Купівля новобудови в іпотеку - покрокова інструкція від компанії Іпотекарь

  1. Іпотека на новобудову - покроковий алгоритм дій
  2. Акредитація новобудови банком
  3. Типові іпотечні схеми для новобудов
  4. Відмова банку по іпотеці на новобудову та інші супутні складності

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Останнім часом ринок іпотечної нерухомості щомісяця радує росіян хорошими новинами і позитивними тенденціями.

Зміцнення рубля і інші макроекономічні процеси знайшли своє відображення і в сфері іпотечного кредитування. На початку 2017 Герман Греф повідомив, що за минулий рік значно знизився відсоток заборгованості по прострочених іпотечних платежах, темпи видачі кредитів на житло фізичним особам стабільно збільшуються. Також він зазначив, що на поточний момент спостерігається мінімальний в історії російського банкінгу відсоток по іпотечному кредитуванню.

Для Санкт-Петербурга і Ленінградської області житловий позику на даний момент є найпопулярнішим і доступним способом вирішення горезвісного квартирного питання.

Найбільш затребуваною на даний момент є покупка новобудови в іпотеку.

Це відбувається тому, що законодавча база щодо захисту прав покупців житла, що будується за останнім часом значно розширилася. Число обдурених пайовиків буде зведено до мінімуму, адже тепер будівництво багатоквартирних будинків контролюється державою, а забудовник зобов'язаний робити відрахування в компенсаційний фонд на випадок власного банкрутства. Тому якщо ви:

  • маєте достатній дохід і в стані регулярно виплачувати іпотеку;
  • готові заплатити відсоток банку за власне житло замість того, щоб платити орендодавцю за тимчасове право користування;
  • визначилися з параметрами житла, яке задовольняє вашим запитам;

значить прийшла пора зробити вирішальний крок - купити новобудову в іпотеку. Але попередньо слід вивчити багато інформації, щоб не робити необачних кроків.

Для тих, хто в найближчому майбутньому бачить себе господарем власної нової квартири, не зайвим буде уточнити, який будинок вважається новобудовою для іпотеки.

Новобудова - це житло, яке ви купуєте безпосередньо у забудовника по ДДУ (договором пайової участі).

Якщо ви купуєте квартиру в щойно зданому будинку у людини, який купив її ще на стадії котловану, за правилами ринку нерухомості це вже вторинне житло. Умови кредитування на такий об'єкта будуть іншими, та й вартість на вторинне житло найчастіше вище.

Іпотека на новобудову - покроковий алгоритм дій

Щоб відразу розставити всі крапки над i, слід вивчити покрокову інструкцію для майбутнього власника житла в іпотечній новобудові. Процедура покупки квартири в іпотеку в новобудові включає в себе наступні етапи:

  • бронювання квартири у забудовника шляхом укладення двостороннього договору;
  • збір документації для звернення в банк;
  • вивчення наявних кредитних пропозицій, вибір банку
  • звернення в банк, отримання схвалення на житло в новобудові в іпотеку;
  • підписання іпотечного договору;
  • реєстрація угоди в Росреестра;
  • новосілля.

Такий приблизний порядок покупки новобудови за участю позикових коштів від банку. Кожен етап вимагає від майбутнього щасливого власника чималих зусиль, а часто і засобів. І зауважте, багато спершу відправляються в банк, і тільки потім вибирають квартиру. Робиться це тому, що не всяке житло відповідає вимогам кредитної організації. Зупинимося на цьому питанні більш детально.

Зупинимося на цьому питанні більш детально

Об'єкт повинен відповідати вимогам банку

Акредитація новобудови банком

Плануючи покупку новобудови в іпотеку в Санкт-Петербурзі, дізнайтеся, чи акредитований забудовник в будь-якому банку.

Якщо конкретний банк не працює з обраним вами забудовником, виходів два. Або ви вибираєте об'єкт з того, що будують акредитовані банком забудовники, або звертаєтеся в банк, з яким працює ваш забудовник. Пропонувати банку перевірити забудовника через однієї квартири - найчастіше безглузда трата часу.

