Краще, ніж у тебе? Огляд LeEco Le 2


У середині вересня на російський ринок вийшов новий виробник смартфонів - компанія LeEco , Яка зухвало просуває свої пристрої слоганом # лучшечемутебя. Нові смартфони вже встигли привернути до себе пильну увагу низькою вартістю в поєднанні з привабливими технічними характеристиками, так і компанія-виробник викликає непідробний інтерес своїми амбіціями. Випуск смартфонів, телевізорів, смарт-велосипедів, розробка автомобілів, запуск різних сервісів, створення програмної і апаратної екосистеми - все це не може не привертати увагу людей, які цікавляться технологіями. Детальніше про компанію LeEco і її продуктах ви можете прочитати в окремій статті , А зараз в центрі уваги смартфон LeEco Le 2 . Його вартість становить всього 15 000 рублів, а начинка порівнянна зі значно більш дорогими моделями. Чи є в цьому апараті якісь підводні камені і суттєві компроміси, або виробник дійсно зробив одне з кращих пропозицій на ринку - дізнаєтеся з нашого огляду.


- Операційна система: Android 6 з фірмовим інтерфейсом EUI
- Екран: IPS, 5.5 дюймів, 1920x1080 пікселів
- Процесор: 8-ядерний, 64-бітний Qualcomm Snapdragon 652
- Оперативна пам'ять: 3 ГБ
- Постійна пам'ять: 32 ГБ
- Слот microSD: немає
- Основна камера: 16 Мп, F / 2.0, фазовий автофокус, двухтоновий спалах
- Фронтальна камера: 8 Мп, F / 2.2, охоплення 76.5 °
- Мобільний зв'язок: LTE, 2 SIM-карти
- Бездротові підключення: Wi-Fi 802.11 (a / b / g / n / ac), Bluetooth 4.2
- Датчики: сканер відбитків пальців, інфрачервоний порт, акселерометр, тривісний гіроскоп, електронний компас, фотоелемент, датчик присутності, датчик Холла
- Роз'єм: USB Type-C
- Підключення навушників: USB Type-C, перехідник Type-C на 3.5 мм, Bluetooth
- Акумулятор: 3000 мАг з швидкою зарядкою Le SuperCharge
- Розміри: 151.1 x 74.2 x 7.9 мм
- Вага: 153 г
- Кольори: сріблястий, золотистий
- Ціна: 15 000 руб.

LeEco Le 2 продається в лаконічній чорній коробці, яка виглядає стильно і солідно. Якщо купувати пристрій в подарунок, можна заощадити на додатковій упаковці - дарувати Le 2 без обгортки буде не соромно. Всередині є все необхідне: смартфон, конверт з інструкціями і скріпкою для вилучення лотка SIM-карти, блок живлення, кабель USB Type-C і перехідник з Type-C на 3.5 мм для тих, хто хоче слухати музику по-старому. Навушників в комплекті немає, і я вважаю це правильним рішенням. Так чи інакше, у кожного з нас є свої улюблені навушники, так що великого сенсу переплачувати за невживані комплектні я не бачу.

В якості приємного бонусу виробник додав в комплект до смартфону прозорий силіконовий чохол. Уже в коробці він надітий на Le 2, що мене на частку секунди збентежило при першому знайомстві з апаратом. Спершу здалося, що смартфон непристойно товстий, і лише через пару секунд я здогадався про наявність чохла. Загалом, незважаючи на секундне замішання через чохла, комплект поставки мені сподобався - все зібрано як треба і залишає приємні враження.

У плані дизайну смартфон LeEco Le 2 я б назвав стриманим. Виробник не став імпровізувати із зовнішнім виглядом і вважав за краще використовувати популярні рішення: тонкий металевий корпус сірого або золотистого кольору, великий 5.5-дюймовий дисплей з захисним склом від краю до краю, сканер відбитків на задній панелі, тонкі вставки з пластика на спинці для проходження сигналу модулів бездротових підключень. Винятком стало лише захисне скло екрану - воно рівне, без популярного зараз ефекту 2.5D по краях. Я думаю, що цей вибір лежить в площині дизайну, а не економії на комплектуючих. Безпосередньо дисплей - матриця з діагоналлю 5.5 дюймів з роздільною здатністю Full HD, виготовлена ​​за технологією IPS. Яскравість, контрастність і точність передачі кольору на висоті, кути огляду і поведінку на сонці також не викликають претензій. Окремо хочеться відзначити спеціальний режим для читання в темряві, який зменшує кількість синього кольору і робить відтінки на екрані тепліше.

