Межі земельної ділянки за кадастровим номером

  1. Де можна дізнатися межі земельної ділянки
  2. Які землі ставляться на кадастровий облік
  3. Як дізнатися межі земельної ділянки за кадастровим номером
  4. Як перевірити межі земельної ділянки за кадастровим номером
  5. Підводячи підсумок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Земельна ділянка є об'єктом нерухомості. Як будь-який об'єкт такого роду він повинен бути чітко визначений, мати індивідуальні технічні характеристики. До таких характеристик відносяться, в тому числі, і межі земельної ділянки. Коли може виникнути питання про визначення цих кордонів?

Найчастіші випадки - це спірна ситуація з сусідами, а також покупка або продаж земельної ділянки. Найчастіше виникають ситуації, коли ділянка передається з рук в руки, межі його визначені лише умовно, сусіди по сформованій багаторічній практиці користуються кожен своєю ділянкою.

Рано чи пізно між ними може виникнути суперечка щодо території, яка належить кожному. В цьому випадку необхідно визначити встановлені межі земельної ділянки.

Також під час продажу, а особливо при купівлі земельної ділянки дане питання виникає в ста відсотках випадків. Покупець бажає точно визначити, що ж він купує, а продавець просто зобов'язаний підготувати до операції відповідний пакет документів, і питання про межі даного об'єкту нерухомості не може не виникнути.

Межі земельної ділянки визначаються в результаті процедури межування земель.

Отримана інформація фіксується при постановці ділянки на кадастровий облік. Відповідно по кадастровому номеру досить легко визначити межі, якими відокремлений певну ділянку землі.

Якими способами можна отримати дану інформацію? Який з них буде швидше і достовірніше?

Питання з визначенням меж земельної ділянки виникає або у власника, при виникненні спору з сусідами, або у особи, яка бажає придбати земельну ділянку.

Питання, що стосуються земельних правовідносин досить непрості. І, звичайно, законодавець не міг залишити таку розлогу галузь права без уваги. Основу земельного законодавства на сьогоднішній день становить Земельний кодекс Російської Федерації, в ньому відображені основні норми, яким не може суперечити законодавство в сфері земельних правовідносин на інших рівнях.

Під іншими рівнями слід розуміти законодавство суб'єктів Російської Федерації, а також нормативно - правові акти муніципальних утворень на території держави. Федеральним законодавством передбачено, що дані суб'єкти можуть самостійно регулювати деякі моменти в сфері земельного права, проте норми, ними видані повинні строго відповідати Земельному кодексу Російської Федерації.

Де можна дізнатися межі земельної ділянки

Для того щоб визначити межі земельної ділянки є два способи.

У першому випадку можна звернутися в земельний орган за місцем знаходження ділянки. В даному органі ведеться облік всіх ділянок, а також формується карта місцевості із зазначенням на ній всіх зареєстрованих земель. Однак, для отримання даної інформації необхідно мати копії Свідоцтва про право власності на землю, а також кадастровий паспорт на земельну ділянку.

Крім того, дана процедура буде носити БЕЗОПЛАТНО характер. Тобто, при виборі такого варіанту дій необхідно підготуватися до витрат матеріального характеру, а також запастися часом. Однак, в результаті, на руки можна отримати цілком офіційний висновок.

Для тих же, хто не бажає нести матеріальні витрати, а також витрачати свій час на звернення до муніципальних органів, існує безліч онлайн-сервісів для отримання необхідної інформації.

Які землі ставляться на кадастровий облік

Кадастровий облік - це механізм контролю, розроблений державою для ведення обліку за всіма об'єктами нерухомості. Чи всі земельні ділянки підлягають постановці на кадастровий облік? Якщо говорити про ділянки, які перебувають у приватній власності фізичних осіб, то всі вони повинні бути поставлені на даний облік.

Дана практика була введена ще в 2008 році. Однак, існує ряд категорій земель, що належать державі, або державним структурам, постановка на облік яких не потрібно.

Даними об'єктами є землі:

  1. Належать службами безпеки РФ, Збройним Силам РФ, а також призначені для інших державних потреб.
  2. Заповідників, а також мають особливу наукову та культурну цінність.
  3. Відносяться до лісового або водного фонду.

Всі інші земельні ділянки підлягають обов'язковій постановці на кадастровий облік, в результаті цього кожній ділянці присвоюється індивідуальний номер. За даним номером досить просто буде визначити межі тієї чи іншої ділянки.

Як дізнатися межі земельної ділянки за кадастровим номером

Як вже раніше було відзначено, найшвидшим і найменш витратним способом визначення меж земельної ділянки за кадастровим номером стануть різні онлайн-сервіси.

Інструкція

Існує кілька сайтів в мережі «Інтернет», що дозволяють отримати необхідну інформацію (наприклад, http://maps.rosreestr.ru/PortalOnline/ ).

Даний сайт створений у вигляді карти, на якій відзначені земельні ділянки. Для того щоб знайти необхідний, досить лише знати його кадастровий номер. У верхній лівій частині сторінки розташовано пошукове вікно, в яке даний номер слід ввести. Після введення необхідної інформації карта буде наближена до запитуваної ділянки, всі необхідні координати, а також межі ділянки будуть доступні для вивчення.

Кадастровий номер земельної ділянки можна подивитися в кадастровому паспорті, виданому на даний об'єкт нерухомості.

Як перевірити межі земельної ділянки за кадастровим номером

Для перевірки меж земельної ділянки незамінною інформацією також стане кадастровий номер цієї ділянки. Отримати необхідні відомості можна буде або у земельного інженера, або, скориставшись онлайн-сервісами, як було описано в попередньому пункті.

Для перевірки необхідної інформації необхідно буде мати на руках кадастровий паспорт, оскільки саме він містить вихідні дані, з якими і буде звірятися отримана інформація.

Підводячи підсумок

Особи, які бажають придбати у власність земельну ділянку в першу чергу повинні турбуватися про фактичні його межах. Оскільки навмисно, або ненавмисно продавець може вказати злегка невірні кордону, що спричинить за собою дуже серйозні наслідки для покупця.

Тому, маючи можливість перевірити дану інформацію не виходячи з дому, покупець може убезпечити себе від отримання недостовірної інформації. Можна вже до огляду бажаного об'єкта визначити його точні межі, і вже з отриманою інформацією звіряти те, що виявиться на місці.

Дана інформація буде досить корисною і для власників земельних ділянок, які не планують проводити операції з нерухомістю, однак мають суперечки із суміжними сусідами щодо використовуваної землі.

Однак, слід зазначити, що така можливість виникає лише щодо ділянок, поставлених на кадастровий облік належним чином. Будучи власником ділянки, необхідно перевірити, чи поставлений він на відповідний облік. У разі якщо дані дії не вчинені, їх слід запланувати найближчим часом в своїх же інтересах. Оскільки дана процедура дозволить власнику захистити свою землю від посягань третіх осіб.

Коли може виникнути питання про визначення цих кордонів?
Якими способами можна отримати дану інформацію?
Який з них буде швидше і достовірніше?
Чи всі земельні ділянки підлягають постановці на кадастровий облік?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online