Українським заробітчанам запропонували платити внески до Пенсійного фонду

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Міністерстві соціальної політики України повідомляють про те, що та категорія громадян, які значаться як безробітні, хоча і мають дохід, працюючи поза територією нашої держави, можуть відраховувати певну суму на рахунок Пенсійного фонду. Таким способом, трудові мігранти, яких ще називають заробітчанами, зможуть отримати певні "поблажки" від держави у вигляді субсидій на оплату ЖКП, передає "Інформ-UA".

Прес-служба відомства повідомляє про те, що раніше ходили чутки про те, що громадяни, які протягом більше 60 днів перебувають за межами України, автоматично позбавляються права отримувати субсидію. В Мінсоцполітики кажуть, що це не відповідає дійсності, а також запевняють, що заробітчани можуть також отримати соціальну допомогу від держави на оплату послуг житлово-комунальних послуг.

Відзначається, що в Мінсоцполітики запропонували трудовим мігрантам офіційно задекларувати свої доходи і сплачувати соціальні внески в Пенсійний фонд України. Дані внески будуть, по суті, гарантією того, що громадянин, який офіційно не працює на території нашої країни, буде отримувати субсидію від держави. До того ж, на даний момент величезна кількість українців офіційно вважаються безробітними, при цьому працюють за кордоном і отримують кошти від держави, перебуваючи на обліку в центрі зайнятості.

Читайте також: У Польщі збираються переписати всіх українських заробітчан

Якщо трудові мігранти відмовляться реєструвати свої доходи, їм автоматично буде нараховуватися борг в 5 286 гривень (що дорівнює трьом прожитковим мінімумів громадян), якщо забажає оформити субсидію , Але не показувати свій дохід, а також оплачувати єдиний соціальний внесок. Уряд вважає, що факт перебування українського громадянина поза межі держави не позбавляє його можливості отримання держдопомоги, якщо він буде слідувати озвученим правилам.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online