У LeEco також приділили увагу різним дрібницям в оформленні корпусу смартфона, так що його навряд чи можна буде переплутати з іншими пристроями. По крайней мере, якщо дивитися на задню панель. Наприклад, виробник використовує велику майданчик для камери з рельєфною текстурою, на якій красиво переливається світло, а поверхню сканера відбитків пальців дзеркальна, чого не зустрічалося поки ще ні в одному смартфоні. Крім того, лейтмотивом дизайну LeEco Le 2 стала симетрія, що можна помітити по перфорації динаміків по сторонам від роз'єму USB Type-C, вертикальної центрівці камери, сканера і логотипу на задній поверхні і інших елементів.

Окремо варто відзначити якість збірки смартфона. Нехай навіть скрипи і люфт поступово стають пережитком пластикового минулого, не всім виробникам вдається складно збирати металеві корпуси. У випадку з LeEco Le 2 проблем ніяких - деталі підігнані ідеально, корпус залишає відчуття дорогою і надійно зібраної речі. За зовнішній вигляд смартфону поставлю однозначний плюс. Якість матеріалів і збірки, дизайн в цілому і в дрібницях - все зроблено як треба. А ще до цього додайте вартість пристрою, чи багато металевих красенів з потужною начинкою і передовими технологічними рішеннями можна знайти в магазинах за 15 000 рублів?

Раз я вже згадав потужну начинку LeEco Le 2, зупинюся на цьому детальніше. Низька ціна, як правило, змушує покупців бути готовими до тих чи інших компромісів - невеликого часу автономної роботи, посередньої камері, нестачі пам'яті для зберігання даних або недостатньої продуктивності. У випадку з LeEco Le 2 я навіть не знаю до чого причепитися. Процесор стоїть потужний - 8-ядерний Qualcomm Snapdragon 652, який тягне все сучасні ігри в Google Play, не кажучи вже про роботу з додатками або відображенні інтерфейсу, 3 ГБ пам'яті достатньо для комфортної роботи з багатозадачністю, а з 32 ГБ вбудованої пам'яті користувачеві доступно більше 20. Напевно, можна поскаржитися на відсутність слота для карток microSD, але навряд чи це можна назвати проблемою при наявності сервісів стрімінга музики, зберіганні знімків в Google Фото і наявності різноманітних хмарних сервісів. Для переважної більшості завдань і основної маси покупців продуктивності LeEco Le 2 буде достатньо, причому як за результатами синтетичних тестів, так і при реальному використанні смартфона. Втім, якщо хочеться більшого і не шкода викласти в два рази більше грошей, раджу звернути увагу на LeEco Le Max 2 - в ньому встановлена ​​флагманська начинка з найпотужнішими і сучасними комплектуючими, а вартість виглядає не менш виграшно на тлі конкурентів. В якості вирішення для мобільного фотографії LeEco Le 2 демонструє задовільні для бюджетного пристрою результати. На вулиці, в хороших умовах освітлення, фотографії виходять якісними, з високою деталізацією і передачею кольору, однак при зйомці в сутінках, лампах розжарювання і інших складних умовах освітлення якість фотографій драматично падає, з'являються шуми і артефакти. Якщо порівнювати LeEco Le 2 з пристроями в ціновому діапазоні 14-16 тисяч рублів, якість зйомки буде високим і перевершить багатьох конкурентів, однак мені здається, що камера цього смартфона здатна на більше. Не варто забувати, що якість фотографій залежить не тільки від світлосили об'єктива, оптики і дозволу матриці, але також програмних алгоритмів обробки знімків. Не виключено, що з прийдешніми оновленнями операційної системи LeEco Le 2 програмісти компанії зможуть вичавити з камери ще більше, ніж вона може зараз. Питання лише в тому, наскільки пріоритетним виявиться для виробника поліпшення фотографічних можливостей апарату з урахуванням і без того задовільної якості зйомки та приладдя смартфона до цінового сегменту «до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян»?

Приємним сюрпризом для мене стала операційна система EUI 5.8. Компанія LeEco переробила багато елементів інтерфейсу і значно розширила функціональність щодо Android 6.0.1, на якій базується програмне забезпечення смартфона Le 2. Сміттяних додатків і сервісів, які ірраціонально люблять деякі виробники, в EUI немає. На домашньому екрані, куди, минаючи окреме меню, потрапляють всі встановлені програми та ігри, з коробки знаходиться всього лише 27 іконок. Іншими словами, тільки все найнеобхідніше типу браузера, калькулятора, поштового клієнта, камери, галерея, контакти тощо. Єдиний виняток компанія LeEco зробила для погоди - замість фірмового додатка використовується популярне рішення від Yahoo. Такий підхід мені подобається, краще самостійно встановити всі потрібні програми, ніж забивати пам'ять смартфона дублюється софтом через бажання виробника нав'язати якомога більше фірмових або партнерських програм і сервісів.

