Неутримання податку у джерела виплати і пеня на невиплату податку на прибуток у юросіб в Узбекистані в 2016 році

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Законом «Про внесення змін і доповнень до Податкового кодексу Республіки Узбекистан в зв'язку з прийняттям основних напрямків податкової і бюджетної політики на 2016 рік» від 31 Законом «Про внесення змін і доповнень до Податкового кодексу Республіки Узбекистан в зв'язку з прийняттям основних напрямків податкової і бюджетної політики на 2016 рік» від 31.12.2015 р № ЗРУ-398 затверджено нову редакцію статті 165 НК.

Законом затверджено нову редакцію статті 165 НК. Згідно з частиною третьою зазначеної статті в новій редакції при неутримання джерелом виплати суми податку на прибуток юридичних осіб або у разі неправомірного застосування положень міжнародного договору Узбекистану, що спричинило неутримання або неповне утримання даного податку, резидент або нерезидент Республіки, який здійснює діяльність в Узбекистані через постійне представництво, зобов'язаний внести в бюджет суму стягнутого податку на прибуток юридичних осіб та пов'язану з ним суму пені відповідно до законодавства.

У зв'язку з внесеними змінами були виключені частини дев'ята та вісімнадцята статті 155 НК. Слід зазначити, що в частини вісімнадцятої статті 155 передбачалася можливість здійснення повернення сплаченого резидентом (або нерезидентом Узбекистану, які здійснюють діяльність через постійне представництво) податку на прибуток з доходів нерезидента у джерела виплат за свій рахунок. Тепер таке повернення не можливий.

З повним текстом даного документа, з коментарями і посиланнями на пов'язані з ним інші акти законодавства можна ознайомитися в інформаційно-пошуковій системі « Законодавство Республіки Узбекистан ».


Гузалия Ісламова,

наш експерт.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online