Отже, забудовник, щоб успішно пройти акредитацію банку, повинен відповідати наступним вимогам:

  • вся документація забудовника (статутні документи, дозвіл на будівництво, проектна документація) бездоганна;
  • забудовник вже не перший рік на ринку, все його об'єкти здаються в термін;
  • чим ближче будинок до здачі, тим прихильніше кредитор.

У певному сенсі необхідна акредитація забудовника вигідна для рядового громадянина, який планує купити квартиру в новобудові.

Акредитація є додатковою гарантією того, що будинок буде побудований, і покупець не стане обманутим пайовиком.

Типові іпотечні схеми для новобудов

Купити квартиру в новобудові без використання позикових коштів для переважної більшості росіян нереально. Тому розвиток іпотечного кредитування заохочується на державному рівні. Перш ніж звертатися в банк, потрібно мати уявлення про умови, які вам там можуть запропонувати. Сьогодні найбільш ходовими є такі схеми іпотечного кредитування новобудов:

Під іпотекою без початкового внеску часто ховаються не тільки високі відсотки, але і дорога страховка, сума якої благополучно додається до вашого боргу перед банком. Багато аналітиків відзначають, що купити квартиру в новобудові без початкового внеску дещо складніше, ніж з ним. Якщо у вас на руках є частина необхідної суми, або ви можете отримати готівку за допомогою споживчого кредиту, ймовірність схвалення значно підвищиться. Це є зайвим підтвердженням для банку, що ви є відповідальним платником і маєте достатній дохід для утримання житла та виплати іпотечних внесків.

Краще заздалегідь продумати найбільш вигідну для вас схему виплат.

Але тут є і свої особливості. Щоб накопичити початковий внесок, потрібен певний період, протягом якого ви напевно будете перебувати в дуже обмежених умовах, або будете переплачувати орендодавцю орендованого житла. А якщо ви берете споживчий кредит, ви в першу чергу погоджуєтеся на високу процентну ставку (як правило, не нижче 15% річних). На довершення всього зменшується сума вільного доходу, з якої розраховується величина щомісячного платежу по іпотеці на новобудову.

Залиште заявку на консультацію і отримаєте схвалення іпотеки на квартиру в новобудові

Прорахувати всі ризики практично неможливо. Багато людей, вже оформили іпотеку на новобудову на не самих вигідних для себе умовах, згодом часто виявляють більш вигідні для себе схеми і варіанти. Але рефінансування іпотеки теж питання непросте, і вимагає дуже скрупульозного підходу, тому не поспішайте з висновками.

Відмова банку по іпотеці на новобудову та інші супутні складності

Кожне звернення в банк з метою отримання іпотечного кредиту залишається у вашій КІ.

Ви особисто погоджуєтеся на обробку Ваших персональних даних співробітниками банку. Причини, які призводять до відмови у видачі іпотечного кредиту на новобудови, можна розділити на дві групи:

  • обрана позичальником квартира не відповідає вимогам банку;
  • позичальник не вселяє довіри.

І якщо в першому випадку завжди є можливість знайти компроміс з обраним банком і погодитися на житло у акредитованого банком забудовника, то в другому випадку все набагато складніше.

Ось причини, за якими ваш запит на іпотеку може бути відхилений банком:

  • погана КІ, наявність прострочених платежів;
  • недостатній рівень підтвердженого офіційно доходу;
  • ваша професія перебуває в «чорному списку» конкретного банку;
  • недостатній трудовий стаж, часта зміна місць роботи.

Бути ідеальним клієнтом для банку вдається далеко не кожному, а квартирне питання залишається одним з найболючіших для росіян.

Також необхідно розуміти, що прийняття рішення про видачу іпотечного кредиту на первинне житло в різних банківських структурах відбувається по-різному. В основному при цьому використовується власна система скорингу. Але іноді рішення приймає досвідчений кредитний менеджер, керуючись отриманою про вас інформацією. Якщо ви хочете гарантовано отримати іпотечний кредит на житло в новобудові, вам варто звернутися до іпотечних брокерів. У Санкт-Петербурзі допомогу в отриманні вигідною іпотеки надають фахівці компанії «Іпотекарь». Більш детальну інформацію про послуги цієї фірми ви можете дізнатися на першій консультації, яка у «Іпотекарь» безкоштовна, і ні до чого вас не зобов'язує.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online