Розірвання шлюбу держмито-судовий збір

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

При подачі заяви / позовної заяви до суду про розірвання шлюбу необхідно сплатити судовий збір (в народі - держмито)

При подачі заяви / позовної заяви до суду про розірвання шлюбу необхідно сплатити судовий збір (в народі - держмито).

Чому судовий збір, а не держмито?

Раніше порядок оплати держмита регулювався ЗУ «Про державне мито». На сьогоднішній день дія цього нормативно-правовий акт зупинено.

З 01 листопада 2011 року набрав законної сили ЗУ «Про судовий збір», яким і введено це поняття.

Відповідно до ст.1 вищезазначеного закону, судовий збір - збір, що стягується на всій території України за подання заяв, скарг до суду, за видачу судами документів, а також в разі прийняття окремих судових рішень, передбачених чинним Законом.

Документом передбачено, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати в місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову або у фіксованому розмірі.

Відповідно до Закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік» мінімальна заробітна плата на 1 січня становить 3200 гривень.

Ч.2 ст. 4 ЗУ «Про судового збір» встановлено ставки судового збору в розмірі відповідних виду документа і платнику.

За подання до суду позовної заяви про розірвання шлюбу встановлено судовий збір в розмірі 0,4 мінімальної заробітної плати, а це на сьогодні 640 гривень.

При подачі заяви в суд про розлучення з обопільної згоди подружжя (в порядку окремого провадження) судовий збір дорівнює 0,2 розміру мінімальної заробітної плати - 320 гривень.

У разі, коли один з подружжя хоче розірвати шлюб через ЗАГС на підставі рішення суду про визнання другого з подружжя безвісно відсутнім або недієздатним, судовий збір не справляється за подання заяви до суду з метою отримати дане рішення (п.6 ч.2 ст. 3 ЗУ «Про судовий збір»).

Якщо один з подружжя не згоден з рішенням суду і вирішив подати апеляційну скаргу, йому доведеться сплатити 110% ставки, яка підлягала сплаті при поданні позовної заяви / заяви, тобто 704 гривні.

Якщо ж рішення оскаржується в касаційній інстанції, судовий збір сплачується у розмірі 120% ставки, яка підлягала сплаті при поданні позовної заяви / заяви, що дорівнює 768 гривень.

Згідно ч.1 ст.6 ЗУ «Про судовий збір», судовий збір перераховується у безготівковій або готівковій формі.

За подачу позовної заяви про розірвання шлюбу з одночасним розділом майна судовий збір справляється за розірвання шлюбу і за розділ майна.

За подачу позовної заяви про розірвання шлюбу з одночасним розділом майна судовий збір справляється за розірвання шлюбу і за розділ майна

Судовий збір сплачується за місцем розгляду справи та зараховується до спеціального фонду Державного бюджету України.

Суд перед відкриттям (порушенням) провадження у справі, прийняттям до розгляду заяв (скарг) перевіряє зарахування судового збору (ст. 9 ЗУ «Про судовий збір».

Реквізити суду для сплати судового збору Ви зможете знайти на офіційному сайті Судової влади України в розділі «Реквізити для оплати судового збору» .

За реєстрацію розірвання шлюбу в РАГСі також оплачується держмито відповідно до Декрету КМУ «Про Державну мито» від 21.01.1993 № 7-93.

За реєстрацію розірвання шлюбу за заявою подружжя, яке не має неповнолітніх дітей розмір держмита становить 0,5 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян - 8,50 гривень.

За реєстрацію розлучення за заявою одного з подружжя, якщо другий з низ визнаний безвісно відсутнім або недієздатним держмито дорівнює 0,03 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян - 0, 51 гривень.

Наш сайт rastorzhenie-braka.com.ua Ви можете знайти за такими ключовими словами: держмито за розірвання шлюбу, держмито за розірвання шлюбу в 2016 році, оплата держмита за розірвання шлюбу, реквізити держмита розірвання шлюбу, держмито в суд розірвання шлюбу 2016, держмито на розірвання шлюбу 2016, розмір держмита за розірвання шлюбу, розмір держмита розірвання шлюбу 2016, свідоцтво про розірвання шлюбу держмито 2016, заяву розірвання шлюбу держмито, сплатити держмито за розірвання шлюбу, сплата держмита розірвання шлюбу, квитанція про ра сторженіі шлюбу держмито, держмито про розірвання шлюбу вартість, скільки держмито розірвання шлюбу, держмито на розірвання шлюбу через суд, позовну заяву розірвання шлюбу адміністративний збір, держмито подачі заяви розірвання шлюбу, держмито про розірвання шлюбу вартість 2016, реквізити для оплати держмита за розірвання шлюбу, держмито розірвання шлюбу сума, держмито за розірвання шлюбу 2016 квитанція, реквізити сплати держмита розірвання шлюбу, держмито для розірвання шлюбу в суді, держмито за видачу з ідетельства про розірвання шлюбу, судовий збір 2016, розмір судового збору, оплата судового збору, сума судового збору, сплатити судовий збір, судовий збір розлучення, ставки судового збору, оплата судового збору України, держмито за розлучення, держмито за розлучення держмито за розлучення в 2016 році, держмито розлучення через, скільки держмито на розлучення, скільки коштує держмито на розлучення, держмито на розлучення через суд, держмито розлучення загс, розлучення оплата держмита, держмито в суд на розлучення, квитанція держмита на розлучення, розлучення через АГС держмито, реквізити держмита на розлучення, скільки держмито розлучення через суд, держмито на розлучення з 1 січня 2016, скільки коштує держмито суд розлучення, держмито за розлучення в 2016 через суд.

При подачі заяви / позовної заяви до суду про розірвання шлюбу оплачується судовий збір відповідно до Закону України «Про судовий збір». Судовий збір - збір, що стягується на всій території України за подання заяв, скарг до суду, за видачу судами документів, а також в разі прийняття окремих судових рішень, передбачених чинним Законом. Судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати в місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову або у фіксованому розмірі. Згідно ч.1 ст.6 ЗУ «Про судовий збір», судовий збір перераховується у безготівковій або готівковій формі. За подачу позовної заяви про розірвання шлюбу з одночасним розділом майна судовий збір справляється за розірвання шлюбу і за розділ майна. Судовий збір сплачується за місцем розгляду справи та зараховується до спеціального фонду Державного бюджету України. Реквізити суду для сплати судового збору можна знайти на офіційному сайті Судової влади України в розділі «Реквізити для оплати судового збору». За реєстрацію розірвання шлюбу в РАГСі також оплачується держмито відповідно до Декрету КМУ «Про Державну мито» від 21.01.1993 № 7-93.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online