Робота в Польщі: як знайти хорошу роботу швидко

  1. Загальна інформація про ринок праці в Польщі
  2. Хто затребуваний на ринку праці в Польщі?
  3. Як офіційно отримати роботу в Польщі?
  4. студентам

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Працевлаштування в Польщі нині є практично всім мігрантам з країн СНД при правильному виборі підприємства для роботи, а також оформленні всіх необхідних для вирішення даного завдання документів.

Вони тут можуть розраховувати на хороші умови працевлаштування, більш високий рівень заробітної плати, ніж на батьківщині, а також можливість отримання трудового стажу, який потім буде розглядатися будь-якій європейській компанією при працевлаштуванні.

Давайте ж розглянемо, представники яких саме спеціальностей можуть розраховувати на пристрій тут, і які умови їм потрібно дотримати для отримання офіційного місця.

Загальна інформація про ринок праці в Польщі

Загальна інформація про ринок праці в Польщі

В даний час в Польщі на тлі зростання безробіття серед самих поляків стрімко зростає кількість пропозицій в різних компаніях для іноземців.

Чи готові брати в штат місцеві директора представників практично всіх спеціальностей - від чорноробів і до інженерів найвищої планки (звичайно, вимоги до таких працівників будуть дуже серйозно відрізнятися).

Пропонують тут, однак, переважно нелегальний заробіток, оскільки з кожного офіційно працевлаштованого співробітника компанія повинна платити в казну податки, і вони чималі.

Саме з цієї причини кількість неофіційних трудових мігрантів тут зростає. У той же час влада Польщі з таким станом справ борються, саме тому всім тим, хто зважився тут влаштуватися неофіційно, загрожує до 2 років відмови у в'їзді в країну, в першу чергу за робочою візою.

Працевлаштуватися легально тут, однак також цілком реально. Звичайно, до мігрантів, які розраховують на такі умови, пред'являються вимоги набагато вищі. Вони крім досвіду більше 1-го року, повинні мати в активі також рекомендації від роботодавців, документи, що підтверджують високу кваліфікацію, а також хоча б мінімальне знання польської мови.

Тим здобувачам, які мають такими перевагами, знайти роботу, та й обумовити найбільш прийнятні для себе умови буде куди простіше.

Хто затребуваний на ринку праці в Польщі?

Хто затребуваний на ринку праці в Польщі

Знайти роботу в Польщі сьогодні можуть представники різних спеціальностей. Серед найбільш поширених такі позиції на ринку праці:

  1. Менеджери з продажу. Необхідні практично у всіх сферах, включаючи фармацевтику, туризм, харчову галузь. Дуже затребувані біржові гравці.
  2. Інженери всіх спеціальностей. Особливо цінуються в даний час представники будівельної спеціальності, а також мікробіологи. У зв'язку з великими вкладеннями Польщі саме в цю галузь і малою кількістю місцевих фахівців в даному напрямку, пошук хорошої роботи для тих мігрантів, які добре себе тут зарекомендували, може закінчитися дуже швидко і дуже успішно.
  3. Програмісти, веб-дизайнери. Простіше пошук нової роботи буде проходити в даній країні у представників даної спеціальності, які добре знають і польську та англійську.
  4. Робочі. У Польщі нині затребувані майстри різних категорій. Для працевлаштування необхідний досвід в галузі мінімум 1 рік, в ідеалі - 5 років. Плюсом буде досвід роботи саме в країнах Шенгену, природно, офіційно підтверджений.
  5. Банківські співробітники, особливо, аналітики, радники високого рівня.
  6. Логісти. Також в сфері транспорту реалізувати себе можуть і водіям, проте їм для працевлаштування тут потрібна ліцензія.