Що стосується особливостей інтерфейсу, я б відзначив дуже незвичайне розташування кнопок швидкого доступу до налаштувань. Зазвичай вони поєднані з центром повідомлень у верхній шторкою, проте в EUI 5.8 їх перенесли в панель багатозадачності, яка запускається лівої сенсорною кнопкою під екраном. Однозначних плюсів чи мінусів в цьому я не бачу, так що просто доведеться звикнути. До речі, порядок і кількість іконок швидкого доступу можна налаштовувати, щоб мати під рукою тільки найнеобхідніше. З нестандартних налаштувань Android також варто мати на увазі можливість скачування і установки альтернативних тем оформлення, розширене управління повідомленнями з можливістю вибору пріоритету для різних додатків, режим «Не турбувати» з настройками різних правил спрацьовування, що відключається режим швидкої зарядки акумулятора. Також мене здивувала можливість відключення живлення смартфона за розкладом - такого в мобільних пристроях я не бачив вже дуже давно. Ви можете вибрати час, коли харчування Le 2 буде відключено, а смартфон зможе автоматично включитися в заданий час або перед сигналом будильника. Багато цікавого є в настройках спеціальних можливостей, наприклад, можна поміняти місцями функціональність сенсорних кнопок назад і виклику багатозадачності під екраном (нехай навіть їх позначення не зміниться), налаштувати додаткові дії при тривалому утриманні будь-який з трьох сенсорних кнопок під екраном. Також є захист від набору номера в кишені і налаштування для людей з обмеженими можливостями. Напевно, комусь також буде корисна можливість використовувати смартфон LeEco Le 2 в якості пульта управління побутовою технікою. Для цього є ІК-порт і спеціальне програмне забезпечення, з каталогом сумісних пристроїв. Втім, якщо чогось не виявиться в списку, можна вручну налаштувати Le 2 для роботи в якості пульта.

Серед інших особливостей смартфона LeEco Le 2, варто відзначити тривалий час автономної роботи завдяки використанню акумулятора ємністю 3000 мАг і фірмових технологій економії енергоспоживання. При помірно активному використанні смартфон працював у мене приблизно півтора дня, але цей показник буде варіюватися в залежності від призначених для користувача сценаріїв і інших чинників типу температурного режиму і якості сигналу мобільної мережі. Як я вже сказав, в LeEco Le 2 є слот для двох SIM-карт формату nanoSIM. Ще з цікавого варто відзначити новий стандарт CDLA для передачі якісного аудіо при підключенні навушників кабелем USB Type-C. На жаль, таких аксесуарів поки занадто мало, так що компанія LeEco швидше робить заділ на майбутнє і демонструє потенціал прийдешніх поколінь пристроїв. Доцільніше використовувати з Le 2 бездротові моделі навушників, тим більше що смартфон підтримує Bluetooth 4.2, але консервативні користувачі можуть скористатися комплектних переходником з USB Type-C на 3.5 мм.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua


Якщо об'єктивно оцінювати російський ринок мобільних пристроїв, компанія LeEco зробила кращу пропозицію в бюджетному ціновому сегменті. Особисто я так і не зміг згадати жодного смартфона, який не сильно відрізнявся б за ціною і пропонував покупцям схожі технічні характеристики. Наприклад, Meizu M3 Note коштує майже на чверть дорожче, на дві тисячі дорожче Le 2 варто Xiaomi Redmi 3 з гіршими технічними характеристиками, смартфони ZTE за зіставні гроші не витримують конкуренції з LeEco в плані співвідношення ціни і якості. Відмінні бюджетники брендів Honor і Wileyfox також не вийде поставити в один ряд з Le 2 - вони стоять в межах 10 тисяч рублів, відповідно мають набагато простішу начинку. Якщо ви шукаєте смартфон за 15 тисяч рублів, ми радимо звернути увагу на LeEco Le 2. Лякатися незнайомого для російського ринку бренду не варто, пристрій вийшов дійсно якісним і практично не має конкурентів у своєму ціновому сегменті. Єдине, що вам потрібно враховувати перед покупкою - ажіотажний попит на нові смартфони. Компанія LeEco оголосила, що партію з 21 600 пристроїв зі знижкою розкупили вже в перші дві години після початку продажів, а всього за перший же день було продано 121 000 штук Le 2 і Le Max 2.

Дізнатися більше і купити LeEco

Перейти на офіційний сайт LeEco

А ще до цього додайте вартість пристрою, чи багато металевих красенів з потужною начинкою і передовими технологічними рішеннями можна знайти в магазинах за 15 000 рублів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online