"Известия": Вкладники АМТ-банку отримали тільки 8,6% від своїх вкладів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: ІТАР-ТАСС

Кредитори першої черги АМТ-банку, найбільшого із збанкрутілих у 2011 році, отримали тільки 8,6% від суми заявлених вимог (15,5 млрд рублів).

АМТ-банк, який належить засудженому в Великобританії казахстанському бізнесменові Мухтара Аблязова, позбувся ліцензії влітку 2011 року, а в червні 2012 року Арбітражний суд Москви визнав кредитну організацію банкрутом. За даними агентства зі страхування вкладів, задоволення з конкурсної маси отримають тільки кредитори першої черги - в тому числі вкладники, які розмістили депозити на суму понад 700 тисяч рублів, і саме агентство, якому за законом належить компенсація страхових виплат, повідомляють " Известия ".

Вклади в АМТ тримали близько 33 тисяч чоловік. Загальний обсяг виплаченого страхового відшкодування від держави (за вкладами, що не перевищує 700 тисяч рублів) склав 12,2 мільярдів рублів. Це стало найбільшим страховим випадком в історії страхування вкладів. Держдопомогу отримали всі вкладники АМТ, розмістивши на депозитах нижче і вище гарантованих до відшкодування 700 тисяч рублів.

З 33 тисяч чоловік у 5,5 тисячі клієнтів сума розміщених в банку коштів перевищувала "ліміт". Ті, хто розмістив в АМТ понад 700 тисяч, отримали лише 8,6 копійки з рубля, свідчать дані агентства зі страхування вкладів. Виходячи з того, що середній розмір вкладу в АМТ у цій категорії вкладників досягав 2,9 мільйона рублів, вони можуть розраховувати на додаткові 246 тисяч понад 700 тисяч рублів держдопомоги.

В агентстві по страхуванню внесків повідомили, що розрахунки з кредиторами першої черги "почалися 11 вересня і будуть здійснюватися протягом трьох місяців в розмірі 8,6% від суми встановлених вимог шляхом безготівкового перерахування належних кредиторам сум на вказані ними банківські рахунки". До реєстру вимог станом на 27 серпня були включені вимоги на 15,5 мільярда рублів. В агентстві наголосили, що протягом декількох років - з реалізацією проектів і активів АМТ-банку - його кредитори отримають близько 50% своїх коштів.

Інші матеріали газети "Известия" .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online