Нікол Пашинян: одна людина - два образи - Що в рюкзаку у лідера вірменської «оксамитової революції»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Що в рюкзаку у лідера вірменської «оксамитової революції»

У ці революційні для Вірменії дні все частіше можна почути запитання: «Що у Нікола Пашиняна в рюкзаку, з яким він не розлучається?» «Кажуть, що там - кіт», - іронізують вірмени, які не підтримують кандидатуру трибуна «оксамитової революції» на посаду безальтернативного «народного прем'єра».

У соціальних мережах іронізують з приводу революційного образу Нікола Пашиняна

Дійсно, асоціація з котом в мішку напрошується сама собою: дуже вже суперечлива фігура Пашиняна. Ще не так давно він був «як денді лондонський одягнений» - чисто виголене обличчя, костюм з голочки, хрустка сорочка, модна краватка. Людина, яка сьогодні очолює протести в Вірменії, виглядає зовсім по-іншому: борода, бейсболка, камуфльований футболка, вічний рюкзачок за плечима і така ж вічно забинтована рука (по одній легенді, рана отримана в сутичці з поліцейськими від світло-шумової гранати, за іншою - Пашинян проривався до будівлі Національних зборів через колючий дріт).

Людина, яка сьогодні очолює протести в Вірменії, виглядає зовсім по-іншому: борода, бейсболка, камуфльований футболка, вічний рюкзачок за плечима і така ж вічно забинтована рука (по одній легенді, рана отримана в сутичці з поліцейськими від світло-шумової гранати, за іншою - Пашинян проривався до будівлі Національних зборів через колючий дріт)

Нікол Пашинян - образ №1

Нікол Пашинян - образ №1

Нікол Пашинян - образ №2

Таке враження, що це два абсолютно різних Нікола, один з яких (той, що в костюмі і при краватці) заявляє, що Вірменія вступила в ЄАЕС «не добровільно, а вимушено» і мета парламентської фракції «Елк» ( «Вихід») - збереження суверенітету Вірменії, що не представляється можливим в складі ЄАЕС. «Елк», яка в 2017 році посадила Нікола Пашиняна в парламентське крісло, до речі, завжди виступала за вихід Вірменії з ЄАЕС. «Зі вступом в ЄАЕС і в контексті відбуваються навколо нього процесів суверенітет Вірменії отримав серйозні удари, і ці процеси будуть тривати, ставши з моменту" ікс "неконтрольованими для нас, якщо вже не стали», - стверджував Нікол в краватці і свіжої сорочці.

Нікол Пашинян в костюмі і краватці не уявляв можливим збереження суверенітету Вірменії в складі ЄАЕС

Нинішній «оксамитовий» Пашинян - той, що з рюкзаком і в бейсболці, - заговорив по-іншому. «Зараз ситуація така, що вихід з таких організацій, як ЄАЕС і ОДКБ може відбуватися тільки шляхом референдуму. Але я вже сказав, що ми не збираємося робити якихось геополітичних різких рухів. Як я вже сказав, ми збираємося робити тільки такі кроки, які в інтересах Республіки Вірменія », - заявив він на прес-конференції для іноземних журналістів 24 квітня 2018 року.

Як я вже сказав, ми збираємося робити тільки такі кроки, які в інтересах Республіки Вірменія », - заявив він на прес-конференції для іноземних журналістів 24 квітня 2018 року

«Оксамитовий» Пашинян запевняє, що не збирається робити різких кроків в геополітиці

Вчорашній Пашинян звинувачував Росію в тому, що вона «по зернятку забирає наш суверенітет», а вірмено-російські відносини «не є партнерськими». Але сьогоднішній Нікол стелить куди оксамитовий: «Немає жодних сумнівів, що Росія і Вірменія - дружні, братські країни. Але це не означає, що в наших відносинах немає проблем. Але наша мета не критикувати ці проблеми, а вирішувати їх шляхом діалогу, шляхом переговорів. Я впевнений, що ця розмова з Росією вийде ».

Пашинян без бороди стверджував, що угода про асоціацію з ЄС «є противагою, що захищає суверенітет Вірменії». Пашинян з бородою - багатовекторний, для нього відносини з Росією, Іраном, ЄС і США рівноцінні: «Ми виходимо з національних інтересів Вірменії, а це означає, що ми дуже цінуємо вірмено-іранські відносини, дуже цінуємо вірмено-російські відносини, дуже цінуємо відносини між Вірменією та ЄС, а також відносини між Вірменією та США, вірмено-грузинські відносини. Ми не збираємося розвивати наші відносини з будь-якою країною на шкоду відносинам з іншими країнами. Це дуже важливо".

Який Нікол Пашинян справжній, розібратися складно. Начебто і каже бородатий чоловік з рюкзаком проникливо і переконливо, але щось заважає повірити в те, що він відмовився від себе колишнього - безбородого політика, виголошував зовсім інші слова.

Колишній Нікол Пашинян в шикарному кріслі

Новий Нікол Пашинян приміряється до крісла - прем'єр-міністра

Виходить, мають рацію ті, хто жартує, що ні рюкзак у Пашиняна за плечима, а кіт в мішку?

