Способи перетину кордону з Польщею з Гродно

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Отже, якщо Вам потрібно потрапити в Польщу, а ще точніше в Білосток з Гродно, то Ви можете скористатися одним з наведених нижче способів

Отже, якщо Вам потрібно потрапити в Польщу, а ще точніше в Білосток з Гродно, то Ви можете скористатися одним з наведених нижче способів.

1. Свій автомобіль. Далеко не найдешевший і зручний спосіб перетину кордону з Польщею. Черги на кордоні, вартість страховки для авто (зеленої карти) і обмеження на кількість поїздок, це великі мінуси для даного способу пересування.

Ось ціни на зелену карту для легкового автомобіля: 15 днів -30 євро, 1 місяць - 50 євро, 6 місяців - 230 євро або 38,3 на місяць. Як видно, чим більше термін дії страховки, тим дешевше вона коштує в перерахунку на 1 місяць.

Але не варто забувати, що існує обмеження на в'їзд автомобіля на територію Шенгену. Автомобіль може перетинати кордон 1 раз в 7 днів. Це додає проблем при перетині кордону. Нагадаємо, це обмеження було введено для зменшення нелегального вивезення палива з РБ.

Черги на кордоні - це основна перешкода на шляху до Польщі або назад. На зворотному шляху, чекаючи своєї черги на в'їзд, можна провести як одну годину, так і більше 7 годин на машині (Ця інформація базується на особистому досвіді і розповідях знаючих людей). Найшвидше перетин кордону (з Польщі в РБ), відоме автору - 15 хвилин. Рекорд був встановлений в робочий день, о 8 ранку.

Однак, при всіх вище перерахованих недоліках, автомобіль дає свободу пересування і незалежність від обставин, а це дорогого коштує.

2. Поїзд. Вкрай цікавий спосіб перетину кордону з Польщею. Це один з найдешевших способів, але одночасно і самий незручний (на думку автора). Однак, поїзд - кращий варіант для планування поїздки, тому що він рухається за розкладом з мінімальними затримками. У Гродно кожен другий знає про червону електричку і всі принади з нею пов'язані. Можна дуже довго розповідати про особливості перетину кордону даними способом.

Якщо коротко, то поїзд відправляється з Гродно в Білосток (із зупинкою в Кузні) 3 рази в день, як в робочі, так і у вихідні дні. Відправлення в: 6:50; 12:20; 17:55; Середнє час у дорозі, з перетином кордону і прибуттям в Білосток - 3 години. Не забуваємо про різницю в часі з Польщею в -2 / -1 години. Вартість одного квитка Гродно - Білосток, приблизно 175.000 рублів (на 17.02.2014г.). Маленький рада з економії: квиток Гродно-Білосток, при покупці відразу на вокзалі в Гродно, обійдеться дорожче, ніж покупка квитків Гродно-Кузня, Кузня-Білосток. Вартість квитка Кузня -Белосток - 8,5 злотих і Гродно - Кузня - приблизно 45.000 рублів.

На вокзал в Гродно вам потрібно прибути як мінімум за 40 хвилин до відправлення, тому що Вам ще належить пройти паспортний контроль. За 30 хвилин до відправлення поїзда припиняють продаж квитків, а за 20 хвилин, пасажирів перестають пускати в митний зал для оформлення. Таким чином, Ви пройдете білоруський кордон ще в Гродно. Потім поїздка в 30 хвилин до Кузні і зупинка на годину. Там Ви пройдете польський кордон і зможете придбати квиток до Білостока.

На зворотному шляху, Ви можете зіткнутися з деякими незручностями: брак сидячих місць і велика кількість телевізорів, валіз і сумок в проході. З Білостока в Гродно поїзди відправляються в: 05.40; 11:34; 20:30; (Час польське). Прибуття в Кузню: 6:51; 12:24; 21:13 відповідно (час польське). Прибуття в Гродно: 10:48; 16:11; 1:07; (Час білоруське).

По прибуттю, Вам треба буде пройти білоруську митницю, паспортний контроль і бути обнюхати невеликий собачкою. Оскільки чергу на проходження кордону формується миттєво, з моменту відкриття дверей поїзда, то Вам бажано мати довгими ногами, для швидкого переміщення, спритністю гімнаста для лавірування в шаленому потоці людей, що прагнуть бути першими в черзі і мускулатурою атланта, для безперешкодного проходу в цьому потоці. В середньому, оформлення по зеленому каналу, займає 30 хвилин.

3. Маршрутка / автобус. Хороший спосіб з'їздити до Польщі за покупками для тих, хто вже там не в 1 раз і знає, що і де купувати. Кращий варіант для шоп туру. Для новачків підходить тільки в якості розвідки, тому що цей спосіб має на увазі «пробіжку» по ринку і торговим центрам, а не спокійне їх вивчення.

На даний момент, пропозицій від «маршрутників» в надлишку. Варто лише трохи пошукати і ви зможете знайти відповідний час і маршрут. Ми розповімо про найпопулярніший варіант роботи маршруток.

Вас забирають з будь-якого місця в Гродно, тому що відправлення в Польщу, в районі 6:00 ранку (це найбільш ранній маршрут, існують і більш пізні). На кордоні маршрутка не варто і це величезна перевага. Прибуття в Білосток на ринок Кальвалерійскій, там у Вас буде 2 години вільного часу. Потім йде перекидання в Галерею Бяла, там теж 2 години часу і останній переїзд, перед поверненням на кордон, до Ашана, там же поруч і Лірою Мерлін.

Вартість квитка відрізняється залежно від того в який день Ви плануєте поїздку. У робочий день приблизна середня вартість буде 100.000 рублів, у вихідний - 120.000 рублів в обидва боки. На зворотному шляху, ви завжди зможете оформити VAT.

По поверненню в Гродно, Вас доставлять на будь-який вказану адресу в місті. Це вкрай зручно, немає необхідності добиратися самостійно з важкими сумками і покупками.

4. Пішки / на попутках. Це спосіб, в основному, для тих, хто їде в Кузню або хоче встигнути перетнути кордон більше одного разу в день. Безсумнівно, це найдешевший, але відповідний далеко не кожному спосіб. Іноді можна досить довго шукати доброго водія, особливо на зворотному шляху з Польщі в РБ. Найбільш часто, серед тих хто стоїть на підсадку, зустрічаються жінки похилого віку, які не хочуть стояти на вокзалі Кузні і чекати вечірнього поїзда.

Поділіться з друзями

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online