Скільки будуть платити за житло казахстанці за новою іпотеці під 7 відсотків

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Названий приблизний розмір виплат за житло, яке побудують в рамках «7-20-25». При цьому в Нацбанку відзначили, що вартість житла в містах РК буде різною, передає кореспондент NUR.KZ . Названий приблизний розмір виплат за житло, яке побудують в рамках «7-20-25»

ілюстративне фото з сайту kp.kz

Сьогодні на засіданні уряду було схвалено Дорожню карту для реалізації п'яти соціальних ініціатив глави держави.

Нагадаємо, що одна з них стосується створення м'якших умов для казахстанців при оформленні іпотечних кредитів.

Доповідаючи про хід підготовки до реалізації програми «7-20-25», голова Нацбанку Даніяр Акишев назвав її «безпрецедентною».

«Але програма не повинна давати приводу для утриманства. Фінансові умови програми вимагають платоспроможності позичальника », - підкреслив він.

Конкретні критерії для позичальників, які отримають право оформити іпотеку терміном на 25 років під сім відсотків річних з початковим внеском у розмірі 20 відсотків в Нацбанку ще відпрацьовуються.

При цьому Акишев зазначив, що в будь-якому випадку, позичальники повинні мати офіційний дохід.

«Також необхідно врахувати накопичений негативний досвід, коли недооцінка кредитного ризику позичальників з падінням цін на нерухомість привела до необхідності захисту іпотечних позичальників, особливо соціально вразливих верств населення», - закликав Данияр Акишев.

Підрахували в Нацбанку і приблизні витрати покупців житла, очікується, що при вартості квартири 7 млн тенге щомісячні платежі по іпотеці складуть приблизно 50 тисяч тенге.

Тим часом, з'ясувалося, що в різних містах житло буде коштувати по-різному.

«Не виключається диференціація вартості житла по великих містах і регіонах, так як вартість житла різна по РК», - констатував Данияр Акишев.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online