Чи беруть з варикозом в армію? Відповідь фахівців Балтійської клініки вен

  1. Перший раз на призовний пункт
  2. Категорії і варикоз
  3. Точна діагностика - основа для виведення про придатність

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Служба в армії - важливий етап в житті будь-якого парубка. З настанням призовного віку виникають тривоги і хвилювання з цього приводу, причому, самого різного штибу. Одні молоді люди прагнуть служити, інші - намагаються відшукати будь-який дефект у власному організмі, щоб не вирушати в армію. Але як би не було, від особистого бажання призовника або його батьків мало що залежить. Питання придатності до військової служби самостійно не вирішується, цим займаються спеціальні призовні комісії. На питання, чи беруть з варикозом в армію, однозначно відповісти не можна. У кожному випадку питання вирішується індивідуально.

Перший раз на призовний пункт

Вперше про призов в армію на термінову службу молоді люди дізнаються в 16-річному віці. Спеціальні призовні комісії проводять детальний медичний огляд молодих людей і вносять попереднє рішення про придатність того чи іншого юнака до військової служби.

Придатність до проходження служби в армії медики позначають літерними категоріями. Ось їх перелік:

  1. Категорія А - це свідоцтво придатності до армійської служби. Буква А підтверджує, що молода людина буде проходити в будь-якій частині Збройних сил, в тому числі в десанті, в морському флоті і інших.
  2. Категорія Б - це умовна придатність, з якої молода людина в армії служити буде. Однак виникають обмеження не тільки за родами військ, а й за місцем проходження служби.
  3. Категорія В - це категорія, яка дозволяє зарахувати людину призовного віку в запас. Т. е. На строкову військову службу юнака не призвуть мирний час. А ось в умовах воєнного часу такий призовник вважатиметься придатним.
  4. Категорія Д - це горезвісний «білий» квиток. З такою категорією молода людина звільняється від служби в армії без проходження наступних медичних оглядів. Зрозуміло, що в цю групу зараховуються молоді люди з певними захворюваннями. І, на нашу думку, краще захворювання з цього переліку не мати ніколи.
  5. Категорія Г - це категорія, яка передбачає відстрочку від строкової служби. Повторний огляд буде проводитися через півроку. Це термін, який дається на лікування захворювання, яке призвело юнака до відстрочення. Іноді повторне медичний огляд призначають не через 6 місяців, а через рік. Але в будь-якому випадку категорія Г - це не остаточне звільнення від строкової служби.

Категорії і варикоз

Категорії і варикоз

Щоб визначити, чи можна з варикозом бути покликаним до Збройних сил, слід визначити, до якої категорії відноситься ваша варикозна хвороба. Визначати це, будете, звичайно ж, не ви. А професійні медики, які встановлять стадію захворювання, наявність або відсутність ускладнень, і зроблять відповідні висновки.

Отже, розглянемо варикозну хворобу відповідно до описаних вище категорій. Зрозуміло, що та чи інша категорія придатності до служби в армії буде визначена за ступенем вираженості варикозу:

  • до категорії Д медики віднесуть варикозну хворобу зі значними порушеннями кровообігу і функцій;
  • незначні порушення кровообігу будуть класифіковані під літерою В, т. е. юнак в армію також не потрапить;
  • якщо об'єктивні дані свідчать про наявність варикозної хвороби, але порушень функцій і кровообігу не виявлено, захворювання класифікується під літерою Б.

Тепер поговоримо про те, як ці самі порушення виявляються.

Будь-яку хворобу повинен лікувати лікар. Що ж робити при варикозі вен на ногах? Від вас в цьому випадку буде вимагатися дотримання рекомендацій лікарів, вказаний в цій статті.

Вибрати «правильного» доктора часом непросто. До якого лікаря звернутися при варикозному розширенні вен Ви можете дізнатися тут .

Точна діагностика - основа для виведення про придатність

Точна діагностика - основа для виведення про придатність

Залишимо осторонь особисте небажання призовника в армію не ходити. І поглянемо на проблему з іншої точки зору, а саме, спробуємо спрогнозувати ситуацію на подальше життя.

Щоб точно встановити ступінь порушень кровообігу при варикозі, тільки консультації хірурга, який приймає у військкоматі, буде недостатньо. Молодій людині обов'язково потрібно здатися флеболога - фахівця, впритул займається діагностикою та лікуванням варикозу.

Сучасна медична апаратура, така, як ультрасонограф, дозволяє лікарю зробити максимально точні висновки. Правда, такі апарати є лише в спеціалізованих клініках, але при необхідності відшукати їх неважко.

Орієнтуватися у виборі потрібно на Балтійську клініку вен - медичний заклад, що спеціалізується на лікуванні варикозу. Використовуючи передові діагностичні прийоми, сертифіковані лікарі-флебологи досконально розберуться з вашим випадком варикозу. І визначать подальшу стратегію поведінки.

Варикоз з роками здатний дати серйозні ускладнення, може навіть рухливості позбавити. Тому з ним потрібно без жалю розлучитися вже в молодості. Краще вилікувати варикоз і гідно відслужити в Збройних Силах, ніж в 18 - 20 років вважатися хронічно хворою людиною.

У Роту Почесної Варти після лікування варикозу, хлопця, звичайно, не направлять, а ось в радіотехнічних військах послужити цілком можна.

Читайте також:

Що ж робити при варикозі вен на ногах?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online