Він і сьогодні суперечливий, цей чоловік: то наполягає на виключно мирному протесті, то раптом загрожує захопленням урядових будівель, якщо не буде виконана умова підтримки «народного прем'єра» (його самого) парламентом. Те Нікол Пашинян вимагає позачергових виборів до парламенту, то, їх не чекаючи, заявляє , Що перевищує Республіканська партія Вірменії має повністю капітулювати - «однозначно і беззастережно визнати перемогу народної,« оксамитової », ненасильницької революції».

В Арменії тривають протести - тепер уже з вимогами відставки виконуючого обов'язки прем'єр-міністра Карена Карапетяна, градоначальника Єревана Тарона Маргаряна та позачергових виборів голови міської адміністрації, догляду РПА з влади і затвердження «народного прем'єра». Вимоги ці кожен день оновлюються: так, «Елк» заговорила про зміну влади в Єревані в Раді старійшин 26 квітня. «Єреван - локомотив відбувається зміни влади», - сказано в заяві блоку «Елк». Уже ясно, що завтра будуть названі нові прізвища тих, хто, на думку опозиції, повинен піти, післязавтра з'явиться новий список ...

Відставка Сержа Саргсяна запустила процес, який опозиціонери і називають «оксамитовою революцією»: їх завдання - змінити всю владу в країні, змінити на себе самих, навіть в умовах недостатньої підтримки суспільства. Натовп на вулицях, який би численною вона не була, - це все-таки не голосування. А виборів, навіть позачергових і дострокових, без залізних гарантій прем'єрства «народного кандидата», а далі - «народного уряду» опозиція побоюється і тому не бажає: радісні люди на вулицях, в числі яких студенти і діти, - це одне, дорослі виборці - зовсім інше.

Тому-то Пашинян ніяк не хоче довгої процедури, виписаної в чинній Конституції Вірменії: якщо його не оберуть прем'єром днями (фракція «Елк» вже офіційно висунула його кандидатуру), чекати виборів в найкращому випадку доведеться до липня. За два з гаком місяці революційні пристрасті охолонуть, «гавроші» в голосуванні участі не братимуть, студенти підуть на канікули, мобілізувати молодь на виборчі дільниці набагато важче, ніж на веселі революції. Захопити всю владу в Вірменії шляхом виборів - вийде, тому використовувати революційний запал Пашіняну і його невідомим (поки) кураторам потрібно зараз. Тим більше що передумови до успіху є: влада обсипається, «дашнаки» (Вірменська революційна федерація "Дашнакцутюн", що має сім місць у Національних зборах) вийшли з правлячої коаліції. «На щастя, до цих пір вдавалося уникнути гірших варіантів розв'язки ситуації. АРФ "Дашнакцутюн" всі ці дні послідовно докладала зусиль для пошуків прийнятного і розумного рішення в інтересах країни і народу шляхом діалогу. Однак так тривати не може, можуть виникнути серйозні виклики », - вельми туманно пояснює партія свою участь в розвалі парламентської коаліції. Подали у відставку три міністри і губернатори Ширакського і Арагацотнській областей від АРФ "Дашнакцутюн".

Для обрання Пашиняна прем'єр-міністром потрібні 53 голоси, на сьогоднішній день у опозиції їх 40, можливо, 47 разом з «Дашнакцутюн». Це якщо все до одного віддадуть голоси Пашіняну. Йому залишається добути мінімум 6 голосів, переманивши на свою сторону частину республіканців. Обговорення питання про вибори прем'єр-міністра Вірменії призначено на полудень 1 травня, в цей же день може відбутися і голосування - депутати зберуться на спеціальне засідання, присвячене єдиному питанню.

Влада в Вірменії обсипається, але поки, незважаючи на шалену активність бородатого людини з рюкзаком, що не руйнується в пил. Головні події попереду, якщо за до 1 травня кілька днів Пашинян не знайдете необхідні йому голоси:

- це, незважаючи на старанне розпалювання ненависті протестуючих до РПА, так чи інакше підірве його старанно скроєний технологами вірменської революції імідж «народного лідера»;

- це змусить його вдатися до радикалізації протесту, а ті, хто «веде» Пашиняна, всіма силами прагнуть відмежувати його нинішнього, зразка 2018 року, від нього самого десятирічної давності, коли в результаті вуличних заворушень загинули люди.

1 травня, нарешті, стане ясно, що ж буде в Вірменії далі: чи змінить Пашинян простеньку, але багатозначну футболку в стилі мілітарі на дорогий костюм або республіканці під натиском «оксамитової революції» все ж встоять, висунутий в прем'єри свого кандидата (і тим самим спровокують нову хвилю вуличних протестів) або запустять процес позачергових виборів парламенту.

Нікол Пашинян заявив про те, що він готовий продовжувати протести до тих пір, поки не стане прем'єр-міністром Вірменії. При цьому, звичайно, він послався на протестувальників - мовляв, «я просто думаю, що люди не дадуть нам діяти по-іншому». Роль людини з рюкзаком (котом в мішку?) Полягає в тому, щоб не дати людям зупинитися, поки він особисто не буде поставлений на чолі Вірменії.

Якщо Ви помітите помилку в тексті, виділіть її та натисніть Ctrl + Enter, щоб відіслати інформацію редактору.

Котом в мішку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online