Нові кордони Москви | московські давнини

  1. Не цілком зрозуміло, як саме збільшення Москви в 2,5 рази має допомогти у вирішенні соціальних, транспортних...

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Відбулося в неділю приєднання до Москви нових територій дозволить гармонійно розвиватися всій 20-мільйонної столичної агломерації. Так вважає мер столиці Сергій Собянін. За його словами, рішення приєднання буде вигідним для Москви і Московської області.

Територія столиці тепер стала на 150 тисяч гектарів більше. «Для Москви це величезні території, для Московської області - 3,3%», - зазначив градоначальник на нараді по роботі уряду Москви на нових територіях. У той же час кількість москвичів стало на 230 тисяч більше, це 2% від нинішнього населення столиці або 1,5-річний природний приріст населення.

У той же час кількість москвичів стало на 230 тисяч більше, це 2% від нинішнього населення столиці або 1,5-річний природний приріст населення

Території і населені пункти, які включаються до складу Москви 1 липня 2012 року. Карта взята з http://newmoscow.yandex.ru/

Не цілком зрозуміло, як саме збільшення Москви в 2,5 рази має допомогти у вирішенні соціальних, транспортних та економічних питань ... Адже спонсорувати і розвивати регіони Росії потрібно не тільки за рахунок включення в межі Першопрестольній. Кому саме в підсумку стане краще від розширення і без того величезного мегаполісу ?! Час покаже, поживемо - побачимо!

З ініціативою про розширення меж Москви 17 червня 2011 року на Петербурзькому міжнародному економічному форумі виступив президент Росії Дмитро Медведєв. Глава держави запропонував збільшити міську територію за рахунок приєднання ділянок Московської області та створення столичного федерального округу з перенесенням туди значної частини федеральних органів влади і держустанов. Свою пропозицію президент мотивував необхідністю вирішити транспортні проблеми мегаполісу, поліпшити його розвиток. Він також зазначив, що розширення необхідно в зв'язку зі створенням в Москві Міжнародного фінансового центру.

Перше розширення меж Москви сталося в ХIV столітті. У 1367 році був побудований новий кам'яний Кремль, навколо виникли новопоселених Воробйова, Дорогомілово, Кудрино, Кузнецкая слобода і ін. В ХV столітті Москва перетворилася у велике місто з численними торгово-ремісничим населенням, що мешкав у Великому посаді (згодом - Китай-місто), Заріччя (Замоскворіччя) і ін. В кінця ХVIII століття територія Москви розширилася спочатку до кордонів сучасного Бульварного, а потім - Садового кільця. У 1864 році межею міста став Камер-колезький вал протяжністю 32 кілометри, що мав 16 застав.

На початку ХХ століття межа міста проходила по лінії малого кільця Московської окружної залізниці. До Москві приєдналися Данилевська слобода, село Богородское і Мар'їна Роща. В межах Генерального плану 1935 року територія столиці становила 60 тисяч гектарів при населенні в три з половиною мільйона чоловік. У 1961 році межа була встановлена ​​по Московській кільцевій автомобільній дорозі (МКАД). Територія міста збільшилася до 88 тисяч гектарів, а населення до шести мільйонів осіб. Всередину кільця потрапили Кунцево, Перово, Тушино, Любліно і Бабушкін. У 1963 році до Москви приєднався місто-супутник Зеленоград. За радянських часів кордону Москви останній раз офіційно встановлювалися в 1984 році, коли до столиці були приєднані Солнцево, Митино і Бутово.

До складу столиці з 1 липня 2012 року увійде 21 муніципальне утворення: два міських округи - Троїцьк і Щербинка, і 19 міських і сільських поселень на південно-західному напрямку, що входили до Подільського, Ленінський і Наро-Фомінський райони Підмосков'я. Також до Москви відходить частина території Одінцовського і Красногорського районів Підмосков'я (три ділянки «Соціальний, ВТБ», «Рублево-Архангельське» і «Сколково»), а до Підмосков'я - ділянку в Куркино площею 1,357 гектара, де розташовується центр МНС по Московській області.

Кому саме в підсумку стане краще від розширення і без того величезного мегаполісу ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online