Як дізнатися, чи випустять мене за кордон з боргами?

  1. Умови, при яких не випускають за кордон через борги
  2. З яким боргом не випускають за кордон?
  3. Способи з'ясувати онлайн, зважаєте ви невиїзним
  4. Запит до бази даних виконавчих проваджень
  5. Онлайн запит в Невилет.рф
  6. Поради щодо погашення боргу перед виїздом за кордон

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Є одна причина, яка здатна повністю зруйнувати ваші плани на відпочинок закордоном, і це - оголошення вас невиїзним через борги. Тому питання «Як дізнатися, чи випустять мене за кордон з боргами?» Хвилює багатьох.

Неоплачені штрафи, податки, борги за квартиру і кредити - все це не така вже й рідкість, і вони далеко не завжди стають вагомою причиною для заборони на виїзд за кордон. Нижче ми розповімо, яка сума боргу може поставити ваш відпочинок під загрозу, які типи заборгованостей особливо небезпечні в цьому відношенні, за якої умови починає діяти заборона, а найголовніше - як дізнатися онлайн, чи є у вас борги, через які вас можуть не випустили за кордон.

Зі статті ви дізнаєтеся

Умови, при яких не випускають за кордон через борги

Те, який саме у вас борг і яка його сума - в питанні виїзду за кордон вдруге. Єдина умова, при якому вас можуть затримати перед її перетином, - це заведена на вас судовим приставом виконавче провадження, в результаті чого ви з'являєтеся в базі боржників, і на вас накладається заборона на виїзд з країни. Про наявність такого виконавчого провадження ви, швидше за все, дізнаєтеся заздалегідь, оскільки воно зводиться за рішенням суду. Це означає, що в суді було розглянуто справу про стягнення з вас боргу, і вам була надіслана повістка з'явитися в суд.

Але є тут і підводні камені. Наприклад, навіть якщо ви не зреагували на повістку, суд міг винести рішення і без вашої присутності. Крім того, якщо у вас є непогашені борги, виконавче провадження можуть завести прямо перед вашим від'їздом за кордон, про що ви дізнаєтеся вже коли буде занадто пізно що-небудь робити.

З яким боргом не випускають за кордон?

Якщо мова йде про непогашені штрафи, кредитах, борг за квартиру або заборгованості по ЖКГ, то сума боргу, з якої не випустять за кордон, - 30 тисяч рублів.

У деяких особливих випадках межа для невиїзду з боргом зменшується до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. В першу чергу, це стосується ситуацій, коли ви були зобов'язані відшкодувати матеріальний, моральний або фізичний збиток. Те ж саме правило діє у разі невиплати аліментів.

З іншого боку, є ситуації, коли навіть сума боргу в 30 тисяч не завжди є перешкодою для перетину кордону. Якщо мова не йде про аліменти або вчинений вами злочині, ви в деяких випадках можете продовжувати вважатися виїзним. Тому, навіть якщо у вас є побоювання, що вас не випустять з-за боргів, - не впадайте у відчай. Для початку вам необхідно перевірити, чи перебуваєте ви в базі боржників чи ні. Нижче ми розповімо, як це зробити це самостійно.

Способи з'ясувати онлайн, зважаєте ви невиїзним

На даний момент існує два способи з'ясувати, чи заведена вас на виконавче провадження, і вони значно відрізняються за кількістю корисної інформації, яку здатні надати.

Запит до бази даних виконавчих проваджень

Перший спосіб - офіційний, і полягає він у зверненні до бази даних виконавчих проваджень на сайті Федеральної служби судових приставів (ФССП) Росії . Ви вказуєте регіон своєї прописки, ПІБ і дату народження, і вам видадуть дані по заведеним на вас виконавчих проваджень, як закритим, так і діючим.

Даний сервіс абсолютно безкоштовний, але потрібно врахувати, що оновлюється він із запізненням аж до двох тижнів. Інформація, яку він показує, не завжди актуальна, і ви цілком можете вже бути в базі боржників, в той час як сайт продовжує стверджувати, що у вас все в порядку.

