Як купити авто в Італії. Ціни на машини в Італії, сайти про продаж

  1. Процедура покупки нового автомобіля в Італії
  2. Специфіка покупки б / у автомобіля
  3. Як вивести італійський автомобіль в Росію?
  4. Особливості покупки велосипеда
  5. Особливості покупки мотоцикла
  6. Ціни на машини і мотоцикли в Італії
  7. Пошукові системи, на яких можна купити авто в Італії
  8. зробимо висновки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Бажаючи придбати автомобіль за кордоном, кожен іноземець повинен спочатку розібратися у всіх тонкощах законодавства країни, що стосуються угоди, щоб не потрапити в халепу і не бути обдуреним. Насправді, покупка автомобіля в Італії не пов'язана з особливими труднощами. У цій країні Ви, швидше за все, купите практично нову машину за хорошу ціну з мінімальним пробігом. Якщо потрібен недорогий транспорт - зверніть увагу на автомобілі з невеликими вм'ятинами на бампері або капоті. На них роблять пристойні знижки. У статті ми розповімо, як купити авто в Італії, які для цього потрібні документи, а також, де шукати хороший мотоцикл і велосипед.

Процедура покупки нового автомобіля в Італії

Згідно законодавства, купити новий автомобіль в Італії може тільки резидент країни. Для оформлення документів на покупку, іноземцю потрібно пред'явити посвідку на проживання або документ, що підтверджує отримане громадянство. Якщо вид на проживання прострочений або поки не готовий, але заявка на нього подана, можна надати довідку про це. Ще необхідно мати при собі посвідчення особи (carta d`indentita, так як авто потрібно зареєструвати за місцем прописки) і індивідуальний податковий номер.

Якщо Ви вирішите купити машину в Італії з офіційного салону, можете не турбуватися про оформлення документів на авто та його реєстрацію. Цим буде займатися салон. В Італії новий власник повинен стати на облік в Бюро реєстрації транспортних засобів. Бюро входить в Автомобільний Клуб Італії.


Бюро входить в Автомобільний Клуб Італії

Специфіка покупки б / у автомобіля

Ціни на машини в Італії, вже були у вжитку, набагато нижче, ніж на нові, тому багато іноземців не роздумуючи купують круту іномарку, нехай навіть трохи пом'яту. І це головна помилка! Справа в тому, що з б / у транспортом в країні південної Європи варто бути дуже обачним, так як є великий ризик стати власником не тільки транспорту, а й величезні борги по ДТП, машини в угоні або взагалі незрозуміло чого. Перед тим, як купити машину в Італії б / у, зробіть наступне:

  • Перевірте техпаспорт і свідоцтво про реєстрацію авто в Бюро реєстрації транспортних засобів (для цього потрібно подати на перевірку кольорові копії документів) на предмет угону. Довідку видають безкоштовно.

  • Зверніться з техпаспортом (carta di circolazione) в Автомобільний клуб ACI, щоб дізнатися правдиве кількість власників автомобіля. Справа в тому, що в Італії при втраті техпаспорта в дублікат вписується тільки останній власник. Тому багато "бізнесмени" хитрують, приховуючи справжню кількість власників.

  • Зверніть увагу на проходження планового техогляду (tagliandata) і держтехогляду (revisionata). ГОСТ коштує 70 євро, тому, якщо його доведеться проходити Вам, просите про знижку.

  • Привабливими ціни на авто в Італії можуть бути, якщо воно було в ДТП, а продавець намагається це приховати. Не полінуйтеся і перевірте машину в будь-який оціночної або страхової компанії.

  • Не зайвою буде інформація про те, коли змінювався ремінь ГРМ і витратні матеріали (масло, повітряні та масляні фільтри). Адже Вам це обійдеться, як мінімум, в 500 євро.

  • Не соромтеся просити сервісну книжку, щоб знати, який догляд був за авто.

  • Звірте всі номери з двигуна або рами з номерами на документах!

Як бачите, не дарма ціни на б / у авто в Італії не високі. Існує маса "підводних каменів" і небезпек. Уникнути їх можна, купуючи б / у автомобіль в салоні. І пам'ятайте, якщо авто-сайти Італії вказують, що товар "macchina dal unico proprietario" (мав тільки одного власника) - не вірте, а перевірте це!



Як вивести італійський автомобіль в Росію?

Купити б / у машину в Італії може іноземець, тільки йому знадобиться закордонний паспорт. Процедура відрізняється від аналогічної для постійних жителів країни, але оформленням документів краще попросити зайнятися продавця. А ось вивести куплене транспортний засіб буде дуже проблематично, клопітно і витратно фінансово. Але, якщо Ви рішуче налаштовані на цей крок, вивчіть наведену нижче інформацію.

