Чи можна військовим виїжджати за кордон РФ?

  1. Заборона виїзду за кордон військовим
  2. Кого стосуються обмеження виїзду за кордон
  3. причини обмеження
  4. До яких країн виїжджати не рекомендується
  5. Як оформити поїздку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У світлі зовнішньополітичних відносин Росії з деякими західними державами і на виїзд з країни щодо осіб, які проходять службу в силових і правоохоронних органах, все частіше можна почути запитання про те, чи можна військовим виїжджати за кордон, в які країни їм можна здійснити подорож, яким чином це зробити. Для того щоб на службі не виникло проблем, а закордонну подорож залишило тільки приємні емоції та враження, необхідно не просто дотримуватися встановлених заборони, але й грамотно оформити виїзд в дозволені для цієї держави.

Заборона виїзду за кордон військовим

При надходженні громадянина на військову службу, він надає свою згоду на дію відносно нього деяких обмежень, пов'язаних з необхідністю охорони державної таємниці та інтересів країни. Одним з таких обмежень є особливий порядок виїзду з країни за кордон, що передбачає дотримання певної процедури при подорожі в будь-яку країну, а також дотримання встановленого заборони на в'їзд в недружні Росії держави.

Кого стосуються обмеження виїзду за кордон

Кого стосуються обмеження виїзду за кордон

Обмеження, що стосуються необхідності дотримання заборони на виїзд в ряд зарубіжних держав або ж особливої ​​процедури виїзду, діють відносно цілого ряду категорій службовців. До їх числа відноситься заборона вільно залишати країну:

  • Військовим, які пройшли строкову службу.
  • Військовослужбовцям-професіоналам, які здійснюють свою службу за плату на підставі спеціального контракту.
  • Службовцям органів влади, робота в яких прирівняна до військової служби.

За останні роки в відношенні даних категорій службовців істотно посилилися правила виїзду з країни, починаючи від отримання закордонного паспорта і до безпосередньо перетину російського кордону в напрямку іноземної держави. Однак, це не означає, що право виїзду втрачено ними зовсім, він лише обтяжений деякими обмеженнями.

Подарунок 2100 рублів на житло!

Подарунок 2100 рублів на житло

При реєстрації за посиланням в AirBnB ви отримаєте 2100 рублів на свій аккаунт.

За ці гроші можна зняти хороші апартаменти на 1 день за кордоном або в Росії. Бонус працює тільки для нових акаунтів.

причини обмеження

Отримавши відповідь на питання, чи можна військовим виїжджати за кордон, часто, особливо рядові громадяни або члени сімей військовослужбовців, не цілком розуміють, з чим пов'язані будь-які обмеження на пересування, адже це порушує їх право на свободу пересування.

Перш за все, громадянин, який проходить військову і прирівняну до неї службу, дав добровільну згоду на дію такого обмеження щодо нього. До того ж, існують об'єктивні чинники, які показують підставою дії таких обмежень:

До того ж, існують об'єктивні чинники, які показують підставою дії таких обмежень:

  • Не з усіма країнами у нашої держави є відповідні договори про екстрадицію, так що Росія не може отримати злочинця (в тому числі військової) для призначення йому покарання на батьківщині.
  • Ряд держав здійснює недружню, з точки зору нашого уряду, політику щодо Росії, так що перебування в них є небезпечним для самих військовослужбовців.
  • Необхідність дотримання охороняється законом і державою таємниці, носіями якої (того чи іншого рівня секретності) є практично всі військові.
  • Закордонне держава складається в якості члена або кандидата в члени недружнього військового блоку (в даний час таким визнано НАТО).

Так чи інакше, державний заборона встановлюється виключно в інтересах держави і не має на меті якимось чином ущемити інтереси зазначеної категорії російських громадян.

До яких країн виїжджати не рекомендується

Гіпотетично військовослужбовець, як і будь-який громадянин, має право безперешкодно виїхати за межі країни, але за такою поїздкою можуть послідувати досить неприємні наслідки, аж до звільнення зі служби чи навіть порушення стосовно нього кримінальної справи.

Для того щоб не зіткнутися з подібними санкціями рекомендується відвідувати лише ті країни, які здійснюють по відношенні до нашої держави дружню політику. Перелік таких країн встановлюється міністерством закордонних справ і регулярно видозмінюється. В даний час він містить досить значний перелік. З популярних серед туристів напрямків можна виділити наступні дозволені для відвідування російськими військовими країни:

  • Домініканська республіка.
  • В'єтнам.
  • Туніс.
  • Країни ЄврАзЕС.
  • Таїланд.
  • Арабські Емірати та ін.

Перешкод не виникне і при відвідуванні Білорусії, тому що юридично ми створили з цією країною єдину державу.

Нерекомендовані для відвідування країни здійснюють списку санкцій політику щодо Росії або входять в недружні блоки. До них відносяться практично всі країни західної та центральної Європи, США, Канада і низка інших.

Як оформити поїздку

Як оформити поїздку

Після того, як військовослужбовець вибрав країну для відвідування, дозволену владою, йому необхідно дотримати процедуру, оформивши цю поїздку належним чином за місцем несення служби.

Для цього йому необхідно в першу чергу скласти і подати рапорт на ім'я командира частини або іншого підрозділу, де громадянин проходить службу. В даному документі необхідно відобразити:

  • Найменування держави, в яке планується здійснити поїздку.
  • Мета здійснення візиту (будь то просто туризм, відвідання родичів або проходження лікувальних або оздоровчих процедур).
  • Період часу, протягом якого планується перебувати на території даного зарубіжної держави.

На підставі даного рапорту міністерством оборони надається дозвіл на вчинення поїздки або про заборону такої. Крім іншого своє погодження на зарубіжну поїздку військовослужбовцю повинна надати і служба безпеки лише після того, як буде впевнена в безпеці такої поїздки, як для військового, так і для інтересів держави.

Процедура виїзду за останні роки все більше ускладнюється. У той же час, як показує практика, в дружні держави російські військові виїжджають без проблем, досить спокійно, без будь-яких зволікань. При цьому практично всі найбільш популярні країни з точки зору пляжного відпочинку у російських туристів в даний перелік дружніх країн входять, що дозволяє військовослужбовцям не відмовлятися від закордонного відпочинку та приємного сервісу та обслуговування.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online