Онлайн запит в Невилет.рф

Набагато більш надійним і інформативним способом перевірити, чи не заборонений для вас виїзд за кордон через борги, є служба Невилет.рф.

Це платна служба, звернення до якої обійдеться в 299 рублів, і інформацію про себе вам доведеться вказати трохи більш докладно. Зокрема, для перевірки необхідні серія і номер вашого паспорта. Але переваги Невилет.рф очевидні.

По-перше, ви отримаєте найактуальнішу інформацію по заборгованостях і заведеним на вас виконавчих проваджень. Навіть якщо ви опинилися в базі невиїзних буквально тільки що, сервіс про це повідомить.

По-друге, ця інформація буде більш докладної, і вас сповістять про непогашені кредити, неоплачених штрафи та інших наявних боргах, навіть якщо вони не спричинили за собою судового рішення про стягнення. Ось так виглядає звіт про борги, який надає сервіс (клікайте, щоб збільшити):

Приклад звіту про борги для виїзду за кордон

По-третє, якщо борги, що ставлять під загрозу ваш виїзд за кордон, у вас все-таки виявляться, даний сервіс забезпечить вас подальшими інструкціями щодо їх оплати. Більш того, в частих випадках зробити подібну оплату ви зможете прямо через нього.

Перевірити всі свої борги

Незалежно від того, який онлайн-сервіс ви використовуєте, щоб дізнатися про свої борги, зробити це краще заздалегідь, приблизно за два тижні до очікуваної дати виїзду. В цьому випадку ви встигнете вжити заходів і усунути себе з бази боржників перш, ніж ваша присутність в ній порушить ваші плани на відпочинок.

Поради щодо погашення боргу перед виїздом за кордон

Якщо сума вашого боргу не перевищує 30 тисяч рублів, і ваші борги не пов'язані з відшкодуванням шкоди або виплатою аліментів, погашати їх перед виїздом за кордон не обов'язково. Імовірність того, що вони стануть перешкодою на митниці, є вкрай низькою. І все ж, краще перестрахуватися і оплатити борги, щоб уникнути неприємних сюрпризів. Якщо сума вашого боргу не перевищує 30 тисяч рублів, і ваші борги не пов'язані з відшкодуванням шкоди або виплатою аліментів, погашати їх перед виїздом за кордон не обов'язково

Якщо сума боргу вище 30 тисяч рублів, і особливо якщо виконавче провадження на вас вже заведено, це швидше за все означає, що ви вже знаходитеся в базі невиїзних або опинитеся в ній в найшвидшому часі.

Такий борг обов'язково потрібно оплатити, а після оплати бажано взяти у Федеральній службі судових приставів копію постанови про те, що виконавче провадження у вашому ставленні було припинено.

Оплатити борги в аеропорту перед вильотом не можна!

Оновлення бази боржників відбувається не швидко, зазвичай потрібно від 2 до 14 днів. Тому може вийде так, що на кордоні вас зупинять навіть з погашенням боргами. Саме в такому випадку копія постанови виявиться дуже до речі.

На жаль, навіть при наявності копії такої постанови, прикордонники можуть наполягти на тому, що якщо в базі невиїзних ваші ПІБ є, то за кордон ви не потрапите. Саме з цієї причини потурбуватися про оплату боргів варто заздалегідь, в ідеалі - днів за 15 до вильоту.

Оплатити будь борги зазвичай можна в банку по квитанції. Також для деяких видів заборгованостей подібну можливість надає Невилет.рф .

Хочете купити тур в Туніс за вигідною ціною?

Тоді шукайте путівки на сайтах Level Travel і Travelata ! На цих сайтах можна купити гарячі тури і не обов'язково платити відразу! Будь-тур можна взяти в розстрочку під 0%! Детальніше про те, як купити тур в Туніс онлайн і заощадити. Ціни на путівки в Туніс залежать від курорту. Вибирайте!

Сподобалася стаття? Поділіться їй в соц. мережах, щоб не втратити!

Тому питання «Як дізнатися, чи випустять мене за кордон з боргами?
З яким боргом не випускають за кордон?
Хочете купити тур в Туніс за вигідною ціною?
Сподобалася стаття?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online