Вежі на виріст

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У чому особливості будівництва сталінських висоток і скільки сьогодні в них коштує житло

Нинішній рік став ювілейним для ансамблю з семи висоток, побудованих в Москві в повоєнний час: 70 років тому, в 1947 році, вийшла постанова Ради міністрів СРСР про зведення цих незвичайних для столиці будівель.
Новий столичний стиль
Деякі історики архітектури називають Москву післявоєнного часу «великим селом»: стародавнє поселення розпливалося в сторони за рахунок величезної кількості малоповерхових будинків. Власне все, як в інших провінційних містах, хіба що Кремль могутніше і церков більше. Москва ще довго залишалася б такою, якби не з'явилися спочатку зразки конструктивізму, а потім і висотні будівлі в новому для столиці архітектурному стилі - ар-деко. У США цей стиль активно заявив про себе ще на початку минулого століття зведенням хмарочосів. Московська спроба зробити щось схоже, але в своєму роді, була викликана не стільки прагненням наздогнати світову моду, скільки заявити, підкресливши архітектурними методами, про важливі віхи в історії країни - перемозі над фашизмом, націленості на активну індустріальний розвиток.
Архітектори стверджують, що історія появи висоток пов'язана з не відбувся проектом Палацу Рад на місці сьогоднішнього храму Христа Спасителя. Спочатку ціле кільце висоток мало обступати палац, нагадуючи силует Кремля, розповів архітектор Максим Атаянц.
Звідси й ідея ярусности. Але головна будівля так і не було побудовано, а його оточення було розкидано по всій Москві, по суті, створивши новий стиль міста. Але не за рахунок звичного для того часу класицизму, який особливо цінував «батько народів», а за рахунок збагачення американського ар-деко деталями так званого сталінського ампіру.
технологічний прорив
Але новаторським для Росії виявився не тільки зовнішній вигляд будівель і їх висотність. Денис Конін, завсектором висотних будівель і споруд
ЦНІЇСЬК ім. В.А. Кучеренко (АТ «НДЦ« Будівництво »), говорить про те, що сам по собі цей проект став безпрецедентним з точки зору технології.
Ця робота дала потужний поштовх технологій будівництва з металу. Конін проводить паралель з вежами ММДЦ «Москва-Сіті», зведення яких дало столичного будівництва колосальний досвід, а нові матеріали і технічні рішення змогли застосовуватися на інших об'єктах.
Реконструкція під контролем
Експерти вважають, що будівлі і сьогодні знаходяться в цілком задовільному стані з точки зору збереження. За вежами ведеться постійний контроль з боку експлуатуючих організацій. Основні несучі конструкції (колони, перекриття) ще не скоро вироблять свій термін служби. Як відомо, нещодавно на будівлі МЗС поміняли шпиль. Старий був споруджений в найкоротші терміни, а спочатку проектом він взагалі не передбачався.
Більш складно охарактеризувати інженерну оснащеність будівель. МЗС, МГУ - громадські будівлі, «Україна» і «Ленінградська» - готелі, висотка у Червоних Воріт - офісне установа, на Садовій-актори і Котельнической набережній - це житлові вежі. Всі об'єкти мають різне призначення, тому їх оснащення відрізняється за своїм типом. Найбільш сучасними з точки зору наповнення є, безумовно, готелі, так як вони порівняно недавно були реконструйовані.
Готель «Україна», а по-новому «Редіссон Ройал, Москва», викуплена компанією Radisson в 2006 році і в цьому році відсвяткувала своє 60-річчя, пережила найбільш масштабні оновлення. За словами заступника директора готелю Ніни Глибенко, процес реконструкції тривав три роки, в ньому взяли участь 10 тис. Осіб. І цей термін можна вважати досить стислим, якщо врахувати, який обсяг робіт він торкнувся. У зв'язку з тим, що вносити істотні зміни в конструктив і зовнішній вигляд будівлі, визнаного пам'яткою містобудування і архітектури регіонального масштабу, було заборонено, дирекція обмежилася в цій частині тільки роботами з очищення фасаду. У 2006 році були вимиті всі зовнішні стіни, виконані з вапняку.
