Мансарди Парижа: житло для романтиків

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Париж - дивно красиве місто, де мріє побувати хоча б раз у житті кожен з нас. До всього іншого він подарував світові і такий незвичайний формат нерухомості, як мансарди. Народжені дефіцитом квадратних метрів, вони стали тим самим романтичним житлом, без якого тепер неможливо уявити французьку столицю.

Спасибі французу

Мансарди продовжують зводити і в наш час, причому не тільки у Франції, але і інших країнах Європи. Ці квартири ніколи не вважалися престижними. Найчастіше в них селилися небагаті люди: студенти, вуличні торговці і представники творчих професій. «Спочатку таке житло призначалося письменникам, художникам і поетам. В середині XX ст. подібна нерухомість набула особливої ​​популярності. Справа в тому, що з напливом мігрантів дефіцит квартир став особливо гострим, і будівництво мансард допомогло частково вирішити цю проблему », - розповідає Анна Левітова, керуючий партнер компанії EVANS.

В історичній частині Парижа квартири під дахом зустрічаються в кварталах Маре, Гранд-опера, Сен-Жермен-де-Пре, а також в Латинському і на Єлисейських полях. Мансардні поверхи іноді добудовують і сьогодні, але це пов'язане з рядом труднощів. «Потрібно досить стійка конструкція надбудовується будівлі, таку властивість багато пам'ятників архітектури просто не володіють. Внаслідок цього більшу частину мансард зводять в порівняно молодих будівлях, де технічний стан дозволяє збільшити навантаження на несучу конструкцію », - пояснює Станіслав Зінгель, президент міжнародного агентства нерухомості Gordon Rock.

А ось в новобудовах мансарди створюють дуже рідко. На думку А. Левітове, вони ніколи не зможуть конкурувати з екзотичності з аналогічною нерухомістю в старовинному будинку, і це прекрасно розуміють девелопери.

Романтизм і прагматизм

Нестандартне архітектурне рішення - скошена дах - додає мансард особливий романтизм. Не дивно, що у цього незвичайного виду житла є свої цінителі і шанувальники. «З розвитком побутових і комунікаційних технологій, які дозволяли оснастити квартири відповідними вікнами і ізоляцією, а також провести водопровід і каналізацію, мансарди Парижа перетворилися в затишні, комфортні і затребувані житлові приміщення з особливим шармом: через вікна, врізані в дах будинку, можна, наприклад , милуватися зірками перед сном », - зауважує Євгенія Урюпіна, директор департаменту закордонної нерухомості компанії Status Home.

Зважаючи на обмежену кількість пропозицій подібні квартири сприймаються як елітні, ексклюзивні, вважає А. Левитова. Незважаючи на це, вартість мансард зазвичай на 15-20% нижче в порівнянні з іншими приміщеннями в тій же будівлі. Це пояснюється кількома причинами. «Зведення мансарди мінімум на 30% дешевше, ніж будівництво повноцінного поверху з нуля, - говорить С. Зінгель. - Крім того, подібна надбудова дозволяє домовласникові або інвестору отримати додаткові житлові площі в тих районах, де традиційне будівництво неможливо. Такі поверхи ідеально підходять для створення вільних планувань і володіють кращими видовими характеристиками ».

Добудова поверхів, як правило, супроводжується реконструкцією або капітальним ремонтом будівлі, що вигідно всім жителям. Тому в ряді випадків покупцям мансард навіть надавали податкові пільги.

Тим часом свої недоліки у цих незвичайних квартир є. В першу чергу скошена дах. Вона зменшує корисний простір і краде обсяг приміщень, зазначає Вадим Оришака, директор компанії Pleiada International.

Ще деякі мінуси називає Е. Урюпіна: «У старовинних будинках ліфт до мансард зазвичай не доїжджає. Площі квартир скромні, стелі низькі і з характерним нахилом. Буває, що і санвузол знаходиться на сходовому майданчику ».

