спадкодавець може оформити договір довічного утримання: умови і застереження практично ті ж, що і у спадкового договору, проте з одним нюансом: при підписанні договору довічного утримання право власності переходить в момент укладення угоди, а в спадковому - тільки після смерті власника.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online