Дозвіл (згода) на виїзд дитини за кордон у нотаріуса в Москві

  1. Коли і навіщо оформляється нотаріальна згода?
  2. Які документи потрібні?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Згода на виїзд дитини за кордон потрібно для пред'явлення співробітникам Прикордонної служби ФСБ. Нотаріальна довіреність на вивезення дитини за кордон - поширене, але не зовсім точна назва нотаріального згоди, яке повинні дати батьки, щоб неповнолітній отримав право виїхати за кордон. Документ потрібно, якщо дитина відправляється в подорож з супроводжуючою особою або поодинці.

Документ потрібно, якщо дитина відправляється в подорож з супроводжуючою особою або поодинці

Також нотаріальні згоди, часто перехресні, від обох батьків, оформляються для того, щоб отримати візу в конкретну країну.

Виїхати за межі РФ - перетнути кордон - неповнолітній може з одним з батьків (опікунів, піклувальників), або зі згодою на виїзд і подальший в'їзд від одного з батьків. В'їхати ж на територію іншої країни і ввезти дитини можна при наявності візи, для оформлення якої також потрібні згоди.

Коли і навіщо оформляється нотаріальна згода?

Воно підтверджує, що батьки не заперечують проти закордонної поїздки дитини. Письмову заяву, розписка не підійде - буде потрібно офіційний документ, завірений в установленому порядку. Оформити згоду на виїзд дитини за кордон у нотаріуса бажано навіть в тих випадках, коли за російськими законами воно не є обов'язковим. Поширені такі ситуації:

  • Поїздка з одним з батьків. Відсутність документа стане підставою для відмови у видачі візи, фчто призведе до проблем для мандрівників. Якщо мати та батько знаходяться в розлученні, але ніхто з них не позбавлений батьківських прав, кожен з них може зробити своє окреме згоду. У ситуації, коли, наприклад, матері невідомо про місце знаходження колишнього чоловіка - батька неповнолітньої дитини, вона може зробити заяву в консульський відділ для отримання візи із зазначенням цих фактів, і рішення видати або не видати візу буде приймати візовий відділ консульства відповідної країни, враховуючи сукупність представлених з клопотанням документів.
  • Виїзд за кордон з супроводжуючою особою (тренером, учителем, родичем). У цьому випадку оформляється згоду, в якому зазначаються дані супроводжуючої особи особи. Якщо дорослий відправляється в поїздку з групою дітей, документ оформляється на кожну дитину його батьками.
  • Відправлення без супроводу дорослих. У такому випадку потрібно наявність нотаріально завіреної згоди від одного з батьків.

Документ дає право неповнолітньому громадянину покинути країну на термін, зазначений в нотаріальному злагоді. Відповідальність за нього покладається на супроводжуючу особу, вказане в дорученні. При організованому виїзді в складі групи відповідальність за дітей несе керівник.

Які документи потрібні?

Для оформлення нотаріального згоди будуть потрібні наступні документи:

  • паспорт одного з батьків або супроводжуючої особи;
  • свідоцтво про народження неповнолітнього;

У документі необхідно вказати країну, яку передбачається відвідати, і терміни виїзду за кордон. Якщо один з батьків не в змозі дати згоду (знаходиться в ув'язненні або безвісно відсутній), ці обставини необхідно підтвердити документально. Звернення до Лексаковой Катерині Олегівні дозволить скласти документ з урахуванням законодавчих норм, тому в поїздці не виникне складнощів. Процедура буде проведена в стислі терміни у зручний для вас час, звертайтеся.

Дивіться також:

  1. Особливості угоди про розподіл спільного майна подружжя
  2. Нотаріальна довіреність на реєстрацію права власності
  3. Як правильно здійснити передоручення довіреності у нотаріуса
  4. Вартість заповіту у нотаріуса

Коли і навіщо оформляється нотаріальна згода?
Які документи потрібні?
Коли і навіщо оформляється нотаріальна згода?
Які документи потрібні?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online