Ще одна проблема пов'язана з освітленням. У тому випадку, якщо надбудова займає весь периметр житлового будинку, доступ природного світла в приміщення утруднений. Щоб його забезпечити, використовують спеціальні світлові тунелі. Як правило, в мансардних квартирах немає балконів, виняток становлять ті апартаменти, які оснащені вікнами спеціальної конструкції, здатними при відкритті трансформуватися в міні-балкончики. Часто буває складно придумати гармонійний дизайн мансарди через наявність численних кутів, різного нахилу стін і т. П. Для того щоб зробити приміщення комфортним і красивим, нерідко вдаються до послуг професійних архітекторів і дизайнерів, що, звичайно, вимагає додаткових витрат.

Від комірчини до пентхауса

Сьогодні на відміну від минулих епох мансарди служать житлом не тільки для небагатьох людей, а й для дуже заможних. Квартира під дахом може займати все горищне приміщення будівлі або лише невелику його частину. «Мінімальна площа - близько 10 кв. м, це невеликі студії. Максимум - близько 300 кв. м, шикарні пентхауси з красивим видом на Ейфелеву вежу, Сену і інші визначні пам'ятки Парижа. Ціни відповідають розмірам житла, місця розташування і якості ремонту. Якщо невелику квартиру (25 кв. М) можна купити за 200 тис. Євро, то розкішний пентхаус площею 200 кв. м обійдеться в кілька мільйонів євро. Є будинки, в яких мансарди не продають, вони належать мерії », - каже Є. Урюпіна. За даними експерта, ціна оренди також залежить від якості нерухомості: маленька студія площею 30 кв. м з хорошим ремонтом коштує від 500 євро / міс., простора квартира - кілька тисяч євро.

Кілька прикладів пропозицій нерухомості призводить С. Зінгель: «На околиці Парижа, в районі Нантер (Nanterre), двокімнатну квартиру можна придбати за 250 тис. Євро. У центрі, район Сент-Жермен (St. Germain), житло з тією ж кількістю кімнат обійдеться вже в 1,16 млн євро ».

Вартість оренди однокімнатних квартир на мансардних поверхах в центрі Парижа, за словами експерта, від 2,5-3 тис. Євро / міс. Наприклад, за 2,5 тис. Євро / міс. можна зняти студію в Латинському кварталі. Вартість двокімнатних мансард, як правило, від 3,5-4 тис. Євро / міс. Зокрема, за 4 тис. Євро / міс. пропонують квартиру в другому окрузі Парижа, поблизу вулиці Ріволі. Але, звичайно, ставки оренди залежать і від класу, і від місця розташування об'єктів. Так, однокімнатну квартиру більш високого класу в районі Marais, недалеко від Бастилії, можна зняти за 5 тис. Євро / міс., Трикімнатна в паризькому районі Сент-Жермен обійдеться в 15 тис. Євро / міс. У Латинському кварталі трикімнатні апартаменти класу люкс здають за 12 тис. Євро / міс.

дух міста

Як відомо, переваги наших співвітчизників помітно відрізняються від смаків європейців. Так, росіяни люблять високі стелі, великі вікна з французькими балконами, просторі площі і традиційний паризький стиль обробки - паркет, каміни, ліпнину, зазначає В. Оришака. Крім того, заможні покупці звертають увагу на престиж і статус нерухомості. Мансарди відповідають малому числу цих вимог, тому серед росіян, за словами експерта, вони не користуються популярністю.

Набагато частіше квартири під дахом вибирають самі французи або іноземці, які цінують нестандартну архітектуру, - художники, фотографи, літератори. Це житло охоче орендують або купують студенти. Париж, як відомо, є не тільки столицею моди, куди на навчання до іменитим майстрам прагнуть потрапити талановиті дизайнери зі всього світу. Тут також знаходиться престижний університет Сорбонна, здобути освіту в якому мріють багато. Так що покупець на мансарди завжди знайдеться, адже це свого роду архітектурна візитна картка міста, втілення духу Парижа, вважає А. Левитова.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online