Затребувані в Польщі також сезонні працівники. Це люди, задіяні на збиранні врожаю (наприклад, полуниці), а також в інших галузях сільського господарства, ремонтних або будівельних роботах. У більшості випадків на таку роботу мігранта влаштовують всього на 2-3 місяці, і нерідко вона нелегальна. У рідкісних випадках співробітник може укласти повноцінний контракт і виїхати сюди надовго.

Набагато складніше буде протікати пошук місця у бажаючих влаштуватися в Польщі учителем, медиком, іноді - бухгалтером. У країні багато своїх фахівців в даних напрямках, тому мігранту потрібно мати досить великим досвідом, щоб тут влаштуватися.

Як офіційно отримати роботу в Польщі?

Як офіційно отримати роботу в Польщі

Для отримання місця в Польщі офіційно потрібно пройти співбесіду, а також укласти контракт з роботодавцем. Він для роботи тут може бути таких видів:

  • Договір найму. Передбачає встановлений графік роботи з визначенням місця, де людина буде працювати, а також рівня мінімальної оплати праці. Робота в рамках такого договору включається в стаж, а також впливає на нарахування пенсії в подальшому.
  • Договір про доручення. Не має таких жорстких рамок за часом роботи, дає мігранту певну свободу у виборі графіка. Чи не встановлює мінімальний рівень оплати, в деяких випадках сам роботодавець може її НЕ видавать.Разорван може бути за бажанням сторін на будь-якому етапі співпраці.
  • Договір про роботу. По ньому працівник зовсім не зобов'язаний дотримуватися графіку, визначеного роботодавцем. Також не передбачає гарантованої оплати праці і може бути розірваний сторонами в будь-який момент.

Природно, перший варіант є для кожного мігранта кращим, оскільки, по суті, зрівнює його в правах з громадянами країни.

Однак якщо ви влаштовуєтеся вперше, можете розглядати для себе і інші варіанти на перший рік роботи. Потім, уже маючи досвід офіційного працевлаштування, вам легше буде відстоювати свої інтереси в працевлаштуванні.

Крім договору, мігранту також потрібно отримати трудову візу в країну, а також отримати право на працевлаштування в місцевому Воєводстві. Тільки в такому випадку трудовий мігрант може розраховувати на відриті візи 360/360, а також отримання всіх гарантій соціальних, які повинні надаватися при офіційному працевлаштуванні.

студентам

студентам

Студенти, особливо, якщо вони навчаються на заочному відділенні, мають можливість працевлаштуватися легально. І навіть тим, хто вчиться на стаціонарі, графік дозволяє мати місце з погодинною оплатою, адже тут лекції ведуться лише 4 дні на тиждень.

Найбільш затребувані спеціальності для студентів - це хостес, офіціант, бармен, кур'єр (якщо людина знає місто), репетитор. Також нерідко студентів запрошують для роботи в анкетуванні. Ставки за такими вакансіями можуть скласти від 5 і до 40 злотих на годину.

Ще один варіант заробітку для студентів Польщі - платні стажування в компаніях. Крім заробітку, вони додають здобувачеві плюси в подальшому працевлаштуванні, при тому, що не тільки в цій державі, а й в інших шенгенських країнах.
Ще один варіант заробітку для студентів Польщі - платні стажування в компаніях
Для того щоб на таке місце влаштуватися, студенту також досить подати резюме в обрану компанію. Співпрацювати, однак, також краще на основі контракту, щоб не потрапити в ряди нелегалів.

В цілому ж влаштуватися в Польщі на гарне місце можуть представники практично всіх спеціальностей. Важливо тільки уважно вивчити ринок праці, а також витратити деякий час на підбір підходящої компанії і оформлення документів на працевлаштування в ній.

І тоді робота в цій країні зможе принести вам і бажані кошти, і безцінний досвід.
І тоді робота в цій країні зможе принести вам і бажані кошти, і безцінний досвід

Як офіційно отримати роботу в Польщі?
Хто затребуваний на ринку праці в Польщі?
Як офіційно отримати роботу в Польщі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online