За час ремонту замінили всі інженерні системи будівлі. Наприклад, системи подачі води - на зміну прийшли труби з багатоступеневою очищенням. Зараз якість води, що подається в готель, відповідає рівню джерельної. Впроваджено потужна система очищення повітря з прискореної мікроциркуляцією повітря, щоб підтримувати свіжість в приміщеннях. У кожному номері працює сучасна система клімат-контролю, адже в готелі зупиняються гості з різних країн світу, а значить, переваги по температурі у них можуть бути різними. Оновленню піддалися системи пожежогасіння і безпеки. Була проведена перепланування приміщень. Кількість номерного фонду знизилося майже в два рази, зате комфорт і облаштування вийшли на новий рівень, так що тепер вони цілком відповідають рівню п'ятизіркового готелю.
Вписатися в ринок
Далеко не всі знають, що житловими в числі сталінських висоток є не тільки комплекси на Котельнической набережній і актори площі, але і готель «Україна» і будинок у Червоних Воріт. Наприклад, в готелі «Україна» приблизно 60% загального обсягу будівлі у формі каре віддано квартирах, вирізнявся свого часу партійним і науковим діячам, космонавтам, акторам та ін. Зараз весь квартирний фонд висоток, за оцінками ріелторів, активно вписаний в ринок житла столиці . Незважаючи на досить істотний термін експлуатації, він сприймається покупцями як елітний. Перш за все це пов'язано з історичною та культурною цінністю будівель, а також з хорошою транспортною доступністю. Каркасна технологія, яка застосовувалася при будівництві цих будинків, дозволяє проводити перепланування приміщень. Часто ці квартири продаються з якісною обробкою, цікавими інтер'єрами.
Найдорожчою є нерухомість готелю «Україна» - квартири в ній розташовані в прилеглих до головного ядра «крил». За даними компанії «Метріум Груп», вартість одного квадратного метра складає 688 889 руб. Самий бюджетний лот в будівлі (2-кімнатна квартира площею 64 кв. Метрів) продається зараз за ціною 40 млн руб., Найдорожчий - 5-кімнатна квартира площею 150 кв. метрів - за ціною 152 млн руб.
У комплексі на Котельнической набережній виставлена ​​на продаж 51 квартира (найбільша кількість в числі всіх веж), 2-кімнатну квартиру тут можна купити за 24 млн руб. Найдорожча квартира обійдеться в 139,2 млн руб.
Кудринская висотка - третя за вартістю. Саме в цьому комплексі сьогодні пропонується найдешевша квартира - «одиничка» за ціною 15,9 млн руб.
Ріелтори не вважають, що житло в багатоповерхівках відноситься до елітного сегменту, це щось середнє між преміум та елітним класами, говорить Ілля Менжунов, директор департаменту елітної нерухомості компанії «Метріум Груп».
Примітний на цей рахунок один випадок. У центрі Москви був виведений в продаж комплекс лофт в Замоскворіччя. Один з покупців житла, оцінюючи той високий рівень, який пропонує ринку забудовник, був під великим враженням від відкритих просторів лофт, хороших видових характеристик, тієї новизни стилю, який і зараз не дуже характерний для Москви. Проте зважитися на покупку він не міг, довго вагався: заважало колишнє бажання, навіть мрія - купити житло у висотці, оселитися в одній із знаменитих веж, оспіваних у кіно і живопису. Що перемогло в результаті - мрія чи тяга до високого комфорту і моді - невідомо. Але коливання зрозумілі. Адже висотки поряд з Кремлем і Красною площею стали візитною карткою столиці. І розцінюються давно не тільки як житло, а й як символи великого міста.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online