Отже, на купленому авто можна виїхати самоходом, отримавши на нього транзитні номери Targa Prova. Для цього доведеться зробити дорогу страховку і пройти не один кабінет дозвільних служб.

Також можна скористатися автовозів, попередньо застрахувавши авто. Страховка коштує дорого, та й державні номери заберуть, так що їздити на машині по країні Ви не зможете. Плюс, потрібно буде отримати довідку про рівень радіаційного випромінювання уживаного автомобіля для експорту в країнах за межами Євросоюзу.

Маючи машину з італійськими номерами, Ви зможете їздити на ній по території Російської Федерації, але в з такими умовами:

1. Громадяни Росії без сплати податків і мит можуть користуватися авто за рік не більше 6 місяців.

2. Іноземні громадяни без сплати податків і мит можуть користуватися авто 1 рік. Такий автомобіль не можна передавати іншим особам або використовувати в комерційних цілях.

3. Якщо громадянин РФ має ПМЖ в іншій країні, він має право ввозити машину на 6 місяців, але кожні 2 тижні продовжувати довідку про в'їзд.

Можна піти на маленьку хитрість і оформити автомобіль на третьої особи (знайомого співвітчизника з ВНЖ Італії або одного-італійця). Правда, тут теж може бути багато "підводних каменів", про який потрібно уточнювати в італійському посольстві.

Особливості покупки велосипеда

Купівля автомобіля в Італії набагато клопітно, ніж звичайного велосипеда. Тут все просто: вибираєте класний байк, тестируете його, перевіряєте наявність номерів на рамі і купуєте. При вивезенні італійського велосипеда в Росію, Вам потрібно буде тільки пред'явити довідку про покупку. У ній вказується номер байка, і він повинен збігатися з номером на рамі. В іншому випадку, вивезти придбання не вдасться, так як на митниці вирішать, що великий крадений.



Особливості покупки мотоцикла

Купівля мотоцикла більше схожа з тим, як купити машину в Італії. Потрібно оформляти аналогічні документи і виконувати все, перераховані вище, умови. Уважно перевіряйте номера двигуна і рами, вони повинні збігатися з тими, що вказані в техпаспорті. Перевірте якість рами, вона не повинна бути варена.

Ціни на машини і мотоцикли в Італії

Як Ви думаєте, чому питання покупки автомобіля в Італії актуальний? Правильно. Вся справа в ціні. У сонячній країні можна купити іномарку будь-якого виробника в 2-3 рази дешевше, ніж в Росії. А ціни на авто Альфа Ромео (або іншого місцевого виробника) в Італії взагалі дуже низькі.

Додатково доведеться заплатити за оформлення:

  • 30 євро за реєстрацію в PRA;

  • 21 євро в ACI;

  • 9 євро в Департамент наземного транспорту;

  • 30 євро за отримання техпаспорта.

На номерні знаки ціни різні, залежать від виду знака і марки автомобіля. Як бачите, вирішивши купити авто в Італії - ціни Вас точно не розчарують!



Пошукові системи, на яких можна купити авто в Італії

Допоможуть купити авто в Італії - сайти. В Інтернет-просторах існує безліч віртуальних майданчиків з оголошеннями про продаж транспорту. Довіряти краще ресурсів з високою відвідуваністю, частим оновленням товарів і зазначеної вартістю транспортних засобів. Ідеальний варіант - переглядати авто сайти Італії відомих автомобільних організацій, автомобільних журналів або топових продавців.

Пропонують купити машину в Італії тільки сайти з доменним ім'ям, що закінчується на .it, або .com.

На цих сайтах купити авто в Італії найпростіше, так як оголошення перевірені і достовірні. Але ніколи не забувайте про пильність, перевіряючи автомобіль, що сподобався за всіма пунктами, які ми перерахували вище.

зробимо висновки

Резидент країни, який вирішив купити машину в Італії або мотоцикл, повинен мати такі документи: ІПН, вид на проживання, посвідчення особи з пропискою. Ці умови поширюються на покупку нового транспортного засобу і б / у.

Нерезидент має право купувати тільки б / у машини для вивезення за кордон, так як Італії на новенькому авто він зможе пересуватися не довго, і то, за умови, що отримає транзитні номери. Для покупки потрібно: заяву про зняття машини в обліку, закордонний паспорт нового власника; довідка про припинення використання транспортного засобу і Certificato di radiazione.

Сподіваємося, Ви зрозуміли, як купити авто в Італії і змогли для себе визначити всі плюси і мінуси покупки. Будьте уважні і бережіть себе!


На нашому сайті можна дізнатися багато корисної інформації про те, як отримати ВНЖ в Італії , Які документи для цього необхідні і як, в цілому, проходить процедура.


Як вивести італійський автомобіль в Росію?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online