Чи входить армія в стаж для пенсії

  1. Необхідні умови
  2. У яких видах стажу враховується
  3. Загальний трудовий
  4. страховий
  5. пільговий
  6. Служба у військах СРСР
  7. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Стаття 59 Конституції РФ зобов'язує кожного чоловіка в країні у віці від 18 до 27 років відслужити в армії. Крім проходження строкової служби, у будь-якого громадянина Росії є можливість захищати країну і на контрактній основі.

В обох випадках військовослужбовці можуть не переживати з приводу проведених на службі кількох років - вони за законодавством будуть включені в стаж для нарахування пенсії. Але в цьому питанні є деякі нюанси.

Необхідні умови

За чинним законодавством на залік терміну армії мають право прапорщики і офіцери, мічмани, рядові і матроси, які є контрактниками.

Для включення в стаж періоду, проведеного на сторожі батьківщини за призовом, необхідна одна умова: до початку служби і після неї працівник повинен бути офіційно працевлаштований, в ПФР повинні надходити страхові внески хоча б за короткий термін до армії. Після закінчення армійського періоду працівник надає за місцем працевлаштування довідку про звільнення в запас. На підставі цієї довідки в трудовій книжці зазначається період перебування працівника на військову службу. Далі в трудовій книжці зазначається, що працівник або приступає до своїх обов'язків, або звільняється з цього місця роботи.

Термін служіння батьківщині буде врахований і в тому випадку, якщо в трудовій книжці немає про нього позначки. Досить пред'явити військовий квиток. Якщо військовий квиток втрачений, підійде архівна виписка або довідка з військової частини.

Якщо демобілізований громадянин більше не буде офіційно працевлаштований, термін армії врахований не буде.

Стаття 59 Конституції РФ зобов'язує кожного чоловіка в країні у віці від 18 до 27 років відслужити в армії

У ФЗ №76 чітко сказано, що служба в армії відноситься до періодів роботи громадянина

Якщо колишній військовослужбовець при подачі заяви на пенсію не надав інформації про пройдену ним військової служби, в будь-який час він має право попросити працівників пенсійного фонду провести перерахунок і пред'явити необхідні документи.

У військовослужбовців є важлива перевага по нарахуванню трудоднів. На законодавчому рівні визначено місцевості, підприємства і організації, в яких час служби або роботи зараховується за коефіцієнтом 1,5 і вище. Відслуживши рік, призовник може додати в скарбничку загального стажу два роки, якщо служив півтора року - в залік підуть три роки. Для тих, хто служив в місцях, де були військові дії, її термін розраховується за формулою 1: 3. До цього строку не входять вихідні та звільнювальні.

Контрактникам держава виплачує заробітну плату, внески до якої надходять в ПФР.

Трапляється, що призовник недовго служить і з якихось причин комісований достроково. Закон також передбачає для нього право на включення терміну його служби, яким би коротким він не виявився, до загального трудового період. У стаж піде також час навчання у військових установах при пред'явленні відповідного диплома.

У стаж піде також час навчання у військових установах при пред'явленні відповідного диплома

Військовий квиток - основний документ для обліку термінів служби у військах

У яких видах стажу враховується

Роки, проведені на військовій службі, згідно з відповідними федеральним законам, включаються в стаж і впливають на розміри майбутньої пенсії. ФЗ №400 "Про страхові пенсії" зазначено, що військовослужбовці реалізують своє право на працю у вигляді обов'язкової або добровільної служби.

Важливо відзначити, що армійські роки зараховуються в усі види стажу. Але в кожному разі є певні умови і обмеження.

Загальний трудовий

Загальний стаж праці - це кількість років, протягом яких громадянин працював офіційно, з укладенням трудового договору з роботодавцем. За підсумками пенсійної реформи в Росії трудовий стаж з 2002 року не є основною умовою для визначення величини пенсії особам, які досягли пенсійного віку. Але він не втратив значущості в питаннях, що встановлюють такі права пенсіонерів:

  • пенсія, зароблена в період до 2002 року;
  • підвищення виплат до пенсії для осіб, які працювали на Крайній Півночі, а також в сільській місцевості;
  • достроковий вихід на пенсію;
  • присвоєння звання ветерана праці;
  • призначення пенсії за вислугу років військовослужбовцям .

Щоб трудова діяльність з урахуванням армійського періоду вважалася безперервної, на роботу потрібно влаштуватися протягом року після звільнення в запас.

Щоб трудова діяльність з урахуванням армійського періоду вважалася безперервної, на роботу потрібно влаштуватися протягом року після звільнення в запас

Для тих, хто віддавав борг Батьківщині в період СРСР, також передбачений облік цього періоду до загального трудового період

страховий

Страховий стаж - це період часу, протягом якого на особистий рахунок громадянина в Пенсійному фонді РФ надходили страхові внески. Його розмір має значення при визначенні суми призначається пенсії і при розрахунку соціальних виплат за місцем роботи, наприклад, лікарняного листа.

В розрахунок страхового стажу термін військової служби відповідно до закону включається, але вважається нестрахових періодом. Один рік армії дає військовослужбовцю 1,8 страхових балів.

Правила внесення запису в трудову книжку

пільговий

Це особливий вид стажу, який надається особам, які виконували свої трудові обов'язки в особливо шкідливих або важких умовах. Термін армії включається відноситься до пільгових за умови, що військовослужбовець відбував його в посадах, передбачених законодавством. До тих, кому він належить, належать військовослужбовці, які проходили службу в Ракетних військах, що служили в посадах, безпосередньо пов'язаних з експлуатацією ядерних боєприпасів, а також служили в ВМФ.

Служба у військах СРСР

Багато громадян, які мають вихід на пенсію, стурбовані питанням про включення до трудового стажу терміну служби, який вони проходили в рядах радянської армії. Для занепокоєння немає причин: згідно з чинними законами термін служби в СРСР входить в загальний трудовий стаж колишнього військовослужбовця зі збереженням всіх інших привілеїв, встановлених законом. Про це йдеться в документах, що мають юридичну силу.

Про це йдеться в документах, що мають юридичну силу

Контрактники можуть претендувати на постійне збільшення грошового забезпечення

висновок

  1. Термін армії включається в трудовий стаж громадянина РФ, за умови факту трудових відносин до і після служби.
  2. Пільговий стаж зараховується військовослужбовцям, якщо вони служили в посадах, передбачених спеціальною постановою.
  3. Особи, у яких термін відбування військового обов'язку припав на період існування армії СРСР, також можуть розраховувати на добавку до стажу.
  4. У нарахування стажу військовослужбовців є своя перевага перед цивільними особами: за день служби нараховується два, а за умови служби в гарячих точках і три трудодні.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online