ЦБ відкриє завісу таємниці: чого чекати найближчим часом?

Москва, 3 вересня - "Весті.Економіка". Представники Банку Росії і Мінфіну найближчим часом неодноразово братимуть участь в публічних заходах. Які сигнали отримає ринок і чи буде ЦБ підвищувати ставку?
Інфляція починає прискорюватися, рубль слабшає, Центральному банку необхідно дати ринку і економічним суб'єктам якийсь сигнал. Якою буде подальша грошово-кредитна політика, і чи зазнає вона якісь зміни?
Перше після серпневих канікул публічний виступ глави ЦБР заплановано на вівторок в Сочі, де Ельвіра Набіулліна і її колеги збираються говорити про фінансову доступності та розвитку конкуренції, але навряд чи уникнуть питань про те, куди все-таки може піти ключова ставка.
На тлі самого різкого з квітня обвалу рубля в серпні учасники ринку все частіше говорять про можливу жорсткість грошово-кредитної політики, пише Bloomberg.
Наступне рішення про рівень ключової ставки повинно бути прийнято ЦБ і його главою Набіулліної в середині вересня. На думку аналітиків Ощадбанку, ставка, найімовірніше, зросте з 7,25% до 7,5%. У свою чергу в інвестиційній компанії "Локо-Інвест" оцінили ймовірність зростання ставки відразу в 78%, написали на минулому тижні в РБК.
Взагалі, варто відзначити, що перший тиждень осені в РФ буде багата на фінансові конференції, Ельвіра Набіулліна також відправиться з лекцією в Вашингтон.
Під кінець тижня чиновники і фінансисти зберуться в московському Манежі, щоб обговорити перспективи розвитку ринку капіталу в світлі загрози нових санкцій. Зазнає зміни фінансово-економічна політика РФ після бурхливого серпня, розповість міністр фінансів Антон Силуанов.
Разом з тим, не можна не відзначити, що підвищення ключової ставки Банку Росії було б крайнім заходом. Економіка і при поточних ставках не може вийти на виразні темпи зростання.
Сама Набіулліна не так давно в інтерв'ю The Wall Street Journal зізналася, що російська економіка буде рости на 1,5-2% в рік. Вона не зможе рости швидше, навіть якщо ціни на нафту підскочать вгору.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На валютному ринку Emerging Markets знову штормить. Хто цього разу в лідерах падіння і як почуває себе рубль? "ЛУКойл" обійшов Сбербанк за капіталізацією, ставши таким чином другою найдорожчою компанією.

З іншого боку, необхідно відзначити, що російська влада дійсно зробили багато, щоб економіка стала більш стійка до зовнішніх шоків, зокрема істотно скоротився зовнішній борг.
Нагадаємо, проблеми більшості країн, що розвиваються пов'язані якраз з надмірними запозиченнями в доларах. Зараз, коли американська валюта зміцнюється, а дефіцит доларів у світі зростає, їх валюти стрімко дешевшають, що робить їх неплатоспроможними.
Які сигнали отримає ринок і чи буде ЦБ підвищувати ставку?
Якою буде подальша грошово-кредитна політика, і чи зазнає вона якісь зміни?
Хто цього разу в лідерах падіння і як почуває себе рубль?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online